Odlični radovi svaka čast, nisam stigao da okačim moj robot (u svakom slučaju vidim da su ovi nedavno dodati i lepši i bolji do mog
Elem ko nije ispratio, davao sam ovde neke video zapise u vezi robota i evo mali update za Teslin narod, za još bolji robot, po mom skromnom mišljenju.
Majstori evo novih izazova.
Izazov 1 - oba smera - opciono
Pada mi na pamet da je jako dobra fora kada bi moglo da se podesi da robot može da šeta levo desno (opciono, kao ventilator što šeta npr.) tada bi trenig bio prilično dobar. Julkin Pro Buddy ima tu funkciju i zovu je oscillation
Primer video možete pogledati na (prvi na koji sam naleteo):
http://www.youtube.com/watch?v=RRLKSR1vm7s
Izazov br. 2 prazna lopta
Ovaj Robot koji smo mi pravili faktički ima jedan udarac u 360 stepeni varijaciji i kolko razumem to je backspin.
Malo sam raspakivao redovan Buddy kod mog trenera i video da ima 2 točkića za izbacivanje loptice i umesto gume na točkiću je nešto kao 5mm filc - ako sam dobro video u tih par sekundi gledanja (u medjuvremenu mu se jedan izjeo tako da i on sad ima na raspolaganju samo 1 vrstu izbacivanja.
Kada se ima 2 točkića koji se okreću i naležu na lopticu, mislim da tad dobijamo čistu loptu na reketu.
Mehanika mi nije baš jača strana - ideje jesu, završavam poslove, imam nešto alata, volje i prijatelja, ovaj OSCILATOR ili neko drugo pametovanje bi bilo sasvim OK da se sredi za ovo proleće (krenuo sam lokalnu ligu da igram u Žablju i sredio par profi guma - još samo da popravim nožni i ručni rad
ili 200 evra pa u prodavnicu ili na amazon i na carinu po Pro Badi.
Ta spravica od spin udaraca kažu da ima: Backspin, Topspin, Heavy Topspin
Komentara, ideja, sugestija... izvol'te.
Pozz
Dragoslav