Apropo vibracija, predlažem ti da uzemš jedno drvo koje ja zovem najveće smeće za udaranje lopte. To je inače jedan od mojih bivših reketa koji potiče iz ere pre nekoliko godina kada sam slušao "stručne", "iskusne", "one koji sve znaju", itd, a zove se Stiga Energy Wood WRB (čuj: Energy, koje li ironije...)
Ti tzv. "znalci" (nadam se da ih nema na ovom forumu, ovde je ipak malo naprednija populacija) su mi predlagali sve i svašta i ja tada (pre desetak godina) totalno neiskusan sam i probao sve i svašta i samo se vezivao u čvor i bacao pare, a uz to dobio i tendinitis od tog đubreta, koji mi je dodatno oblikovao kasniji stav i kriterijum.
Dakle, uzmi Stiga Energy Wood WRB, a ako ga ne nađeš, onda uzmi klasični Stiga Allround Classic WRB (njega ima češće), pa reci da li ti odgovaraju vibracije koje stvaraju ta smešna drvca.
Meni je i dan-danas potpuno neshvatljivo da najveći procenat amaterske populacije igrača stonog tenisa potpuno zanemaruje ogromnu promenu koja se desila uvođenjem novih lopti. Te lopte su mnogo teže i zahtevaju daleko jača drva nego stare, i tek sa njima su ranije neupotrebljivo brza drva kao Mazunov dobila na svom pravom značaju.
E sad, korišćenjem Mazunova otvaraju se novi problemi, svima poznati, osim verovatno Gačiću

, i jasno mi je da osim njega i mnogi drugi uspevaju sa tim problemima sa izađu na kraj. Ja to ne uspevam i zato tražim bolja rešenja, koja i nalazim.