Turniri u Visnjici

Turniri, lige, domaći i međunarodni.

Re: Amaterski turniri u Visnjici

Postod ivan » 18.01.2013, 11:22

Protivnik uopste ne zna jel ti to namerno ili slucajno radis, tako da to sto si objasnio zaboravi. Nesumnjivo da bih i ja mogao da serviram iz ruke jer me tako ucio deda koji je ucio da igra kad je to bilo dozvoljeno. Slazes se da je to objasnjenje mala uteha mom protivniku?
Nisi samo ti u pitanju, generalno pricam, ako ta ruka stoji ispred lopte ometa koncentraciju protivnika koji sad mora da razmislja osim o lopti i reketu i o 'sta bre radi ovaj, jel moguce da ce da krije servu, e onda cu ja da serviram iz ruke sledecu'. A nije fer dekoncentrisati protivnika. A usput mozes i njega da podstaknes da radi nesto sto je na granici pravila i ode ceo mec u neke druge vode.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod bprokic » 18.01.2013, 11:41

Ivane, tvoj komentar za Francuza je krajnje neprimeren i mogu slobodno reci bezobrazno uvredljiv. Covek je pokusao objasniti zasto radi to sto radi a ti sebi dajes za pravo da pricas o njemu licno, o tome kakvu sliku o sebi on ostavlja kao sportista???? Jel ti cujes sebe covece??? Ko si ti?? To sto si vlasnik ovog sajta ti ne daje nikakvo pravo da procenjujes ljude na osnovu toga kako serviraju! Ja ne znam koji je tvoj problem, kako ti gledas na stoni tenis i zivot uopste ali mogu ti reci da u tvom ponasanju ima ozbiljne patologije. Nadam se da neces izbrisati ovaj komenatr jer treba ljudi da vide sta npr. ja evo mislim o tebi kao o coveku. Molio bih te da ne ocitavas lekcije ljudima i ne glumis najpametnijeg na ovom forumu.
bprokic

Pridružio se: 03.06.2012, 21:45

Postod Srpska Zadruga » 18.01.2013, 11:49

Imao sam čast da jedan meč odigram sa Francuzom i upoznao sam ga kao divnog čoveka i pravog sportistu.
Srpska Zadruga

Pridružio se: 04.12.2012, 23:18

Postod Francuz » 18.01.2013, 12:05

Hvala Doktore sto si stao u moju odbranu.

Ja jesam kad sam procitao njegovu poruku se malo osetio izprovociran zato sam i trazio objasnjenje.
Sada kad mi je Ivan izrazito objasnio da se to ne odnosi "samo" na mene malo me utesio ali mislim da je pomesao malo neke stvari.

1/ Ja kad kazem da sam tako naucio, ne kazem to za svoju odbranu nego kao objasnjenje zasto to mahinalno radim.

2/ Ponavljam: Kad god mi je neko skrenuo paznju ja sam se maksimalno potrudio da to korigujem. Kada bih ja nastavio tako da serviram onda bi mogao protivnik prvo da pomisli da namerno to radim a onda i da pomisli ili bude ubedjen kako zelis da se nesportsko ponasam. Jedan lep primer je da nikad nisam se popickao zbog toga sa nekim niti mi je uzet poen od strane sudije, i ako mi se u buduce desi da mi uzme to je najnormalnija kazna.

Moram ti priznati da ti je duhovit primer sa dedom, ali opet razlika je kada ti protivniku kazes "deda me naucio" a drugo "trenirao sam 2 godine u sportskom centru sa drzavnim trenerima u vreme kada je to bilo dozvoljeno". Svakako to nije uteha za protivnika ali mislim da ce pre da te zabode u glavu u prvom primeru.

Sada da zavrsim sa necim vaznim:

Ivan je kul lik i samim tim sto je otvorio ovaj sajt, organizovao spin na spin ligu, drzi rejting listu koja jeste ima mana ali postoji i funkcionise, on je mnogo ali mnogo doprinuo ovom sportu u ovoj drzavi. Mozda mnogo vise nego neki predsednici saveza.

Kroz nekoliko godina provedeno u ovom sportu primetio sam da svako voli nesto da pametuje pa kad i ne zna bas mnogo o ovom sportu. To i cini negde car ovog sporta, ta strast prema ovoj igri koju imaju igraci. Svako ima svoj pogled na stvari i ima pravo da se izjasni i svako normalan bi trebao da to postuje makar se i ne slagao. Ali nikako nije normalno da se osudjuje, i direktno okriviti nekoga i to bez relevantnih dokaza.

Ja sam dugo pauzirao i najverovatnije nikada necu igrati kao nekada pa makar ni 70% od toga ali mi je jako drago sto sam vas sve upoznao i sto se povremeno druzimo. Realno ja od ovih turnira retko sta mogu da naucim ali mi je lepo da dodjem da pikam sa kul likovima, ponekad i mnogo vise nego da treniram sa superligasima. Ja znam da mogu da imam los temperament za stolom i da ne volim da gubim ali nikad nisam vredjao nekoga ili mu se podsmevao (dobro priznajem jesam vec Lajosu ali i on zna da je to samo dobra sala i nije zlonamerna) a boga mi mogao bi na striktno sportskoj bazi da to radim ali mislim da bi me onda bilo sram da se pogledam u ugledalo.

