Inicijativa za ligu sa novcanim nagradama

Turniri, lige, domaći i međunarodni.

Re: Inicijativa za ligu sa novcanim nagradama

Postod ZoranV » 13.11.2012, 07:41

Pa znaci kao Zeka liga samo + pare...
ZoranV

Pridružio se: 07.05.2011, 17:35
Reket: 120+ gume 230+

What is the point of playing safe shots when you can miss with style

Postod ivan » 13.11.2012, 09:34

djordjestanic je napisao:Ne ide to tako Ivane.

Tako mi igramo za gajbu piva svake nedelje.

Pravila Lige!

Ko može, ko ne može...

Kad, koliko, gde...

Sve to lepo da se zna. Hoću da znam pravila igre a ne da se to pravi u hodu.

Ajde smisli, pa napiši...

Evo, posto nemam mnogo iskustva u organizovanju liga za vrhunske igrace necu pustiti superligase ni superligasice, tako da mozes da odahnes i krenes u pripreme :D Svakako ne verujem da bi dosli, tesko da prate ovaj sajt, a i vec zaradjuju od svojih klubova, a i mi smo daleko nizi nivo.
Ali u pravu si, treba formulisati pravila. Ali kad bih ja bio u stanju da znam sve organizacione, finansijske i marketinske detalje precizno i unapred, bio bih predsednik ittf-a odavno. Ja hocu da pokrenem ovo, pa ako nesto ne valja popravice se. Tako da cu svakako morati da smislim neka pravila unapred, a sugestije od iskusnih ligaskih vukova su dobrodosle. Ali realno, gde god da bude i koliko god da bude, svi smo igrali i ne gorem i za manje. Jednostavno ne mogu da predvidim broj ekipa unapred, a od toga dosta zavisi.

Nece biti naknadnog prijavljivanja igraca u ekipe svakako. U Zeki je moglo ko sta oce, pravila se nisu bas postovala. I slike igraca da se posalju unapred emailom, da ne dolazi posle neko drugi nepoznati.
Pare pre pocetka kola, depozit u iznosu jedne kotizacije pre pocetka lige (to pokriva uplatu za poslednje kolo, a i obeshrabruje ekipu da odustane).
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod milantra » 13.11.2012, 11:10

Francuz je napisao:ADMIN EDIT: premesteni postovi iz teme 'Berza igraca' koji se odnose na neka vidjenja stanja u nekim ligama i moju inicijativu za organizovanje jedne 'poluprofesionalne' lige koja bi se igrala za pare i opremu.

Potpuno se slazem sa cinjenicom da je ping pong u ovoj drzavi na KATASTROFALNOM nivou sto se tice uslova.
Evo nekoliko stavki koje i dalje ne razumem:

- Gde su stolovi u osnovnim skolama, kako pricaju stariji naravno, bilo je bar po jedan sto u skoro svakoj skoli. Danas nema toga vise i naravno da ako ne radis na detekciju talenata samim tim nema ni sanse da napravis jakog igraca na medjunarodnom nivou. Ako ne pocnjes do 7-8 godina ... tesko ali bas tesko da mozes da se probijes.

- Ovde vlada amaterizam na svakom nivou: Savez, Regioni, Sudije, Klubovi ... rekreativni stoni tenis i te kako razvijen ako se pogleda realnost sto se tice takmicarskog stonog tenisa.
Primer: Dosao ja u Srbiju, 3 i po godine sa proveo da bih nasao gde da igram ... a da ne pricam klub da zaigram u neku ligu. Onda kad nadjes klub, retko ko ima strukturu, gde bar 2x put nedeljo prvi tim ima organizovani trening + i mladi da isto imaju sa strucnim trenerom. Gradovi nista ne finansiraju, a stoni tenis nije bas sport koji kosta boga oca ... (stolovi) ali bar neka obezbede termine i stolove i osnovna sredstva da se igra.

- Nema rang lista ... da se ne vratimo na ovu temu jer mislim da smo je vec 100x presli ... ipak strasno je da ne moze u savezu gde ima maximum 1000 igraca da se napravi rang lista.

