Prelazak na tanje gume

Gume, drva i sva ostala potrebna i nepotrebna oprema.

Prelazak na tanje gume

Postod ivan » 12.07.2011, 13:03

Mali broj ljudi se odlucuje na ovaj nepopularni, 'sramni' i pametni potez. To je nesto kao priznanje sebi i ostalima da nesto ne stima u igri, pa mora da se ide stepenicu nize. Iako nepopularan potez je cesto pametan jer ce prosto vise lopti zavrsiti na stolu, a na nekim srednjim i nizim nivoima to je i dalje najbitnije. Ima s druge strane igraca koji ne mogu da podnesu taj sram, pa i dalje koriste off+ drvo i najbrze max gume sa sve starim lepkom...za pimplanje, jer im spinovi prelecu sto. Ja sam jednom presao sa sriver fx 2.1 na 1.9 i bilo je instant bolje. Sad igram sa 2.0 gumama, ali mi pada na pamet da uzmem nesto od 1.9, mislim da je za nas sa ne bas najboljom tehnikom, koji nekad panicno udaramo sa vecom snagom nego sto treba, bitnije da udarac zavrsi na stolu nego da bude ubitacniji.
Kakva su vasa iskustva?
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Re: Prelazak na tanje gume

Postod Vladojica » 12.07.2011, 13:47

Od kada sam presao sa Kong Lighuija i 729 Faster 2.0mm na Primorac off- i 1.9 bekhend mi se poboljsao, al forhend je jos kilav, ne znam da li da stavim neku jos sporiju gumu na forhend, osecam da mi treba jos dwell time-a dok ne naucim :D
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

Postod filip » 12.07.2011, 13:56

Ja sam godinu i po dana igrao, prvo sa tibhar speedysoft 1.5 , pa sa juic offense ultima 1.5 na bh, sto je napadacki soft i joola air 1.8 na fh. Relativno spora kombinacija, sa kojom sam dobro vracao serve i mogao da drzim loptu na stolu. Razlog ubrzanja opreme mi je bio u tome da se drug sa kojim sam trenirao nekih godinu dana i koji po meni jos uvek u svojoj cetrdesetoj godini moze da igra u super ligi, zezao sa mnom. Iz bekenda sam mogao samo da otvorim napad, nikako da ga i zavrsim, a forhend kako god da sam pogodio, on bi to stopao. Bez obzira na to ja sam toj kombinaciji bio veran dosta dugo i nisam brzo odustao. Posle dosta vremena sam presao sa Joole na t05 2.1 na fh. Prvih dve nedelje sam sto promasivao za bukvalno 2m, ali onda je polako sve leglo. Sa tom kombinacijom Kreanga powernesto, Juic offense 1.5 i t05 2.1 sam igrao skoro dve godine i odigrao nekoliko neverovatnih meceva protiv vise nego favorizovanih protivnika. Onda su mi vremenom zasmetale neke stvari kod juic-a i vratio se ravnoj gumi na bh. Opet sam dugo igrao sa 1.5mm gumom, pa sa 1.8 i onda sad eto sa 2.0. Sve promene su bile postepene i razvoj tehnike udarca je dosao ipak na jedan normalan nacin. Znam da bih mogao da igram i klasicnu odbranu, ali mislim da to ipak treba da saceka bar jos desetak godina... Da li bi opet trebalo da se vratim na tanje gume, ne mogu da procenim dok opet ne pocnem da igram bar 2 puta nedeljno.
Korisnikov avatar
filip

Pridružio se: 27.02.2011, 19:36
Reket: Joola trix fast
fh: t05 2.1
bh: joola express one 2.0

Postod reketas » 12.07.2011, 14:27

Koliko vidim ovde Imamo teznju unazadjivanja igre. Ako neko zeli da igra ofanzivno onda mu ne trbaju gume 1.7 ili tanje. Pa i ja koji sam krajnji defanzivac igram sa gumama debljim od 1.7mm.
Treba uzeti jednu vrstu guma i jedno drvo i sa njim igrati duze vreme , a preciznost ce doci vremenom i sa redovnim treningom.
reketas

Pridružio se: 15.02.2011, 22:54
Reket: Drvo : tibhar texo c7
Gume: fh donic blluefire m1 max
bh tenergy 64 2.1

