Zabranjena je obrada tog ili bilo kog drugog antispina ili bilo koje druge gume.
Guma mora da bude sa karakteristikama koje nisu menjanje termičkim, fizičkim, hemijskim ili bilo kojim drugim putem. Ovo imaš u pravilima stonog tenisa.
Taj originalni antispin je vrlo jednostavan za igrati protiv njega. On "originalan" nije zabranjen. On "dorađen" je itekako zabranjen.
Kada ga je Sale obradio, on se ponašao kao reverse trava sa tim da je davao čak i više donje rotacije na štopu spina. Mana mu je bila što je efekat slabio posle svakog treninga tako da posle 5-10 treninga opet bi postao "normalan" antispin.
Tako se i desilo da su neki igrači uzeli taj antispin od Saleta a posle su mu ga vratili jer nije radio ono što je trebao
Uostalom, tako i svi koji peku trave igraju sa zabranjenim gumama. Ako provučeš rukom kroz zupce i nema otpora već prsti samo skliznu to je siguran znak da je pečena a samim tim i NELEGALNA.
Prednost trave je da zadržava reverse i ostala "blesava" svojstva dorade pa se zato i mnogo više koristi nego antispin. Zato sada i ima toliko igrača koji igraju blizu stolu a imaju travu (uvek kratku a vrlo često OX a skoro uvek sa barem nekim reverse svojstvima) kao što je tvoja akadi l2 ili tsp curl p1r i slične druge "nojbauerske" gume.
Igranje sa ovakvim gumama uopšte nije jednostavno i treba promeniti sve navike koje je čovek stekao igrajući sa beksajdima.
Što se mene tiče ja bih dozvolio APSOLUTNO SVE MOGUĆE MODIFIKACIJE na gumama. Nikad nisam rekao da me je guma pobedila. Uvek pobedi onaj koji igra sa tom gumom.
Međutim to ne ide na ruke ITTF-u pa se oni ugrađuju sa licencama i dozvolama.