od First » 13.10.2011, 18:07
Hajde da ti ja dam neka objasnjenja, ali unapred moram da se ogradim da nisam igrao dugo sa njima, vec sam ih samo probao na par treninga. Prvo Mazunov. Njega pretpostavljam da znas u dusu i bolje od mene, obzirom da igras dosta dugo njim. Oba drveta su "stariji modeli", dakle ne predstavljaju nesto sto je skoro izaslo iz butterflyjeve fabrike. Mazunov je jedno od najbrzis drveca bez upotrebe karbona. Kao sto znas petoslojno je i uzasno je tesko. Vrlo je kruto i tvrdo. Preporucuje se igra blizu stola i sa poludistance. Iako brzo, dosta je sporije od Primorca jer su se kriterijumi kad je on klasifikovan u off+ drasticno promenili, pa bi sada verovatno bio u klasi off, off-. Sto se Primorca tice, dosta je laksi od Mazunova, ali opet nije lagano, vec u gornjoj prihvatljivoj granici tezine (oko 92gr). Takodje je petoslojno i sadrzi dva sloja najbrzeg karbona, (Tamca) T5000. Veoma je brzo, dosta brze od Mazunova i jako kruto. Dwell time je jako kratak, tako da je i spin dosta tesko izvesti. Ali opet to je individualna stvar. Kontrola mu nije na zavidnom nivou, tu ga donekle sije Mazunov, ali ne previse. Preporucuje se igra sa distance, blok igra je odlicna kao i kontra.
Sto se slicnosti tice, oba drveta su vrlo kruta i tvrda, ne bas prijatna za igru. Preporucuju se za napredne igrace, odnosno ljude koji vec duze treniraju ili igraju profesionalno. Nikako nisu za amatere.( sem ako se stave neke ultra lake i spore gume, pa se onda moze igrati i sa njima, ali cemu onda kupovina takvog drveta, kad ne koristite ni 5% njegovih mogucnosti). Vibracija skoro i da nema ni na jednom od dva pomenuta drva.
St se razlika tice, razlika je pre svega u tezini. Mazunov je dosta tezi i neprijatniji za igru. Ima malo bolju kontrolu nego Primorac, ali je zato i dosta sporiji.
Mislim da nisu pravi izbor drveta za igrace amaterskog i nekog srednjeg nivoa igre. Spadaju u kategoriju brzih, krutih i tvrdih drveca za koje je potrebno mnogo treninga da bi pruzili ono sto mogu da pruze (Schlager Carbon, Timo Boll T5000, Boll TriCarbon)...