Nemam iskustva sa novic i upp ali mogu da ti prokomentarisem na temu.. Vec par godina koristim tu-i-tamo razne joola gume Moze se reci da je jedina mana trajnost ako gledas Tenergy,Rakzu i sl. Ove najnovije su najcesce toliko fabricki tjunigovane da igraju kao raketa 2-3 meseca i onda nagli pad performansi i svega
Energy serija je prva tenzor serija(prvi tenzori su bili prilicno slabih performansi),veoma popularna meka Energy x-tra guma i danas je koriste mnogi joolini sponzorski igraci
Express One i Express Two-poboljsani naslednici,duza trajnost,mnogi agresivni joola napadaci koristili
X-Plode tvrdja verzija,prosecna trajnost,ok performanse jak spin
Air-izuzetno laka guma za mehanicki spin (evropski spin,pomocu sundjera gume)
Phoenix-po mojoj proceni sledeci nivo posle Air-a,izuzetno jak fabricki tjuning,velika brzina ali kraci vek trajanja
Rhyzm-ima vise vrsta,probao obicnu-tvrda i brza sa dobrom trajnoscu
Brave-hibrid japanske/evropske i kineske gume sa vecim akcentom na japan/euro karakteristike Eksta guma za forehand,brzo se istrosi
Maxxx 450-cujem da je stvarno dobra,jos nisam probao
Maxxx-P verzija za nove plasticne loptice,meni odlicna guma za backhand,odlican spin slicna Acudi S1 Turbo
Secam se da sam imao par cak i hibrid guma za sponzorske igrace (gornja povrsina od Energy gume a sundjer od Express One) Nekoliko puta sponzorsku Express One sa 45 stepeni tvrdoce sundjera (original za prodaju je 47,5)
Verovatno sam smorio ljude koji vec dosta znaju o Joola gumama pa nisam pominjao one starije
Odnos cena/kvalitet je izuzetno dobar a sa nasim ljudima koji su u predstavnistvu nisam imao neki problem
Nabavljam godinama bukvalno svu opremu- sto za sebe a jedno vreme i za klub
Ovo ti je pravi sajt da procitas kratke recenzije drva,guma i sl.
Vidim da ima nesto za Joola Upp sto si na pocetku trazio:
http://www.tabletennisdb.com/rubber/joola-upp.html