Recenzija- Dhs Skyline 2

Gume, drva i sva ostala potrebna i nepotrebna oprema.

Recenzija- Dhs Skyline 2

Postod Dzoni šala zabava » 08.11.2013, 20:57

Stavio sam Dhs skyline 2 crnu, na forhend, drvo BTY viscaria.
Evo kakvi su utisci.
Guma je veoma slicna evropskoj po vecini performansi,najslicnija gumi Stiga Calibra LT Spin.
Brzina, aj cu odbiti tvrdju i ime "MRTVA guma", naime guma u igri uopste nije mrtva kao sto joj se pripisuje, cak ima i brzinu kao evropske gume, jedino je spora kada bacis lopticu na gumu sa 30-tak cm-a i ona odskoci par puta i ostane na gumi.
E sad ono sto me je iznendilo je lakoca preuzimanja protivinkovog spina, potrebno je samo zatvoriti reket i naciljati lopticu, i videti protivnika kako je zbunjen, a bogami i zbunjen jer verovatno zna kakva ga tortura ceka u nastavku hehehe.
Spin,Ono sto je mnogo lakse jeste prvi polaz spinom, tu reket mora da bude otvoreniji neko kod evrpskih, i ako povuces suv spin, to jest da ima rotaciju ali ne i brzinu, to onda kad odskoci od protivnikove strane, dobije ubrzanje kao strela. Sa ovom gumom se ne moze preterati u spinu, i sto vise povuces to ce biti sigurnije, retko koja prelazi u aut, ali ako ne cimnes ide u mrezicu, ali ne treba zamah sa nekom velikom brzinom, evo ja koristim isti pokret i brzinu kao i sa calibrom...
Serva, sa vecom sigurnoscu pretpostavljam gde ce ici loptica, jer servi das spin i ocekujes otrpilike gde ce ici, e to je sad sigurnije neko pre, e sad ako serviras jaku rezanu servu kad prtivnik vrati ili ce ici u dno mreze, ili kad ti vrati loptu moras da budes spreman da izvuces maksimum od spina, bez obzira da li je to Bh ili Fh, znaci loptica dobija nekako duplu rotaciju...
Stop, kao i udarac ne mora da se udara preterano jako, ima ona brzinu kao evropska guma.
--sta treba ocekivati od gume, a sta ne?
-Treba ocekivati pre svega zabavu, jer si u ovom slucaju u prednosti ako imas Dhs.
Ocekivati bolju servu, polaz i stopanje. mozes i zatvoriti reket pri spinu kao Ovtcharov, i to ce preci uz odredjenu dozu trzaja.
-Ne treba ocekivati da ce guma sama odraditi posao i predstaviti maestralan spin, nego treba da se trneinra i otkirvaju tajne ove gume.
Takodje ne treba ocekivati maestralan spin ako ne namestis noge...
To je to ukratko, za te pare se dobija i previse. Treba probati gumu, i ne treba strahovati da je prespora
Ako neko hoce nesto da probam sa ovom gumom, probacu i javicu.
Dzoni šala zabava

Pridružio se: 17.02.2013, 20:09
Reket: Drvo: Butterfly Viscaria FL
Gume, FH,BH: Tenergy 05 2.1mm

Re: Recenzija- Dhs Skyline 2

Postod spinmaster » 18.11.2013, 00:50

Reci mi kakva je za igru za dalje od stola na poludistanci i distanci?
spinmaster

Pridružio se: 31.05.2012, 15:11
Reket: Butterfly Schlager Carbon OFF+ (FL)
FH:Tenergy 05 2,1mm
BH:Tenergy 05 2,1mm

Postod spinmaster » 18.11.2013, 00:51

Da li je to verzija NEO ili samo Skyline 2 i koja je tvrdoca, debljina i boja sundjera koju si probao?
spinmaster

Pridružio se: 31.05.2012, 15:11
Reket: Butterfly Schlager Carbon OFF+ (FL)
FH:Tenergy 05 2,1mm
BH:Tenergy 05 2,1mm

Postod zorog » 18.11.2013, 10:59

Nije to losa guma,ali jedino u cemu mi je pomogla,posle skoro godinu dana igranja sa njom,je to da shvatim koliko je lakse igrati sa Evro Gumom na Forhendu. Tesko je igrati sa njom,ima ona nekih dobrih strana,odlicna je u kratkoj igri,pimplu, dobra je za spin dalje od stola...blizu stola je zjbno povuci kratak prvi spin,mora mnogo da se reze i malo je potrebno da pogresis i da loptica ode preko stola. Ne mozes sa njom da igras "kroz lopticu",moras uvek spin....

Ne znam....ja sam je odlepio i ne planiram da je vracam.
Korisnikov avatar
zorog

Pridružio se: 09.11.2011, 15:22
Reket: DHS Hurricane Hao Pen
FH Donic Acuda S1
BH Donic Acuda S2

Postod Dzoni šala zabava » 18.11.2013, 13:34

@spinmaster

Neo verzija, 2.2 mm, zute boje sudnjer
- http://www.tabletennisdb.com/rubber/dhs ... 2-tg2.html -
Sa distance ne mogu baš da kazem kakva je jer nam nije sala velika, ali sa recimo dva metara je po meni mnogo bolja nego kad si blizu stola, mozes da usmeris vise snage i rotacije, nekako je osecaj moćniji.
Kad si blizu stola i zatvoren ti reket, mozes da preuzmes spin veoma lako.
Ono sto bih ja preporucio jeste da se u spin ubaci i "sajd" spin, tako da kad protivnik odstopa ili preuzme taj "slajd", "slajd" ce dati rotaciju loptici i loptica ce u vecem slucaju vratiti tebi u forhend, i onda ako si namesten sledi ubijanje.
Pokusacu da snimim video.
Dzoni šala zabava

Pridružio se: 17.02.2013, 20:09
Reket: Drvo: Butterfly Viscaria FL
Gume, FH,BH: Tenergy 05 2.1mm

Povratak na Oprema