Mark V is (not) dead

Gume, drva i sva ostala potrebna i nepotrebna oprema.

Re: Mark V is (not) dead

Postod Vladojica » 03.05.2012, 10:31

Palo mi je na pamet da bismo mogli da otvorimo temu "Slike vase opreme", bilo bi zanimljivo videti neke kolekcije :D
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

Postod ivan » 03.05.2012, 10:53

Al vaze se samo one koje su na miljeu :D
Mada, necije kolekcije ne bi stale na jedno milje :D
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod trodor » 03.05.2012, 10:55

Na drvo sam jaaaaaako tankim slojem free chacka zalepio dve Mark V u max debljini (zahvaljujem Majstor Bob). Deblji max sundjer jos nisam video :shock:
Evo slika:

4.jpg
4.jpg (60.95 KiB) Pogledano 1234 puta

5.jpg
5.jpg (98.17 KiB) Pogledano 1234 puta

6.jpg
6.jpg (87.89 KiB) Pogledano 1234 puta

Utisci... Tesko je reci tako brzo. Mark V na karbonu definitivno ima dosta vise brzine od prilicno istrosenog Stiga Neos Sounda (1.9 ili 2.0mm, nisam siguran) koji sam na forhendu koristio na nekom matorom ('94) dosta teskom all-wood drvetu. Spin, pogotovu mehanicki sa neke srednje distance je neuporedivo bolji, no imajuci u vidu i dosta vecu brzinu i bounciness (evo trazim izraz: elasticnost, mozda bolje skakutavost?) pri malo jacim udarcima, jedva je dovoljan da topspinom savije putanju toliko da loptica propadne na sto a ne produzi van njega (vezba, vezba...). Sto se pomenute 'skakutavosti' tice, ona se javlja tek kad lopticu solidno uteram u sundjer, tako da ne bih rekao da ce mi praviti probleme u kratkoj igri. Kako je nisam osetio u par navrata kad sam probao tudje (doduse prilicno matore) Mark V, pretpostavljam da je ovo nesto sto je posledica ovako debelog sundjera i/ili relativno elasticnog (za karbon) drveta. Uglavnom, sto se forhenda tice mislim da nece biti nikakvih problema. Bekhend mi je zasad malo prebrz u kratkoj igri (dolazim sa Srivera d-13, 1.5 ili 1.7 nisam siguran, koji mi je doduse bio uzasno spor i stalno se osecalo drvo pri iole jacim udarcima), nadam se da ce malo na bekhend usmerenog treninga ovo ispraviti. Sweetspot je pomalo cudnog oblika i blize je drsci nego sto bih voleo (velike ruke :wink: ).

Na kraju disclaimer: Sve ovo uzmite zasad sa dozom rezerve jer se radi o utiscima sa par sesija dosta opustene igre sa devojkom. Dana imam prvog ozbiljnog pacijenta pa javljam ako bude nekih promena u utiscima.
trodor

Pridružio se: 11.04.2012, 01:15

Postod First » 03.05.2012, 16:49

Lepo i uredno isečena guma, to mi se svidja ;) Samo napred i javljaj utiske.
P.S. Znam da si se sigurno prilično uzdžavao protiv devojke, gupo je bilo da udaraš tačku iz sve snage :-D
Korisnikov avatar
First

Pridružio se: 02.03.2011, 01:50
Reket: Drvo: Butterfly Timo Boll Spirit
Gume: Butterfly T05 1.9mm
Butterfly T05fx 1.9mm

Prethodni

Povratak na Oprema