Sta mislite o ovoj kombinaciji? :)

Gume, drva i sva ostala potrebna i nepotrebna oprema.

Sta mislite o ovoj kombinaciji? :)

Postod First » 10.04.2011, 02:52

Elem, kad covek ima previse vremena i malo para u steku, pocne da razmislja o malo ludjim kombinacijama. Elem, narucio sam sledecu kombinaciju i trebalo bi da stigne za koji dan, pa javljam utiske, ali mislim da bi trebalo dobro da ispadne.
Dakle, u pitanju je drvo Butterfly Defence Alpha i gume Tenergy 64 na FH strani i Tenergy 05 na BH strani. Dakle, nesto slicno (uparivanje defanzivnog drveta i ofanzivnih guma) sam vec probao sa Donicom i pokazalo se kao odlicna kombinacija, jer sam na drvetu nadoknadio svu potrebnu kontrolu koja mi je manjskala na gumama, a opet nedostatak brzine na drvetu kompenzovao brzinom na gumama. Medjutim, za razliku od Donica gde je drvo bilo dosta fleksibilno i sundjer na gumi je bio vrlo mekan, pa su rezultati opet bili odlicni, kod ove nove kombinacije Drvo Defence Alpha je veoma mekano, cak mozda i najmekanije drvo koje znam, a gume su dovoljno tvrde (pogotovo 05). Dakle, ceo setup ne bi bio ni premekan ni pretvrd, vec bi bio neki balans, sredina. Mislim da bi globalno gledano ovo bilo vrlo mocno oruzje (cenim da ce tezina biti negde oko 190 grama, ali tacnu cifru javljam posle merenja :)), sa izuzetnom kontrolom i brzinom. Trebalo bi da tu bude i solidnog spina, ali posto se radi o malo tvrdjim gumama, ne ocekujem previse na tom planu. Voleo bih da cujem vasa misljenja ;)
Korisnikov avatar
First

Pridružio se: 02.03.2011, 01:50
Reket: Drvo: Butterfly Timo Boll Spirit
Gume: Butterfly T05 1.9mm
Butterfly T05fx 1.9mm

Re: Sta mislite o ovoj kombinaciji? :)

Postod Nenad Ivancev » 10.04.2011, 08:31

Probacu da predlozim i ovakvu konfiguraciju gde brzinu drveta kompenzujes - naravno u Joola varijanti :-), a imas i kontrolu i brzinu.

Carbon OFF - imas 2 mogucnosti:
- Wing Passion extreme. Rezak zvuk, vrlo dobro izbalansiran, ca.85-90g. Uz malo mekse gume (ca.40-43°) super osecaj kako kazu igraci koji su u toj varijanti.
- Rossi Emotion/Markovic (isto je drvo). Malo dubji zvuk zbog Hinokija. Ne prebrz ali daleko od toga da je spor. Dobra kontrola. Rade Markovic igra i dalje sa tim drvetom drugu nemacku ligu i ne bi sebi nesto lose uvalio sto ne moze da se kontrolise, pogotovo u takmicarskim mecevima.

Preporuka za gume - Mambo H i Express (moze i I i II)
Nenad Ivancev

Pridružio se: 13.03.2011, 13:17

Postod ivan » 10.04.2011, 09:16

svasta, covek pita za kombinaciju sporo drvo i brza guma a ti mu predlazes karbon off i brzu gumu :)

Iz mog iskustva, a to sam napisao u temi 'koja guma za koje drvo', fleksibilno drvo i guma s katapultom za mene ne valja, osim ako spin nije glavni udarac, jer ce tackiranje i direktni udarci biti tesko izvodljivi. Ja sam probao neko krace vreme t05 i Perkosan(fleksi drvo, off- ), spin je radio odlicno ali tackiranje nula. Ako je defanzivni stil igre ne znam, ali pretpostavljam da je onda opet spin glavni udarac, samo donji, pa moze biti vrlo dobro. Cinjenica je da t05 daje nekako karakter kombinaciji kakvo god drvo da se uzme, jer ima taj katapult efekat. A isto tako je cinjenica da dosta top igraca u svetu koristi recimo Korbel drvo (relativno fleksi) i t05, no to su sve spineri. Ako je drvo def i ne puno fleksi, a mekano, moguce da bi to bilo veoma dobro s t05. Spina ce svakako biti i vise nego sto treba, spring sponge je to, a reket tolike tezine moze posluziti i kao hladno oruzje. Reket ce biti head-heavy pa ce trebati jaka ruka.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod Nenad Ivancev » 10.04.2011, 09:33

