Balans reketa

Gume, drva i sva ostala potrebna i nepotrebna oprema.

Re: Balans reketa

Postod djordjestanic » 25.11.2011, 19:06

Ne prime'uješ zato što si još daleko od toga da igraš sa brzim kombinacijama. Jako bi tako voleo da mi je leket lakši za 50 grama.

Kada skinem jedan T05 i stavim soft bez sunđera moj forhend podivlja. To onda ide kao metak. Nemam potrebe za prvim rotiranim spinom već mogu da poentiram sa prvim kilerom. To je zato što je ruka mnogo brža.
https://www.youtube.com/user/joes021 - puno mečeva veterana i Restlins lige
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Pridružio se: 13.06.2011, 22:26

Postod First » 26.11.2011, 01:10

bindra je napisao:Gotovo sam siguran da reket ispod 170 grama nije pravi igracki reket,vec za laku rekreativu.Optimalna tezina je od 170-190 grama.Ja trenutno igram sa Alc T05fx 2.1 mm i Donic traction 2.1 mm i to je oko 190 gr i za sada ne primecujem da mi smeta.Cak sta vise mislim da ima puno prednosti,od kontrole loptice do fantasticnog spina i katapulta.

Bindra ne slažem se ovde sa tobom. Kakve veze ima težina reketa sa time da li je reket profi ili nije? Sva drveća se danas kreću uglavnom u rasponu od 85-95gr, medjutim razliku u težini najviše prave gume. Tenergy je sam po sebi pretežak i to mu je glavna mana. 190gr za reket je zaista mnogo, ni sam nisi svestan koliko opterećuješ zglob. Sad ne primećuješ posledice, ali za koju godinu imaćeš problema, jer ti nisi profesionalni igrač stonog tenisa, pa da taj zglob svakodnevno opterećuješ kako bi on ojačao, niti radiš vežbe za ojačavanje zglobova.

Ja sam se preporodio od kada sam prešao na lakši reket. Skinuo sam 45 grama, što uopšte nije malo i zglob dosta rasteretio. Kontrola je bolja, jer brže možeš da pomeraš ruku i lakše manipulišeš reketom , spin ne zavisi od težine reketa, već od same gume i sposobnosti da u pravom trenutku dobro trgneš zglob i ruku, a sve to možeš da nadoknadiš jačim zamahom i udarcem, umesto da se oslanjaš na težinu reketa.
Korisnikov avatar
First

Pridružio se: 02.03.2011, 01:50
Reket: Drvo: Butterfly Timo Boll Spirit
Gume: Butterfly T05 1.9mm
Butterfly T05fx 1.9mm

Postod ZoranV » 26.11.2011, 21:55

Pa postoji nova izolir traka koja nema plasticnu glatku spoljnu povrsinu vec kao da je od cupavog tekstila , pa je i dovoljno teska i dobra protiv znojenja...
ja je vidjam na mojoj buvljoj pijaci i imam je ali ne znam da li je ima u prodavnicama...
ZoranV

Pridružio se: 07.05.2011, 17:35
Reket: 120+ gume 230+

What is the point of playing safe shots when you can miss with style

Postod ZoranV » 26.11.2011, 22:01

First je napisao:
bindra je napisao:Gotovo sam siguran da reket ispod 170 grama nije pravi igracki reket,vec za laku rekreativu.Optimalna tezina je od 170-190 grama.Ja trenutno igram sa Alc T05fx 2.1 mm i Donic traction 2.1 mm i to je oko 190 gr i za sada ne primecujem da mi smeta.Cak sta vise mislim da ima puno prednosti,od kontrole loptice do fantasticnog spina i katapulta.

Bindra ne slažem se ovde sa tobom. Kakve veze ima težina reketa sa time da li je reket profi ili nije? Sva drveća se danas kreću uglavnom u rasponu od 85-95gr, medjutim razliku u težini najviše prave gume. Tenergy je sam po sebi pretežak i to mu je glavna mana. 190gr za reket je zaista mnogo, ni sam nisi svestan koliko opterećuješ zglob. Sad ne primećuješ posledice, ali za koju godinu imaćeš problema, jer ti nisi profesionalni igrač stonog tenisa, pa da taj zglob svakodnevno opterećuješ kako bi on ojačao, niti radiš vežbe za ojačavanje zglobova.