Postod First » 12.07.2011, 14:39

Ja cu uraditi taj "sramni" potez i umesto 2.1mm na T5000 staviti Tenergy 1.7mm, mozda cak i fx verziju. Priznajem, malo sam se zaleteo, mislio sam da cu moci da kontrolisem 2.1mm debljinu na Tamci, ali je to gotovo nemoguce, tako da ce 1.7mm odlicno leci, jer ce malo umiriti snagu drveta OFF+, a opet ce biti i dalje dosta eksplozivno...
Korisnikov avatar
First

Pridružio se: 02.03.2011, 01:50
Reket: Drvo: Butterfly Timo Boll Spirit
Gume: Butterfly T05 1.9mm
Butterfly T05fx 1.9mm

Postod ivan » 12.07.2011, 15:00

reketas je napisao:Koliko vidim ovde Imamo teznju unazadjivanja igre. Ako neko zeli da igra ofanzivno onda mu ne trbaju gume 1.7 ili tanje. Pa i ja koji sam krajnji defanzivac igram sa gumama debljim od 1.7mm.
Treba uzeti jednu vrstu guma i jedno drvo i sa njim igrati duze vreme , a preciznost ce doci vremenom i sa redovnim treningom.

Kako bi ti tek sekao sa tanjim gumama...
A vreme potrebno da se postigne preciznost raste sa brzinom reketa.
Inace svidja mi se ovaj tvoj savet da ne treba menjati, nego igrati sa jednom kombinacijom, pogotovo sto dolazi od nekog ko je za mesec dana promenio jedno 4 drveta i isto toliko guma.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Postod filip » 12.07.2011, 15:12

Elem, taj moj drug koji za mene igra odlicno, ima primorca off-, tibhar speedysoft 1.5 na bh i klasicne allraund 1.8 gume na fh. Skoro pa spora kombinacija, ali on cisti spoljne delove bocnih linija, i kad je opusten, maltene igra na granici krmace. Posto sam posle puno vremena shvatio da ja tako verovatno nikad necu moci, video sam da mi je jedina realna sansa snaga. Da bi covek napredovao u igri, potrebni su treninzi i to konstantno drugaciji treninzi, jer mozak kad jednom navikne na isti trening, tu napretka nema ili je jako spor. E sad, posto je ovo nama ipak hobi, treba se opustiti i uzivati. Oni koji bolje igraju od nas ili su trenirali deset godina (jer se to ne moze zaboraviti) ili imaju znatno duzi staz i puno vise iskustva. Ako mozes da odigras makar i tri seta na 7-8 sa nekim ko igra deset godina vise od tebe, to znaci da ako nastavis da igras, ces sigurno dostici taj nivo igre, a on ce vec biti deda, pa ti nece biti konkurencija...
Korisnikov avatar
filip

fh: t05 2.1
bh: joola express one 2.0

Postod ivan » 12.07.2011, 15:22

Aha, Filip je zagovornik kontra-teze, sto brze to bolje.
ivan

Postod reketas » 12.07.2011, 15:44

ivan je napisao:
reketas je napisao:Koliko vidim ovde Imamo teznju unazadjivanja igre. Ako neko zeli da igra ofanzivno onda mu ne trbaju gume 1.7 ili tanje. Pa i ja koji sam krajnji defanzivac igram sa gumama debljim od 1.7mm.

Kako bi ti tek sekao sa tanjim gumama...
A vreme potrebno da se postigne preciznost raste sa brzinom reketa.
Inace svidja mi se ovaj tvoj savet da ne treba menjati, nego igrati sa jednom kombinacijom, pogotovo sto dolazi od nekog ko je za mesec dana promenio jedno 4 drveta i isto toliko guma.

Ma potpao sam pod uticaj savremene multimedijalne globalizacije.
Inace dok sam ranije igrao samo sa jednim drvetom i jednim gumama , nisam gubio uopste toliko meceva kao sto sad gubim. Jes da sam bio mladji , deblji , lepsi i brzi, al sve sam se nadao da ce sa godinama doci i iskustvo. :mrgreen:
Zato savet za mladje generacije: " to im je sto im je" i da se previse ne nadaju da ce bolje igrati kada ostare :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
reketas

Pridružio se: 15.02.2011, 22:54
Reket: Drvo : tibhar texo c7
Gume: fh donic blluefire m1 max
bh tenergy 64 2.1

Postod filip » 12.07.2011, 15:46

Zakljucak: j...s stoni tenis :D
Korisnikov avatar
filip