Debljinom gume moze da napravi balans. Ne mora max, 2.0 ili sl... Na to sam mislio i zadata tema je bila - mali budzet, kontrola/brzina.. Pa ni ja nisam 100% siguran da li X plode i Express stavim ponovo na Wing Fast (mada sam sada 90% siguran da ce tako i biti), mada u preostalih 10% opciji su mi i Wing Passion extreme/Rossi.. To je recimo moja dilema koju cu resiti u narednih par meseci.. Voleo bih takodje da cujem misljenje sajtovaca i na ovu temu..
Nenad Ivancev

Pridružio se: 13.03.2011, 13:17

Postod Pedja » 10.04.2011, 22:28

Def. drvo + tenergy 05? Dao mi je jedan tip kombinaciju sa kojom je igrao da probam: BTF Matscushita + tenergy 05 1.7+neka trava feint ox, cini mi se...Reket je bio pretezak, slabih manevarskih sposobnosti, spor sa obe strane...Spin je bio vrlo kontrolabilan ali spor...Meni lično trulex,on je bio odusevljen...Dok ne probaš nećeš znati...a ni mi...
Pedja

Pridružio se: 19.03.2011, 20:56
Reket: Stiga Clipper Wood WRB, gume- fh Rakza 7-max, Bh Dr Neubauer K.O. 2,0 mm

Postod First » 12.04.2011, 20:20

Evo da se javim sa utiscima o novom setup-u u koji sam bio ubedjen da ce biti odlican i nisam pogresio ;). Jedino gde sam pogresio jeste tezina, tj. gramaza, posto je reket u globalu tezak svega 150 grama, a ne 190, koliko sam u prvi mah mislio da ce biti! To je vrlo pozitivan utisak koji je reket ostavio na mene, jer se lako rukuje i tezina je ista kao kod Donica. Drvo je mekano, ne previse, ali savrseno upija sve loptice protivnika. Savrsena kontrola. Original starije Butterfly drvo sa cvrstom punom drskom (ne k'o ove danasnje suplje i lako lomljive). U kombinaciji sa Tenergy gumama vrlo mocno oruzje. Udarci su jaki, direktni, spin odlican. Definitivno je katapult efekat odradio veliki deo posla. Igram sa njim ceo dan i ne skidam osmeh sa lica, definitivno sam nasao svog novom najdrazeg ljubimca :)
Korisnikov avatar
First

Butterfly T05fx 1.9mm

Postod ivan » 12.04.2011, 21:03

Cestitam Firste, ti nadje svoj sveti gral. Kako je tako lagan reket? Ja bih rekao da dva tenergyja od 1.9 moraju u zbiru imati minimum 90 gr (moje rakze 2.0 imaju 92 gr u zbiru, a provereno su lakse od t05 2.1mm). Onda bi tvoje drvo imalo samo 60 gr, zar je to moguce, i to sa punom drskom? Ili ja grdno gresim u vezi mase guma?
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Postod First » 12.04.2011, 21:15

Hvala brate, bas si dobro rekao, sveti gral :) e ako mi verujes, bojao sam se da ga uzmem u ruku i cim sam ga uzeo, provalio sam da je extra lagan. Kod kuce imam onu vagicu koja meri grame, prvovereno je tacna i stavim ga na nju i pokaze tacno 150gr. Nisam mogao da verujem. Na slikama daska deluje jako glomazno, nezgrapno i sa velikom glavnom, a sada kad uporedim sa glavom Donica (posto su oba def drveta) razlika u velicini glava je bas velika (Donic ima mnogo vecu glavu). Pre bih rekao da je glava standardne velicini ili cak i manja od standardne. Tenergy je 1.9mm pa sam verovatno tu dosta ustedeo na gramazi. Uglavnom, savrsena kombinacija, prezadovoljan sam drvetom i laik bi video da su se pre nekoliko godina pravili mnogo kvalitetniji reketi nego sada. (mislim na Butterfly sa starim znakom). Inace to drvo se vec duze ne proizvodi i ima ga jos po negde (kod Markopa je cena 58€). Zaista me je ocaralo i definitivno se moze koristiti za defanzivu, ako stavim neke def gume, a ako stavis ofanzivne, postoaje mocno ofanzivno oruzje sa velikom kontrolom. Slikam za koji dan, pa cu okaciti slike, ali definitivno dok se ne vidi uzivo, ne mozes da stvoris pravu sliku, jer kazem, na slikama deluje glomazan, drska uzasno debela, a u stvarnosti je sve potpuno drugacije.
Korisnikov avatar
First

Butterfly T05fx 1.9mm

Postod ivan » 12.04.2011, 21:25

moguce da je glava manja pa onda i gume budu manje i lakse kad se iseku. Srecno i pazi na dolazne serve sa puno rotacije :D
ivan

Postod First » 12.04.2011, 23:22

Hvala, imacu to na umu ;)
Korisnikov avatar
First

Butterfly T05fx 1.9mm