bindra je napisao:Gotovo sam siguran da reket ispod 170 grama nije pravi igracki reket,vec za laku rekreativu.Optimalna tezina je od 170-190 grama.Ja trenutno igram sa Alc T05fx 2.1 mm i Donic traction 2.1 mm i to je oko 190 gr i za sada ne primecujem da mi smeta.Cak sta vise mislim da ima puno prednosti,od kontrole loptice do fantasticnog spina i katapulta.
Bindra ne slažem se ovde sa tobom. Kakve veze ima težina reketa sa time da li je reket profi ili nije? Sva drveća se danas kreću uglavnom u rasponu od 85-95gr, medjutim razliku u težini najviše prave gume. Tenergy je sam po sebi pretežak i to mu je glavna mana. 190gr za reket je zaista mnogo, ni sam nisi svestan koliko opterećuješ zglob. Sad ne primećuješ posledice, ali za koju godinu imaćeš problema, jer ti nisi profesionalni igrač stonog tenisa, pa da taj zglob svakodnevno opterećuješ kako bi on ojačao, niti radiš vežbe za ojačavanje zglobova.
Ja sam se preporodio od kada sam prešao na lakši reket. Skinuo sam 45 grama, što uopšte nije malo i zglob dosta rasteretio. Kontrola je bolja, jer brže možeš da pomeraš ruku i lakše manipulišeš reketom , spin ne zavisi od težine reketa, već od same gume i sposobnosti da u pravom trenutku dobro trgneš zglob i ruku, a sve to možeš da nadoknadiš jačim zamahom i udarcem, umesto da se oslanjaš na težinu reketa.