dhs

Gume, drva i sva ostala potrebna i nepotrebna oprema.

Re: dhs

Postod ivan » 02.05.2012, 11:41

da napomenem da sam stavio nov h3 neo na forhend od Maze drveta, probao sa da igram jedno 2-3 puta po pola sata, mislim da nijedan forhend nije presao mrezu :D :D
Tvrdo ko kamen, kazu da omeksa ubrzo al ko ce to da ceka :D Rakza rules!
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod zorog » 02.05.2012, 23:40

A brzina u odnosu na Rakzu?Blok?...daj malo konkretnije...nije mi ovo sto si napisao dovoljan razlog da odustanem od bacanja para :)
Korisnikov avatar
zorog

Pridružio se: 09.11.2011, 15:22
Reket: DHS Hurricane Hao Pen
FH Donic Acuda S1
BH Donic Acuda S2

Postod Vladojica » 02.05.2012, 23:44

zorog je napisao:A brzina u odnosu na Rakzu?Blok?...daj malo konkretnije...nije mi ovo sto si napisao dovoljan razlog da odustanem od bacanja para :)

Pretpostavljam da je osecaj u odnosu na Rakzu da je guma tvrda, mrtva i spora dok je ne premazes sa 16 slojeva starog lepka :)
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

Postod djordjestanic » 03.05.2012, 00:02

Konkretnije?

Ko želi da igra sa kineskim gumama neka uzme Tamcu5000 i neka zalepi bilo koju kinesku gumu.

Pod uslovom da mu je jedan spin dovoljan da reši poen i da može da uđe spinom na bilo koju loptu.

Za sve ostale, batalite kineske gume.
https://www.youtube.com/user/joes021 - puno mečeva veterana i Restlins lige
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Pridružio se: 13.06.2011, 22:26

Postod zorog » 03.05.2012, 11:36

Meni i dalje nije jasno zasto Kinezi igraju sa ovim gumama??? Zar ne zele da olaksaju sebi?Svejedno su najbolji,najbrzi itd i zar nije logicno da manje muce sebe, stave "normalnu" gumu na forhend i dobijaju meceve lakse nego sa ovim lepljivim kamenjem? Ma to je sve ludo tamo izgleda....ili mozda nemaju paypal mogucnost u Kini pa moraju da igraju sa tim ;)
Ne,ozbiljno....neverovatno mi je da npr Xu Xin ima onakve forhend udarce sa gumom koju je evo Ivan probao i za koju predpostavljam treba izvuci maximum iz sebe.Kada on udara,sve deluje jako brzo pa i stop...
mislim da Kineski vrhunski igraci koriste neke druge sundjere,neke koji nisu komercijalni...Ma nemam pojma,uglavnom divim im se i nerviraju me :arrgghh:
Korisnikov avatar
zorog

FH Donic Acuda S1
BH Donic Acuda S2

Postod ivan » 03.05.2012, 11:47

da, stvarno, kad ja ne mogu da igram s tom gumom, kako onda Xu Xin moze? Sigurno tjunira gumu :D
Inace te gume uopste nisu spore. Tj spore su pri slabim udarcima, recimo za kratko pimplanje su dobre. A kad nekim slucajem nabodem pravi ugao, brzinu i pokret kod napada forhendom, lopta ide dosta brzo. To verovatno odgovara kinezima jer oni uvek pogadjaju pravi ugao, a uz to imaju gumu koja je dobra za igru nad stolom tj dropsotove i slicno, i uglavnom ne grese u tom segmentu. Evropljanin covek oce leba bez motike, da poturi reket pred loptu a da ona izleti ko da je udario. Moze i to al po cenu losijeg vracanja serve od kineza.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod zorog » 03.05.2012, 12:27

Pa dobro,nisam bas mislio da vas uporedim,pre svega zato sto nije fer je Xu Xin samo to radi ceo zivot a ti verovatno moras da gubis vreme na dodatni posao koji donosi "leba" i nemas vremena da treniras,a i nema kvalitetnih protivnika za napredovanje a i treneri nisu obuceni za tu vrstu treninga,ma nista ne ide u korist :) ...inace ;)
Korisnikov avatar
zorog

FH Donic Acuda S1
BH Donic Acuda S2

Postod reketas » 03.05.2012, 16:38

Te kineske gume , itekako proizvode jake rotacije , ali pod uslovom da udaras loptu. Kod poturanja reketa i slicnih kilavih udaraca nema mnogo rotacije sto u nekim slucajevima i nije lose narocito kod vracanja nezgodnih rotacija.
Skoro sam igrao protiv igraca koji poznaje stoni tenis i igra kineskim gumama (729). Moju rotaciju neutralise kod odbrane ali zato kad zavrti spin to dolazi i brzo i jako rotirano.
Pre svega ruka pa tek onda oprema. :amen:
reketas

Pridružio se: 15.02.2011, 22:54
Reket: Drvo : tibhar texo c7
Gume: fh donic blluefire m1 max
bh tenergy 64 2.1

Postod profesionalac » 13.05.2012, 19:45

zorog je napisao:Meni i dalje nije jasno zasto Kinezi igraju sa ovim gumama??? Zar ne zele da olaksaju sebi?Svejedno su najbolji,najbrzi itd i zar nije logicno da manje muce sebe, stave "normalnu" gumu na forhend i dobijaju meceve lakse nego sa ovim lepljivim kamenjem? Ma to je sve ludo tamo izgleda....ili mozda nemaju paypal mogucnost u Kini pa moraju da igraju sa tim ;)
Ne,ozbiljno....neverovatno mi je da npr Xu Xin ima onakve forhend udarce sa gumom koju je evo Ivan probao i za koju predpostavljam treba izvuci maximum iz sebe.Kada on udara,sve deluje jako brzo pa i stop...
mislim da Kineski vrhunski igraci koriste neke druge sundjere,neke koji nisu komercijalni...Ma nemam pojma,uglavnom divim im se i nerviraju me :arrgghh:

evo da resimo dilemu zasto je to tako:
http://www.prott.cc/List.aspx?t=6
STK Nestrus - Vitkovac
profesionalac

Pridružio se: 04.10.2011, 18:38
Reket: drvo : andro super core cl off+ - 66 grama
fh : rakza 7
bh: andro rasant turbo

Postod zorog » 13.05.2012, 20:35

E ovo vec ima smisla a i pojasnjava mnogo toga. Bravo za link.
Korisnikov avatar
zorog

FH Donic Acuda S1
BH Donic Acuda S2

PrethodniSledeća

Povratak na Oprema