Ajd' malo da se vratimo na sportske teme ! Pozdrav od mene !
Korisnikov avatar
Francuz

Pridružio se: 18.11.2011, 16:58
Reket: FH: Tenergy 05FX max
BH: Tenergy 05FX max
Blade: Inneforce ALC

Sve regularno :)

Postod bprokic » 18.01.2013, 12:30

Ivice, ti si vrlo korektan ali i jako tolerantan lik. Ja jednostavno ne mogu da izdrzim i da ne prokomentarisem nekorektne komenatre pa na koga god da se odnose. Mislim da tvoje detaljno objasnjavanje serviranja uopste nije potrebno. Skoro da nema igraca na amaterskom nivou koji ne servira bar jednu servu nepravilno a znas i sam da ima i medju profi igracima da to rade. Nije mi jasna tolika potreba za analizom i detaljisanju necije igre a kad to prelazi osnovnu pristojnost onda jednostavno moram da reagujem. Nije to prvi put da Ivan to radi ali kometar o tebi kao o sportisti a na osnovu tvoje serve je krajnje nekoreltan. Siguran sam da moje misljenje deli vecina ljudi na ovom forumu. Tolerancija i pristojnost su odraz socijalne inteligencije a nekima to nedostaje. Pozdrav i nastavi da treniras. Nadam se da se vidimo u Beceju!
bprokic

Pridružio se: 03.06.2012, 21:45

Postod misirac » 18.01.2013, 12:41

Molim Vas malo lakse!
misirac

Pridružio se: 07.07.2011, 17:28

Postod ZoranV » 18.01.2013, 13:04

ja sam hteo u mom komentaru da dodam da su te serve ranije navezbane, kad su bilr dozvoljene, sto je i Francuz potvrdio, a nisam ni mislio da mu donose korist vec samo eventualnu stetu...

...a Ivan kad je gladan strasno je mrzovoljan :)
ZoranV

Pridružio se: 07.05.2011, 17:35
Reket: 120+ gume 230+

What is the point of playing safe shots when you can miss with style

Postod ivan » 18.01.2013, 13:11

Nemam bas nista protiv Ivice, naprotvi mislim da je super lik i igrac. Govorio sam generalno a ne samo njemu. Sve sto ja vidim, vide i drugi, i o tome se prica oko ringova dok akteri igraju. Znaci mnogi pricaju, da ne mislite da sam samo ja u pitanju. Shvatite ovo kao koristan feedback sta drugi misle o nekim elementima igre, ako hocete popravite, ako necete nemojte, ja u najboljoj nameri kazem. I ja sam godinama nepravilno servirao dok mi nisu skrenuli paznju, i to istim onim recima koje sam upotrebio. I meni je delovalo uvredljivo, ali sam ipak shvatio da gresim, i da to svi vide, i izbacio sam to.
Ne znam sto se neki osecaju pogodjenim, ne vidim sto bi komentar da je serva nekorektna bio gori od nekorektne serve? :D
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod Francuz » 18.01.2013, 13:37

ivan je napisao:Nemam bas nista protiv Ivice, naprotvi mislim da je super lik i igrac. Govorio sam generalno a ne samo njemu. Sve sto ja vidim, vide i drugi, i o tome se prica oko ringova dok akteri igraju. Znaci mnogi pricaju, da ne mislite da sam samo ja u pitanju. Shvatite ovo kao koristan feedback sta drugi misle o nekim elementima igre, ako hocete popravite, ako necete nemojte, ja u najboljoj nameri kazem. I ja sam godinama nepravilno servirao dok mi nisu skrenuli paznju, i to istim onim recima koje sam upotrebio. I meni je delovalo uvredljivo, ali sam ipak shvatio da gresim, i da to svi vide, i izbacio sam to.
Ne znam sto se neki osecaju pogodjenim, ne vidim sto bi komentar da je serva nekorektna bio gori od nekorektne serve? :D

Ma Ivane, drago mi je da delimo isto misljenje jedno o drugom i mislim da se to ne dovodi u pitanje. Svaki feedback pa i od strane coveka koji ne razume nista o ovom sportu je dobrodosao a kamoli od vas koji ga volite vise nego ista. Ja cu se potruditi da to popravim jer kao sto Vignja to lepo rekao: moze vise da mi steti nego da mi pomogne jer kad bi zeleo tek bi je sakrijo.
Neka kazu drugi igraci slobodno sta hocu, ja sam se u to uverio kad sam video snimak. Ja licno ne osporavam da si ti dobronamerno podigao pitanje nepravilnih serva ali si je po mom misljenju pogresno povezao sa nesportskim ponasanjem i mene uzeo kao primer tako da sto se mene tice: nepravilna serva ok, nesportsko ponasanje sigurno NE ! mislim da nema potrebe da dalje polemisemo.
Korisnikov avatar
Francuz

Pridružio se: 18.11.2011, 16:58
Reket: FH: Tenergy 05FX max
BH: Tenergy 05FX max
Blade: Inneforce ALC

Sve regularno :)

Postod ZoranV » 18.01.2013, 16:13

Pozivam sve na višeboj (više dvoboja) sutra kod Davora, pa winer takes it all, looser must to fall!
ZoranV

Pridružio se: 07.05.2011, 17:35
Reket: 120+ gume 230+

What is the point of playing safe shots when you can miss with style

PrethodniSledeća

Povratak na Takmičenja