Lepak

Gume, drva i sva ostala potrebna i nepotrebna oprema.

Re: Lepak

Postod Laki Sultan » 02.03.2013, 16:53

Hvala momci narucio sam donic laker i donic vario lepak.
Valjda ce da bude dobra kombinacija.
Laki Sultan

Pridružio se: 07.12.2012, 22:02
Reket: BTY TIMO BOLL ALC
FH - DONIC BARACUDA 1.8
BH - YASAKA RAKZA SOFT 1.8

Postod gimi » 03.03.2013, 13:04

geek je napisao:Profesionalci stavljaju i do 17 slojeva ispod gume npr. DHS Hurricane3 Neo National. Ispod europskih, npr. Stige Calibre LT ide i do 10 slojeva.

Cekaj, cekaj, stani malo da vidim da li sam dobro razumeo ovo...

Neko namaze vodeni lepak na gumu, saceka da se prosusi i onda ponovi postupak 10 do 17 puta?!? I ta rabota, pored toga sto ne poveca debljinu preko dozvoljene, ima nekakav pozitivan efekat na reket?!? :scratch:
Korisnikov avatar
gimi

Pridružio se: 13.08.2011, 19:51
Reket: maaa koga boli...

Postod geek » 03.03.2013, 13:50

Da, da, baš tako. Na uputstvu za Haifu ljepilo piše da ih profesionalci nanose od 4 - 10 slojeva. Ono što ne piše je da se svaka 2 - 3 sloja ljepila nanese i 1 sloj DianChi tuninga. Slojevi se, da bi sve išlo brže, suše fenom. Sve to zbog brzine i rotacije. Šta misliš, zašto udarci od profesionalaca tako idu, sa 4 - 5 m od stola ? Kinezi Zhang Jike, Ma Long i društvo imaju posebno izrađena drva, tj. napravljenu stepenicu, od ručke do početka gume, tako da guma "utone", na mjerenju ima manje od 4 mm, a u stvari ima 4,4 mm. Dobio sam od svog prijatelja, reprezentativca, rabljenu gumu DHS Hurricane3 Neo National Blue Sponge da malo probam, a ako mi se sviđa da s njom igram. I stavim ja nju na zlatarsku vagu i vidim teži 55 g. Preteško, trpim od 45 - 50 g, nema šanse da ja s tim igram. I onda skinem ljepilo sa gume. Bilo ga je točno 10 grama, tj. 17 slojeva. Sama guma je težila 45 g.
Korisnikov avatar
geek

Pridružio se: 12.02.2013, 06:35
Reket: XIOM Magellan (Hinoki) FL
FH: Giant Dragon Storm 2.2
BH: DHS Hurricane3 Neo National 2.2
中國膠 (KINESKE GUME)

Postod grof.58 » 03.03.2013, 14:25

a rec iti meni geek kako ti to oni namažu gumu 17 puta a zna se koliko može,odnosno ,mora da bude guma debela s ljepilom .ja sam republički sudac i ako se zainatim mogu da skinem trak sa cijelog reketa i izmerim debljinu gume.ako ideš na forum pod takmičenja vidjet češ da sam naapisao da imam kolegu koji igra i povremeno živi u Kini i da točno zna kako mučkaju :to što si ti napisao je samo nešto (1/4 točno a ostalo je za tebe Amerika jer ti to neče nitko od kineza reči lično) Pratim ja tvoj Sokaz i tvoje komentare a bogme i negativne komentare o tvom tu i tamo debatiranju i preporukama ostalim igračima.
grof.58

Pridružio se: 23.07.2012, 16:12

Postod geek » 03.03.2013, 17:09

Ako vi pratite "moj" Sokaz, ne znam u čemu je problem da ja pratim "Vaš" Spin na spin ??? Čitam ja i pišem i na njemačkom, engleskom, autralskom forumu. I ja sa sudac, trener, igrač, otac igračice ... Ja ovdje pišem iz svog iskustva i svojih prijatelja, sa lagerom od 1200 guma, 300 drva, 200 rabljenih guma, 40 raznih kemikalija koje se koriste u stolnom tenisu. Smisao foruma (latinski: trg), a tako je više od 20 stoljeća, da svatko može doći na njega i reći što misli. Ako ti se ne sviđa što piše, ti ne moraš čitati ili možeš napisati suprotno. Ono što mi se ne sviđa je zadnja rečenica, ona je više "Argumentum ad hominem", a to nije dozvoljeno.
Korisnikov avatar
geek

