Jajaste loptice

Gume, drva i sva ostala potrebna i nepotrebna oprema.

Jajaste loptice

Postod ivan » 10.04.2011, 15:43

Sta god da kupim, joola, baterflaj, tibhar...bilo da imaju tri zvezde ili jednu, sve loptice su uglavnom jajaste. Imam osecaj da je nase trziste preplavljeno lopticama vrlo loseg kvaliteta, da ne kazem trening klasom loptica, onih sto se kupuju na 100 komada, i koje mozda vrede 10 dinara po komadu, na koje je neko samo udario logo sa 3 zvezdice. Kad se igra sa jajastom lopticom putanja lopte bice drugacija zbog drugacijeg rasporeda mase, pa se teoretski moze desiti da kod ravnog udarca lopta cak i leluja, a kod spina se definitivno vidi razlika jer je predjeni put kraci, a ako je lopta malko vise jajasta onda ce blokeru proci ispod reketa (jednom sam s nekim trenirao i nismo skontali da je lopta jajasta, covek nije uspeo ama bas ni jedan spin da vrati jer mu lopta odskoci vrlo malo i prodje ispod reketa. Kod kratkog servisa sa donjim spinom jajasta lopta moze ostati u mestu nakon drugog odskoka, skokne malo uvis ali ne i napred. Dakle, ima li neko lopticu da moze da kaze da ja zaista okrugla? I gde nabaviti iste?
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Re: Jajaste loptice

Postod filip » 10.04.2011, 16:09

Ja ti mogu nabaviti nitaku sa 3*, preko Kalinica. Meni od svih ipak najbolje loptice. Joola sa 3* su tvrde skoro ko nekadasnje Ceske idealke koje su skidale farbu sa stolova.
Korisnikov avatar
filip

Pridružio se: 27.02.2011, 19:36
Reket: Joola trix fast
fh: t05 2.1
bh: joola express one 2.0

Postod bindra » 20.04.2011, 09:10

Imate kod britke u imt-u donic sa tri zvezdice skoro su se pojavile i extra su kvaliteta,sa njima ce se igrati evropsko prvenstvo.bolje su i od nitaku i od buterfly-a provereno.cena je 1 eu komad.
bindra

Pridružio se: 22.03.2011, 23:45
Reket: Nittaku Barwell fleet
Fh Tibhar 1Q 1.9 mm
Bh Tibhar mxp 1.7 mm

Postod filip » 20.04.2011, 09:17

Bolje jesu od butterfly-a, ali ne od nittaku-a. Znam jer sam imao 50 komada i jednih i drugih, ali dobre su. Bas me zanima koliko ih Britka naplacuje...
Korisnikov avatar
filip

Postod ivan » 20.04.2011, 09:27

Imao sam par nitaka jednom i secam se da su mekane. Btty je tvrdji cini mi se. Kad kazete da je nesto extra, tu ulazi trajnost ili oblik? Ili jos nesto?
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Postod filip » 20.04.2011, 12:08

Dugotrajnost svakako. Veca tvrdoca od obicnih loptica je naravno potrebna, ali pravili bi ih od celika da je bitno da bude sto bliza teorijski idealno krutom telu. Tek kod loptica postoji problem originalnosti. Ja sam svoje i nitaku i donic dobijao od saveza, tako da je verovatnije da su originalne od nekih u prodavnici. Taj i takav nitaku za mene, a i vecinu aktivnih igraca koje znam iz prve i super lige, nema konkurenciju. Procunjajte na netu i videcete da maltene svi smatraju nitaku najboljom lopticom. Takodje se dobro kotira originalni double fish, ali njega je maltene nemoguce naci. Tu negde spominju jos donic, alh je uglavnom naglaseno da je za nijansu ispod ove dve...
Korisnikov avatar
filip

Postod bindra » 20.04.2011, 15:02

Moje misljenje je ovako posto sam za ove dve godine slupao preko 150 loptica.
Nitaku-najneznije i najsoftanije ali se prebrzo izlizu tj.postanu celave.
Buterfly-verovatno najbolji balans i tvrdoca ali su zato najkruce tj.pucaju posle par dana.(od nove godine do sada sam potrosio oko 30 kom!!)
Donic-nesto izmedju ove dve vreste ali mnogo dugotrajnije
Joola-traje kao nenormalna ali je verovatno i najtvrdja od svih koje sam igrao(kao panj)
Tsp-verovatno najbolja od svih navedenih ali sam nju najmanje koristio(moracu uskoro da ih nabavim)
E sad ima jedna prica iz pouzdanog izvora,da vecina loptica koje se uvezu(pogotovo Nitaku i Btf)ili su dosta stajale tj.bajate ili su van klase(nisu prosle kriterijume za zapad)
Ovo verovatno vazi i za ostale stvari(pogotovo gume)a drveta su opste poznato 90% fals.
Sve kad saberes uvek je najbolje kupiti opremu negde na zapadu ako je to moguce.
bindra

Pridružio se: 22.03.2011, 23:45
Reket: Nittaku Barwell fleet
Fh Tibhar 1Q 1.9 mm
Bh Tibhar mxp 1.7 mm

Postod ivan » 20.04.2011, 15:32

Pomenuh negde da sam kupio dva drveta u prodavnici usred Stokholma. Daleko od kvaliteta...mozda jedino u Japanu.
ivan

Postod banedb » 01.05.2011, 16:47

Koristim JOOLA MAGIC kupio sam 100 komada i mogu da kazem samo jedno sa sigurnoscu da su ekstremno izdrzljive,nije nijedna pukla za 3 meseca.Doduse ovo su loptice za trening a imam i BUTTERFLY par komada ali se na njima nisam toliko izivljavao.
banedb

Pridružio se: 01.05.2011, 12:55
Reket: Donic Burn Off-
Acuda S3 1.8mm BH
Acuda S2 1.8mm FH

Postod Jovan » 23.05.2011, 21:26

Ja imam solidno iskustvo za lopticama JOOLA (i magic i super)
Jovan

Pridružio se: 23.05.2011, 21:13

Sledeća

Povratak na Oprema