Ja sam se preporodio od kada sam prešao na lakši reket. Skinuo sam 45 grama, što uopšte nije malo i zglob dosta rasteretio. Kontrola je bolja, jer brže možeš da pomeraš ruku i lakše manipulišeš reketom , spin ne zavisi od težine reketa, već od same gume i sposobnosti da u pravom trenutku dobro trgneš zglob i ruku, a sve to možeš da nadoknadiš jačim zamahom i udarcem, umesto da se oslanjaš na težinu reketa.

Obojica ste u pravu...tezi reket ko ga podnosi ima bolju kontrolu i brzinu i konzistentnost, ali sve to pada u vodu ako ruka ne podnosi tu tezinu...isto je i sa balansom... ako neko samahuje celom rukom relativno ispruzenom, njemu odgovara teza glava (veci moment sile) a ako neko vise vrti zglobom njemu je balans ili teza drska mnogo vaznije
ZoranV

Postod Goran » 26.11.2011, 22:08

Da, ta traka postoji i u Merkuru i sličnim radnjama. Mada mi deluje da je materijal neprijatan za duže držanje, da je baš neka sintetika koja bi se čudno ponašala u kombinaciji sa znojem. Možda nebi bilo loše probati traku za hokej. Ona je baš od neke čvrste pletene tkanine. Imaš da je kupiš u hali Pionir, a mogu i ja da ti dam da probaš.
Korisnikov avatar
Goran

Pridružio se: 15.10.2011, 02:20
Reket: Butterfly BalsaCarbo X5
FH: Donic Baracuda 2.0
BH: Donic Baracuda 2.0

Postod ZoranV » 26.11.2011, 22:11

Pa ranije se na luksuzne rekete stavljala kozzna traka, samo sto mora barem na krajevima da se zalepi...inace je odlicna za znoj ali ne beskonacno...
ZoranV

Postod zorog » 22.06.2012, 12:11

Bajata tema al nabasah na nju jer sam upravo do skoro imao problem sa tezinom reketa.Nisam siguran koliko je bio tezak (okvirno,sigurno ne manje od 190-200g) sa tenergyem na jednoj strani.Ruka mi je bila sporija a i zglob je poceo opasno da me zeza nakon nekog vremena igranja a kasnije me je boleo i na obicne pokrete ruke,bez reketa.
Promenio prvo drvo,pa i jednu gumu,pa malo krAtio gume jer nema potrebe da idu do drske ...cini mi se da time nisam poremetio balans... i na kraju dodjem do 160g tacno.Ljudi....kakav osecaj ....ruka kao munja:) mislim bar onaj prvi osecaj.
Ima mozda nekih prednosti tezi reket ali ako boli zglob,onda reket nije vredan toga.U svakom slucaju ruka je brza sa laksim reketom i sto je zanimljivo...tih 30-40 g ti deluje kao kilogram manje :) Sto duze igram sve vise osecam potrebu i vaznost toga da reket bude laksi.
I na kraju ,nadam se da cu doci do neke granice gde cu stati jer bi bilo glupo da pocnem da trazim kombinaciju ispod 100g :this: ;) pozdrav
Korisnikov avatar
zorog

Pridružio se: 09.11.2011, 15:22
Reket: DHS Hurricane Hao Pen
FH Donic Acuda S1
BH Donic Acuda S2

Postod Vladojica » 22.06.2012, 12:16

160gr je super tezina za penhold reket.
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

Postod zorog » 22.06.2012, 12:37

Mislis super kao iznenadjujuce mala ili super kao idealna?
Korisnikov avatar
zorog

Pridružio se: 09.11.2011, 15:22
Reket: DHS Hurricane Hao Pen
FH Donic Acuda S1
BH Donic Acuda S2

Postod Vladojica » 22.06.2012, 12:40

Pa mislim da tesko moze da bude mnogo lakse od toga, jedino da uzmes neko drvo od balse, al ne znam da li bi ti prijao takav osecaj...
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

PrethodniSledeća

Povratak na Oprema