中國膠 (KINESKE GUME)

Postod grof.58 » 03.03.2013, 19:01

E moj Geek pišeš svašta a najviše me smeta da imamo takve suce koji neče ili ne znaju sva pravila o ljepljenju a možda i po još nešto.Slažem se s tobom da svatko ima pravo iznjeti što misli ali ne prodavati fore koje si napisao u vezi ljepljenja a možda češ još napisati,izjaviti koj zajeb na uštrp sebi.Na Sokazu nije bilo ne prvi a i ne zadnji put.A kako komentarišeš za Mizuntinija koji se prvi zbunio radi lepka. Malo radi reklame ali ponajviše istine,što je je.
Kao sudac bi morao znati da svaki nanos ljepila ma bilo on staro ili novo u više slojeva nosi posledicu da se poveča dozvoljene max.debljine gume i sunđera koja ne smije preči granicu od 2,0 ili 2,1 mm zajedno 4,00 eventualno 4,2mm
PREKOMENTIRAJ ako sam se zezno ili mi napiši gde ti to meriš debljinu na reketu i sa čime.Ja merim ,ako hoču s posebnom lupom koja postoji na tržištu.
grof.58

Postod geek » 03.03.2013, 20:47

Nije da baš ja ništa ne znam o kineskom stolnom tenisu, i to osobno, iz prve ruke. Kinez, veceprvak Europe, igra sa "mojim" drvom, a i spomenuta guma DHS Hurricane3 Neo National iz istog je izvora, jer se i onako ne može nabaviti u slobodnoj prodaji. Debljina guma se na domaćim i međunarodnim klupskim natjecanjima kontrolira mjeračem visine mrežice, što je apsolutno neprecizno. Znam za TSP povećalo za mjerenje visine guma. Ali, ja ne pišem o tome. Radi se o ITTF Pro Tour natjecanjima. Tamo postoji posebna soba za kontrolu reketa i odgovarajuća sprava za to. Moj prijatelj je igrao na Austria Open-u, zagrijavao se kraj Zhang Jike-a i uspoređivao debljinu svoje FH gume sa njegovom, pri čemu je kinezova bila vidljivo deblja. Kada je došla kontrola, kinez zalijepio rubnu traku. Prijateljev reket nije prošao, jer je guma bila 4,14 mm debela, pa je morao igrati sa rezervnim, sa Zhang-ovim sve OK. I, Vi mislite da sam ja sad izmislio cijelu tu priču ???
Korisnikov avatar
geek

中國膠 (KINESKE GUME)

Postod grof.58 » 03.03.2013, 22:11

Ma ne izmišljaš ti ništa ,ali kao što si sam spomenuo Zhang je naljepio traku iako poznaš večinom GUME I IMAŠ OSJEČAJ ,vidiš da je predebelo,imaš pravo a i ništa ne oštetiš ako odljepiš trak pa tamo izmjeriš.Što se tiče Huricana ,imam ja orginal od Yan Zikea s njegovim imenom i brojem na gumi ali je izgubila na kvaliteti i oprijemu.
grof.58

Postod Laki Sultan » 12.03.2013, 14:05

Pozdrav svima,
danas imao sam lose iskustvo stari lepak pa ondak novi, pazite momci ako je guma lepena prvo sa starim lepakom i isecena po dimenzije, ako stavis novi lepak
guma ide pola santim manje budite oprezni.
Mozda ovo negde pise ali dobre je ovo da se zna, budite oprezni.
Laki Sultan

Pridružio se: 07.12.2012, 22:02
Reket: BTY TIMO BOLL ALC
FH - DONIC BARACUDA 1.8
BH - YASAKA RAKZA SOFT 1.8

Postod msajder » 12.03.2013, 14:25

hvala laki.... to je korisna informacija....
Korisnikov avatar
msajder

Pridružio se: 30.01.2012, 21:28
Reket: Drvo: Joola Roosi Fire;
Fh: Hurikane NEO3 max;
Bh: LKT Rapid Speed 2.0mm.

PrethodniSledeća

Povratak na Oprema