Evo i mog utiska o ,konkretno, Friendship Higher gumi.
Na stranu sve dobre karakteristike gume,prvi utisak je da zadnja cetiri puta gubim od ortaka sa kojim sam bio egal pre nego sto sam stavio Higher na Forhend i to gubim sa vise od duplo razlike u setovima!
Guma jednostavno zahteva da sa njom igras SPIN SPIN i samo SPIN!!!Blok sa ovom gumom je jednostavno spor...i kao sto je rekao Dzimi u nekom od predhodnih postova u ovoj temi,nekako nedefinisan i cudan.
Stvarno moras biti brz,namestiti se i uhvatiti svaki dolazni spin onako kako treba da bi ta loptica imala brzinu i da bi bila nezgodna za protivnika.Cim odigras malo "mekse", protivnik dobija priliku da te napadne jos jace a onda je i svaki sledeci tvoj udarac opet mek ili je stop i tu onda vise nemas sanse,ukoliko imas protivnika koji to zna da iskoristi.Konstantno si u problemu ako igras "defanzivno" sa ovom gumom.Za mene je bar nemoguce dostici tu brzinu pokreta i takav refleks,takvu tehniku,da bi sa ovom gumom igrao uvek spin...bar za sada...Verovatno bi trening tu popravio stvari ali s obzirom da sam rekreativac,od toga nema nista.
U momentima kada imas inicijativu u poenu,guma je odlicna,moze sa njom da se pogodi ono sto zamislis,osecas sigurnost i kontrolu ali do inicijative treba doci...
Stvarno je tacno da za ovakvu gumu moras imati veliku brzinu i dobru tehniku.Citao sam,mnogi su napisali,hteo sam da probam i uverio se da je to apsolutno tacno.E sad sto bih ja voleo da odigram kao neki od Kineza kojima se divimo,to je vec moj problem,pa cu nastaviti jos malo da se patim sa ovom gumom:) Mislim,nije toliko strasno,ali jednostavno guma trazi od tebe uvek najbolje da bi sa njom bio bolji igrac....nema opustanja,nema mnogo lakih poena,sa ovim mora da se RINTA:)
E sad,ja sam ovu gumu lepio novim lepkom,a guma je stara tehnologija i predvidjena je za stari lepak tako da sam sinoc,onako isfrustriran, prelepio gumu starim lepkom pa cu probati tako,da vidim ima li razlike i sta ce se desavati.Verujem da ce biti bolje ali sad vec imam problem sa tim "moralnim" delom:)
Sve u svemu...za ovu gumu moras biti BRZ ...i to ne ono "najbrzi sam u odeljenju"

nego brz u zamahu brz u kretnji,u svakom segmentu igre....jednom recju BRZ BRE!!:) Ako mislis da sa ovom gumom mozes da igras spin uvek i na sve...onda je guma odlicna, u suprotnom, imas dilemu da li da je zamenis nekom evropskom brzom gumom ili ces da probas da dostignes neki visi nivo igre i da se prekrstis u Li...nekog:) Dobra stvar koju imas sa ovom gumom je...opravdanje za poraze:)
Ne zelim da pokolebam nekoga ko hoce da proba kineske gume,ali evo ovo su moji utisci i poenta je da sam sa njom igrao najbolje sto mogu i umem ali sam gubio partije mnogo vise nego sa "nasim" gumama...Da li ce se to promeniti...Ne'am pojma. U zdravlje!