primorac carbon off+ vs mazunov off+

Gume, drva i sva ostala potrebna i nepotrebna oprema.

primorac carbon off+ vs mazunov off+

Postod profesionalac » 13.10.2011, 09:34

interesuje me da li je neko imao iskustva sa ovim drvima.zanimaju me slicnosti i razlike.igram sa mazunovim nekih 15-tak godina i sad imam priliku da uzmem primorca u subotu pa bi hteo da mi neko strucnije objasni vise o njemu.
hvala unapred!
STK Nestrus - Vitkovac
profesionalac

Pridružio se: 04.10.2011, 18:38
Reket: drvo : andro super core cl off+ - 66 grama
fh : rakza 7
bh: andro rasant turbo

Re: primorac carbon off+ vs mazunov off+

Postod First » 13.10.2011, 18:07

Hajde da ti ja dam neka objasnjenja, ali unapred moram da se ogradim da nisam igrao dugo sa njima, vec sam ih samo probao na par treninga. Prvo Mazunov. Njega pretpostavljam da znas u dusu i bolje od mene, obzirom da igras dosta dugo njim. Oba drveta su "stariji modeli", dakle ne predstavljaju nesto sto je skoro izaslo iz butterflyjeve fabrike. Mazunov je jedno od najbrzis drveca bez upotrebe karbona. Kao sto znas petoslojno je i uzasno je tesko. Vrlo je kruto i tvrdo. Preporucuje se igra blizu stola i sa poludistance. Iako brzo, dosta je sporije od Primorca jer su se kriterijumi kad je on klasifikovan u off+ drasticno promenili, pa bi sada verovatno bio u klasi off, off-. Sto se Primorca tice, dosta je laksi od Mazunova, ali opet nije lagano, vec u gornjoj prihvatljivoj granici tezine (oko 92gr). Takodje je petoslojno i sadrzi dva sloja najbrzeg karbona, (Tamca) T5000. Veoma je brzo, dosta brze od Mazunova i jako kruto. Dwell time je jako kratak, tako da je i spin dosta tesko izvesti. Ali opet to je individualna stvar. Kontrola mu nije na zavidnom nivou, tu ga donekle sije Mazunov, ali ne previse. Preporucuje se igra sa distance, blok igra je odlicna kao i kontra.

Sto se slicnosti tice, oba drveta su vrlo kruta i tvrda, ne bas prijatna za igru. Preporucuju se za napredne igrace, odnosno ljude koji vec duze treniraju ili igraju profesionalno. Nikako nisu za amatere.( sem ako se stave neke ultra lake i spore gume, pa se onda moze igrati i sa njima, ali cemu onda kupovina takvog drveta, kad ne koristite ni 5% njegovih mogucnosti). Vibracija skoro i da nema ni na jednom od dva pomenuta drva.

St se razlika tice, razlika je pre svega u tezini. Mazunov je dosta tezi i neprijatniji za igru. Ima malo bolju kontrolu nego Primorac, ali je zato i dosta sporiji.

Mislim da nisu pravi izbor drveta za igrace amaterskog i nekog srednjeg nivoa igre. Spadaju u kategoriju brzih, krutih i tvrdih drveca za koje je potrebno mnogo treninga da bi pruzili ono sto mogu da pruze (Schlager Carbon, Timo Boll T5000, Boll TriCarbon)...
Korisnikov avatar
First

Pridružio se: 02.03.2011, 01:50
Reket: Drvo: Butterfly Timo Boll Spirit
Gume: Butterfly T05 1.9mm
Butterfly T05fx 1.9mm

Postod profesionalac » 13.10.2011, 20:01

znaci da je moja procena bila dobra.trebalo mi je nesto sto ima tvrdocu kao mazunov, a pri tom da je lakse i dosta brze.nadam se da cu sa njim moci da se pomerim jedno 3-4 metra od stola i da lakse vucem spinove .
hvala na iscrpnom tekstu,bas to mi je trebalo!
sad ga uzimam bez razmisljanja!!!
STK Nestrus - Vitkovac
profesionalac

Postod First » 13.10.2011, 20:11

da, dobices bas to sto si trazio!
Korisnikov avatar
First

Butterfly T05fx 1.9mm

Postod profesionalac » 17.10.2011, 17:56

danas sam promenio drvo.trenirao sam sa primorcem carbon.znaci odusevljen sam drvetom!!!tako sam lako izvlacio spinove sa 4-5m od stola a spin na spin kao od sale.svaku loptu sam izvlacio bez problema.ma ekstra mi je!!!tako lagano igram u odnosu na mazunova da su ovi moji u klubu bili malo iznenadjeni!!!ma leglo mi je kao kec na deset!prezadovoljan sam.jos i kad pomislim da me je u nekim menjazama sve ukupno kostalo 20 evra,sta vise reci!
STK Nestrus - Vitkovac
profesionalac

Postod First » 17.10.2011, 19:04

Bas mi je drago da to cujem :)
Korisnikov avatar
First

Butterfly T05fx 1.9mm

Postod profesionalac » 17.10.2011, 20:26

First je napisao:Bas mi je drago da to cujem :)

jos jednom da se zahvalim na na onom postu.bas si mi pomogao!
STK Nestrus - Vitkovac
profesionalac

Postod djordjestanic » 17.10.2011, 22:47

@Profesionalac

Ajde snimi neki meč i postavi.

Moram da priznam da kad kažeš da vučeš spinove 5 metara od stola ja to ne mogu ni da zamislim. :blink: :blink: :blink:

To znači da imaš i protivnike koji cimaju tako spin na spin. Što opet znači da igrate vrhunski pingić.

Baš bi voleo da vidim tako nešto pošto ja to nisam video već godinama da je neko kadar u Srbiji da tako igra konstanto kao stil. :clapping: :clapping: :clapping:
https://www.youtube.com/user/joes021 - puno mečeva veterana i Restlins lige
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Pridružio se: 13.06.2011, 22:26

Postod First » 17.10.2011, 23:55

profesionalac je napisao:
First je napisao:Bas mi je drago da to cujem :)

jos jednom da se zahvalim na na onom postu.bas si mi pomogao!

Nema problema i drugi put, uzivaj ;)
Korisnikov avatar
First

Butterfly T05fx 1.9mm

Postod profesionalac » 18.10.2011, 06:13

djordjestanic je napisao:@Profesionalac

Ajde snimi neki meč i postavi.

Moram da priznam da kad kažeš da vučeš spinove 5 metara od stola ja to ne mogu ni da zamislim. :blink: :blink: :blink:

To znači da imaš i protivnike koji cimaju tako spin na spin. Što opet znači da igrate vrhunski pingić.

Baš bi voleo da vidim tako nešto pošto ja to nisam video već godinama da je neko kadar u Srbiji da tako igra konstanto kao stil. :clapping: :clapping: :clapping:

e jbg,zato se i zovem profesionalac! :yahoo: :yahoo: :yahoo:
STK Nestrus - Vitkovac
profesionalac

Sledeća

Povratak na Oprema