- Formule takmicenja su KATASTROFALNE: Prvo ovo da se igra u 2x sa svakim i da se menja liga svake godine to je totalna glupost ... kad bi se menjale lige na polu sezonu bilo bi atraktivnije i zanimivljije za svakoga pa cak verujem i za sponzore !! Onda sami mecevi ... 3 x 3 igraca i ko prvi stigne do 4 ... pa to je najglupji sistem koji sam ikada video: npr. u prvoj ligi ... bijes 300km da odigras mec i odigras npr. jedan mec zato sto ste pukli 4-0 super isao sam na stoni tenis da mi dupe vidi put. Izgovor saveza to je zbog televizije ... kada vidim stoni tenis na tv-u (osim 5sek insert iz finala plejofa, dolazim go da skocim ispred kamere. Kad bi se igrali 3x3 u formuli 9 singla + 1 dubl svi bi na to dobili, amortizovani troskovi, vise meceva za svakog i publika moze da gleda nesto duze.

- Infrastrukture za mlade: NE POSTOJE ! Zar je toliko tesko da se napravi jedan sportski centar za mlade talente ... 10 deckica i 10 devojcica u jednom domu pored jedne skole i jedan trener ... 2 treninga dnevno i caos !! samo tako moze da se nesto postigne ... !!

- Savez trosi pare ... ne znam ni ja na sta !? A da idu na neke medjunarodne turnire gde nemamo ni jednog predstavnika koji moze dva kruga da predje ali vazno da smo bili na ITTF Pro tour Rio de Janeiro ili u kini ili ne znam gde samo da je daleko da ima dnevnica i da se mi setamo kao delegacija. Bar jedno sigurno 3-4 osobe se tu setkaju bez razloga. Umesto da se te pare uloze u nesto kako treba od infrastruktura i pripreme.

Izvinjavam se na duzinu poruke imam jos mnogo toga da kazem ali prosto ne razumem da tako mala zemlja sa takvim malim savezom ne moze da uredi jedan sport kako treba ... a samo malo volje i angazmana bi bili dovoljni ... DA I NARAVNO BEZ KLASICNIH LOPOVA KOJI KRADU NA SITNO !!!

Potpuno se slažem sa tobom i svaka ti je na mestu. :clapping: :clapping: :clapping: Očigledan primer krađe (lopovluka) RSTSN prema klubovima ( a verujem da je tako i u ostalim regionalnim savezima) koji pripadaju ovom savezu je godišnja kotizacija u iznosu od 12500 dinara za novoformirane klubove i 25000 dinara za dosadašnje klubove. Za taj novac klubovi na početku sezone od navedenog RSTSN na par listova papira dobiju raspored odigravanja mečeva za tu sezonu i NIŠTA DRUGO. Zar ta dva lista papira koštaju toliko para. Pa i moja pokojna baba bi znala da napravi takav raspored. Da ne pričamo o tome koliko svaki klub bilo kada je domaćin ili gost košta svaki meč (put, sudijska taksa, osveženja....). Za učešće na turniru svaka kotizacija se plaća, putni troškovi, osveženje za tu decu koja pođu na turnir. A oni SAMO SKUPLJAJU KAJMAK! OVOME SE MORA STATI NA PUT!!!! OVO JE KATASTROFA ŠTA TAMO NEKE BELE GLAVE ("GERUZIJA"), RADE I PLJAČKAJU KLUBOVE!!!!!!! :banghead: :banghead: :banghead: :arrgghh: :arrgghh: :arrgghh: ZATO TREBA HITNO NEŠTO DA SE PROMENI U SAMOM STONOTENISKOM SAVEZU, KAKO BI SE STONI TENIS PODIGAO NA VIŠI NIVO I KAKO BI NAŠA TALENTOVANA DECA MOGLA PODJEDNAKO DA SE NOSE SA SVOJIM VRŠNJACIMA IZ CELOG SVETA. Morao sam ovo da napišem velikim slovima, jer ne mogu ovo više da gledam i da izdržim. Ubi me lopovluk i nepravda. Entuzijasti stonog tenisa dignite svoj glas u borbi protiv ovakvih pojava.
P.S.
A što se tiče organizovanja novčane lige slažem se i podržavam ideju, samo je pitanje finansiranja od kluba do kluba. Verujem u Vašu ideju i imate moj glas. Ukoliko se tako nešto organizuje možda vam se i mi Čarapani priključimo.Pozdrav svima koji vole stoni tenis. :wave:
Korisnikov avatar
milantra

