Danas bio turnir regionalne lige Beograda. Prijavljivanje i zreb su bili zavrseni do juce a danas je samo trebalo da se odigra. Najpre moram da iskritikujem grupe i odredjivanje nosilaca, to je nesto odoka pravljeno kako se ko svidja organizatoru (bilo ih je dvojica, pitao sam obojicu ko je pravio zreb, kostur i odredjivao nosioce; obojica su rekli da je onaj drugi). Ipak je moja rejting lista poprilicno merodavna za ove stvari, i bolje da se ljudi ukljuce u taj sistem nego da svaki turnir bude obelezen nezadovoljstvom igraca, jer uvek nesto mora da se podesava pa neko misli da je ostecen. Dalje, inicijlno su predvideli 12 grupa po 3 ili tao nesto, na turniru se pojavilo samo 32 igraca, i mogli su lepo da naprave 8 grupa sa po 4, ali ipak su zadrzali 12 po 3, gde su u nekim grupama bila samo dvojica, recimo u mojoj.
Ali prvo kuknjava. Odspavao sam samo 2 sata u toku noci, imao sam neku nesanicu i bolove u vratu, menjao jastuke, na kraju se probudih ujutro prilicno ukocenog vrata. I kako je turnir odmicao sve vise bolelo, nisam mogao da recimo podignem desnu ruku toliko da rukavom majice obrisem lice (peskir sam naravno zaboravio kao i skoro svaki put kad igram u poslednje 4 godine; igram 5 u stvari ali prve se nisam ni znojio).
Elem, u mojoj grupi nosilac je bio Vuckovic Dusan iz Djurdjevgrada, dosta dobar igrac bg lige, prosle godine je pravio bas dobre rezultate. Ocekivao sam da cu izgubiti naravno, ali pobedih 3:0 neocekivano. Time je nasa grupa zavrsena. Od mojih iz Ceraka, Deki Tadic isto zapao u grupu od 2, izgubio od Ognjenovica, Reketas bio prvi u grupi protiv neka dva slabija igraca. Prvi i drugi iz grupa su isli dalje, treci zavrsavaju takmicenje. Onda pauza pola sata da nameste zreb, ne znam zasto to nisu uradili juce, ovako je izgledalo da je na licu mesta procenjivano koga ce gde da stave u kostur (ne kazem da je bilo tako, samo je tako delovalo; mislim ipak da su favoriti bili dobro razdvojeni). I desi se da ja koji sam bio prvi u grupi igram protiv nekog od drugih, a neko koje bio drugi u grupi bude slobodan. Onda, iznenadjenje. Kazu, ajd da ubacimo i ove trece koji hoce da odigraju protiv ovih koji su slobodni. Slobodni se po defaultu slozise, treci isto, kad su vec dosli. Posto su grupe bile vrlo nejednake po snazi cak se desilo da nekoliko tih trecih izbace neke od ovih prvih i drugih, neverovatno.
Ja u kosturu od 32 isao na travara Krejakovica iz Sapca, dobio 3:1, Reketas tesno izgubio od Brajica, Tadic izgubio od Brnovica iz Zeleznicara bg.
Onda sam isao na Todora Lazica iz Mladenovca koji je vrlo tesno dobio onog Vuckovica iz moje grupe. Ocekivao da izgubim jer cima spinove levom rukom ali sam dosta solidno igrao i dobio 3:1. Posle toga na Djordjevica iz Lava koji me pre dva kola u ligi dobio ko malo dete, bez ijednog zamaha, samo pimpl i blok. Prva dva seta lako me dobi, nisam uspeo da napadnem ni jedan pimpl. Treci slucajno dobih iako sam gubio 10:8, ali sam malo skontao kako da igram, cetvrti dobih malo lakse od treceg, u petom povedoh 10:1 i dobih nesto oko 11:4 cini mi se. U polufinalu na Vladu Milojevica, posto sam ga dobio poslednja dva puta ocekivao sam da mogu i sad. No, izgleda se ono nespavanje bas tad ispoljilo, a bio sam i gladan i umoran, a Vlada je mudro jeo sendvic za vreme zagrevanja pa je imao vise energije od mene. Elem, mec je trajao 6.5 minuta, nisam vratio ni jednu servu (osim nekoliko balonom), pimpl i spin i izgubih 3:0 dok si rekao Kokutaku Blutenkirsche 868 Tokyo. Ali i Vlada je bas dobro igrao, svaku servu koju sam vratio ubio je odma a i dosta mojih servi.
U drugom polufinalu Jelaca adobio Prijatelja. U finalu Vlada lako protiv Jelace 3:0. Za trece nije igrano, dobili smo po 1500 din Prijatelj i ja, drugoplasirani Jelaca 2000 din, pobednik 5000 din.

Inače,uobičajen izveštaj...pomislio bi čovek da su mu davali veštačko disanjena na pola turnira..kad on 3-4.mesto...čestitam!