Kako da zalepim gume?

Gume, drva i sva ostala potrebna i nepotrebna oprema.

Re: Kako da zalepim gume?

Postod ivan » 17.11.2012, 00:02

gimi je napisao:gresis, on ce, izgleda, uvek imati problema

...a i ja sve nesto mislim da nema apsolutno nikakve razlike izmedju free chacka, donikove i pomenute joola-ine alternative, a verovatno i jos nekog koji nisam koristio.

E pa, gresis ti prijatelju! Silno gresis! Zalepih pre dva dana gumu s donic lepkom, ali ne onim od pre sto sam kupio ovde, i koji nije mogao nista da zalepi, nego istim takvim samo sto mi je stigao narudzbom preko neta iz inostranstva. Ona moja crna guma, sto se uvek odlepljivala za samo 15 minuta nakon lepljenja, sad sam je samo premazao ovim lepkom, nisam cak ni skidao stari, cak je bila i poprilicno urolana, ali zalepila se bez problema, nema vise klobuka s vazduhom koji su krasili moje rekete, vec dva dana je proslo a nista se nije odlepilo, ne mogu da verujem. :D
Neka razlika ocigledno postoji. Cuvajte se domace robe, jedino to mogu da zakljucim.
Sad sam gotovo siguran da mi je taj losi lepak izazivao i nenormalno urolavanje guma, pa od nove gume (narocito ako je acuda) nakon dva-tri lepljenja i odlepljivanja (morao da odlepljujem jer se brzo stvore klobuci s vazduhom) dobijem gumu koja se toliko skvrci da joj se krajevi dodiruju. Da ne bude da je samo donic, isto je bilo i sa btty lepkom.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod First » 17.11.2012, 01:54

Čudno, čudno, ali neću više da ponavljam, pošt se ovaj problem jedino javlja/javljao kod tebe. Sve vrste lepka sam izmenjao, od starih do novih (sem Joolinog i andro) i baš nikad nisam imao taj problem. Imao sam problem kod prelepljivanja gume starim lepkom, tj trave zbog vrlo tankog sundjera, ali kad guma ima deblji sundjer, takvo urolavanje je gotovo nemoguće ako se koristi novi lepak. Da nisam video svojim očima, ne bih ti verovao. U svakom slučaju, drago mi je ako si rešio svoj veliki problem ;)
Korisnikov avatar
First

Pridružio se: 02.03.2011, 01:50
Reket: Drvo: Butterfly Timo Boll Spirit
Gume: Butterfly T05 1.9mm
Butterfly T05fx 1.9mm

Postod Vladojica » 17.11.2012, 07:54

Ivane mozda je tom tvom lepku bio istekao rok trajanja :)
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

Postod tititj » 14.10.2014, 19:20

Tema je dosta stara ali evo da se javim i ja sa istim ili bar slicnim problemom. Drvo gewo all+ carbon , na njemu bile lepljene genius sound i andro rasant btty lepkom freechuck , stajalo kao da naraslo na njemu , nikad se pomerilo nije niti pomislilo da se odlepi pa cak i kad sam potkacio ivicu stola. Juce kupim dve nove rakze 7 soft i zalepim ih tibhar clean fix lepkom...... nakom 20 minuta primetim da se na rubovima crne gume kao sto rece Ivan pojavljuje vazduh ispod gume tj guma se pocinje odlepljivati. Pritiskao sam to mesto milion puta ali nista , nece da uhvati nikako. Skinem gumu danas , ocistim drvo od lepka da bude kao novo , na gumi gotovo da se nevidi lepak te ga nisam ni pokusavao skinuti , namazem btty freechuck lepak i zalepim gumu kad ono opet nehvata na istom mestu :S

Sad sam stavio jedno 3 kg knjiga na reket i nadam se da ce pomoci ako nece pokusacu jos i sa joolinim lepkom i smirglanjem drveta . Da li ima neko pametniji predlog sta preduzeti ?

p.s. nekontam zasto se crvena na isto drvo i sve isto odradjeno zalepila iz prve i drzi kao luda , mislim kad bih nju poceo skidati da bi bilo cepanja sundjera kako drzi. takodje gume su bile potpuno ravne kada sam ih raspakovao odmah nakon mazanja lepkom pocele su se dizati oko pola cm na krajevima.
tititj

Pridružio se: 08.12.2013, 23:30
Reket: Pimorac Japan 2017
Tenergy 80 FH
Tenergy 05fx BH

Postod ivan » 14.10.2014, 22:19

to sa knjigama ne pomaze, znam iz brojnih neuspesnih pokusaja.

Stara tema, nisam do pre neki mesec imao slicnih problema, a onda kupih novo btty drvo, nov t05 i btty free chack lepak, i to u inostranstvu. Tenergy se ne klobuci, ali se odlepljivao na dva mesta po obodu. Nerviralo me pa sam stalno prelepljivao, probao sam i smirglanje drveta (ali vrlo malo najfinijom smirglom), i opet je isto bilo. Primetio sam da kad odlepim gumu, na tom delu koji se odlepljuje nema lepka dok na ostatku gume bude. No nakon 7-8 lepljenja, valjda se nahvatalo lepka po gumi dosta (nisam skidao lepak sa gume kod prelepljivanja), i uhvatilo je i vise nije bilo problema.
Mnoge gume umeju da se klobuce, ja to zovem 'bajata guma' ali naravno ne znaci da je to.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod tititj » 02.11.2014, 08:16

Sa knjigama nije pomoglo , tibhar i butterfly lepak nisu pomogli ali resio sam problem na sledeci nacin. Skinuo gumu i sav lepak sa nje pomocu parafinskog ulja , kupio revolution nr3 lepak , naneo lepka dva sloja na drvo i tri sloja na gumu. Zalepilo ga odlicno i nepopusta. Iz radoznalosti sam posle dva dana skinuo gumu da proverim skidanje ovog lepka , ljudi ovo je fenomenalno isto kao na videu na youtube , uzmes i sve samo svuces sa gume.

http://www.youtube.com/watch?v=2rAwp6V9eDU
tititj

Tenergy 80 FH
Tenergy 05fx BH

Postod zvezdarac » 02.11.2014, 23:20

A gde/kako si kupio taj lepak?
Kažu da mudrost dolazi s godinama. Sve sam više siguran da godine dolaze same...
Korisnikov avatar
zvezdarac

Pridružio se: 24.03.2011, 21:05
Reket: BTY Matsushita PRO
FH: Victas VS402 Double Extra
BH: TSP Curl P1r

Postod tititj » 03.11.2014, 17:25

Lepak sam kupio preko Branka Brstine iz Subotice covek mi se javio na oglas da kupujem lepak i poslao mi sve po manjoj ceni nego sto je na tabletennis11.com i poslao mi kataloge i cenovnike joole , andro i yasaka i ima vise nego korektne cene a i o njemu mogu samo sve najlepse reci i saradnji sa njim. Naprimer za yasaka gume koje imaju cenu 34 eur ja sam platio 30 eur po komadu posto sam uzimao par.
tititj

Tenergy 80 FH
Tenergy 05fx BH

Prethodni

Povratak na Oprema