Pridružio se: 26.07.2012, 07:12

Postod ivan » 13.11.2012, 12:21

Dobro ste dosli.
Nisam bas ekstreman kao Milantra, zvanicna liga je zvanicna liga, ljudi su zaposleni i treba da primaju plate, placaju zakup prostorija, troskove stampanja kojecega, kancelarijsku opremu, dnevnice sudija...ako im vec drzava ne daje mnogo. Osim toga dosta klubova ima pomoc opstina pa mozda i ne placaju iz svog dzepa.
Ja hocu da napravim ligu gde ce moci da igraju i oni koji nece da se zamajavaju sa registrovanjem klubova, a i oni koji bi igrali za neke nagrade.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod milantra » 13.11.2012, 13:52

ivan je napisao:Dobro ste dosli.
Nisam bas ekstreman kao Milantra, zvanicna liga je zvanicna liga, ljudi su zaposleni i treba da primaju plate, placaju zakup prostorija, troskove stampanja kojecega, kancelarijsku opremu, dnevnice sudija...ako im vec drzava ne daje mnogo. Osim toga dosta klubova ima pomoc opstina pa mozda i ne placaju iz svog dzepa.
Ja hocu da napravim ligu gde ce moci da igraju i oni koji nece da se zamajavaju sa registrovanjem klubova, a i oni koji bi igrali za neke nagrade.

Možeš slobodno da me smatraš ekstremnim, ali hteo sam pre svega da budem iskren i otvoren i iznesem istinite činjenice, koje muče mnoge klubove i o kojima se ĆUTI!!?? Zašto!? Zašto ne reći istinu i stati tome jednom na put. Toliko o tome. Ivane podržavam te u ideji i nadam se da ćeš imati u vidu i nas Čarapane kada se to bude detaljno spremilo i ličilo na stvarno nešto što će privući ljude da se pre svega lepo druže, takmiče i uživaju u stonom tenisu. Pozdrav. :wave:
Korisnikov avatar
milantra

Pridružio se: 26.07.2012, 07:12

Postod Pedja » 13.11.2012, 19:26

Evo,baš pričam s Neđom,nije ti loša ideja.Poenta je da se izigramo za to veče,tako da recept iz veteranske nije loš:dvokolo,2 singla+dubl svako po kolu.Ako je adekvatan termin i prostor...eto,Vet-Spin se prijavljuje(bez obzira koliko sam ja neizvestan...neko će igrati :D )Novčane i druge nagrade :?: Ne mogu da škode :wink: Bitno je da to samo bude ozbiljna organizacija... :!:
Pedja

Pridružio se: 19.03.2011, 20:56
Reket: Stiga Clipper Wood WRB, gume- fh Rakza 7-max, Bh Dr Neubauer K.O. 2,0 mm

Postod misirac » 13.11.2012, 20:01

Ideja je vrlo interesantna,gde bi se igralo?
misirac

Pridružio se: 07.07.2011, 17:28

Postod Vladojica » 13.11.2012, 20:11

A kakva ce biti pravila u pogledu dozvoljenih/nedozvoljenih guma, starog/novog lepka, servisa iz ruke/ bez skrivanja, plasticne i loptice od celuloze? :D
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

Postod djordjestanic » 13.11.2012, 20:38

Vidim da će ovde biti komplikacija...

Najbolje ti je Ivane da se povežeš sa Svemirom koji vodi 3,4,5 i 6. Restlins ligu. Čovek sve zna i precizan je do zareza.

A meni ne smeta niko ko hoće da igra pa ni superligaši... Hteo sam samo da kažem da će u ovoj nemaštini i oni hteti da zarade neku laku paru :)

Par stvari:

1. Mora da bude uplata za celu ligu unapred (veruj mi da je ovo jako, jako važno)

2. Sistem 3 x 3 i da se igraju sve partije do kraja

3. Onda će ti rejting lista odjedanput postati apsolutno tačna i merodavna (kao što i jeste Restlins lista)

4. Sasvim sam saglasan da igramo kod Davora... Sala je dovoljna za 8 ekipa a ako bude više, neka se podele termini... Time pomažemo Davora a uslovi će biti skroz OK

5. Ženama treba da bude dozvoljeno da igraju ovu ligu bez obzira u kom se zvaničnom rangu takmiče :)

6. Naravno, sva ITTF pravila važe... plus dodatno pravilo da V_ladojica ne može das nastupi nikako... Ovo je diskreciono pravo svake organizacije, Vladojica - persona non grata

7. Nema otkazivanja, ko ne može ne treba ni da zavitlava druge

8. Sve treba da bude jednostavno i surovo iskreno... Ko hoće, neka ga, ko neće, neka ga...
https://www.youtube.com/user/joes021 - puno mečeva veterana i Restlins lige
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Pridružio se: 13.06.2011, 22:26

Postod bindra » 13.11.2012, 23:01

Prijavljen...
bindra

Pridružio se: 22.03.2011, 23:45
Reket: Nittaku Barwell fleet
Fh Tibhar 1Q 1.9 mm
Bh Tibhar mxp 1.7 mm

PrethodniSledeća