od ivan » 10.04.2011, 15:43
Sta god da kupim, joola, baterflaj, tibhar...bilo da imaju tri zvezde ili jednu, sve loptice su uglavnom jajaste. Imam osecaj da je nase trziste preplavljeno lopticama vrlo loseg kvaliteta, da ne kazem trening klasom loptica, onih sto se kupuju na 100 komada, i koje mozda vrede 10 dinara po komadu, na koje je neko samo udario logo sa 3 zvezdice. Kad se igra sa jajastom lopticom putanja lopte bice drugacija zbog drugacijeg rasporeda mase, pa se teoretski moze desiti da kod ravnog udarca lopta cak i leluja, a kod spina se definitivno vidi razlika jer je predjeni put kraci, a ako je lopta malko vise jajasta onda ce blokeru proci ispod reketa (jednom sam s nekim trenirao i nismo skontali da je lopta jajasta, covek nije uspeo ama bas ni jedan spin da vrati jer mu lopta odskoci vrlo malo i prodje ispod reketa. Kod kratkog servisa sa donjim spinom jajasta lopta moze ostati u mestu nakon drugog odskoka, skokne malo uvis ali ne i napred. Dakle, ima li neko lopticu da moze da kaze da ja zaista okrugla? I gde nabaviti iste?
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people