Drveno drvo protiv karbonskog?

Gume, drva i sva ostala potrebna i nepotrebna oprema.

Re: Drveno drvo protiv karbonskog?

Postod ivan » 28.12.2011, 12:28

dobro ajde sad izbacaj photina manje vise, mozda sam i pomesao, kad kazem moje drvo , mislim na moje karbonsko drvo maze koje ima nizak izbacaj. Slicnosti ima, ali i razlika.
Marketing jeste cudo, to oduvek pricam i van stonog tenisa, ali pustimo te virtuelne karakteristike, pozabavimo se realnim. Posto razlika izmedju karbona i drveta svakako ima, realna je i pretpostavka da neke od tih karakteristika odgovaraju vise nekim tipovima igre, a manje drugim. Ocu da kazem da karbonska drveta teraju igrace na nekim nivoima da igraju na odredjen nacin.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod profesionalac » 28.12.2011, 12:52

hu!!!ja sam do skoro igrao sa drvetom a presao sam na karbonca i mogu da kazem da mi bas odgovara.nekako bolje osecam loptu,brze ide i lepse se cuje kad udarim.ali sve je to stvar ko kako igra.sto ljudi sto cudi.
STK Nestrus - Vitkovac
profesionalac

Pridružio se: 04.10.2011, 18:38
Reket: drvo : andro super core cl off+ - 66 grama
fh : rakza 7
bh: andro rasant turbo

Postod scvlada » 28.12.2011, 14:29

Ivan
Meni je karbon bez jasnog kontakta lopte i reketa, moras da zviznes kroz loptu

Elem uzeh ja od Ivana u ponedeljak pre dva dana dok smo prebacivali da probam njegov reket M.Maze.Prvo primetih odličan ,jasan i precizan kontakt lopte sa drvetom.I to je prvo i jedino što sam mu rekao a da nisam znao za ovo njegovo mišljenje o karbonu.
Pa sad vi vidite dva različita pogleda na istu stvar. :shock: Još mu kažem da proba da vidi kako se osećaj kontakata loptice sa drvetom gubi sa rastom debljine gume ali čovek osta pri svom.Ako ti nema razlike u osećaju drveta sad kad igraš sa 1,8mm i sa 2,2 mm onda nešto nije u redu sa tvojim osećajem u ruci. :scratch:

first
A da, ja sa Mazeom izvlačim i fh i bh spin blizu stola i nije nikakav problem

Ja te onda nisam odavno gledao .Mislio sam da nisam jedini koji ne vuče spinove ali sad uvideh da sam poslednji mohikanac. :beee:
scvlada

Pridružio se: 28.03.2011, 16:12
Reket: TBS

Postod ivan » 28.12.2011, 14:59

haha, sasvim suprotno misljenje od mog, odlicno, mozda ova diskusija i iznedri neke zakljucke.
Pazi, sad sam stavio tvrdu tacky gumu pa sad postoji kontakt naravno. Ali sa acudom s2 ja uopste nemam osecaj, recimo teze mi je da povucem spin na neki sporiji pimpl, ili secenu loptu, umesto toga idem sto vise unapred. A i tako igras, kao sto znas ti svaku loptu zviznes unapred, spin se i ne trudis da vuces, stavise mislim da te karbonsko drvo tera da igras tako, samo nisi jos svestan :D . Kod obicnog kontriranja i zagrevanja , karbon se dobro ponasa, ima tu vrstu osecaja koja je potrebna, moze lepo da se mlatne i tu je bolji od mog drvenog drveta.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Postod ivan » 28.12.2011, 15:01

profesionalac je napisao:hu!!!ja sam do skoro igrao sa drvetom a presao sam na karbonca i mogu da kazem da mi bas odgovara.nekako bolje osecam loptu,brze ide i lepse se cuje kad udarim.ali sve je to stvar ko kako igra.sto ljudi sto cudi.

Ali ti bese uglavnom kontriras i samaras? Bar sudeci po onom jednom videu sto si okacio. Zato ti i lezi karbon.
ivan

Postod scvlada » 28.12.2011, 15:12

Vidi u svetu ribolova tj varaličarenja superiorni su karbonski stapovi.O ovome bi reketaš mogao da napiše doktorsku disertaciju.Elem poenta je da je potreba da čovek na 10 ,20 metara od sebe na malenu olovnu glavu osetio udarac grabljivice u dubini reke,jezera.Sa fiberglasima teško,sa drvenim nikako ali sa karboncima e tu je osećaj tj provodljivost udarca kroz štap (oko 3m u proseku) do ruke superioran u odnosu na sve .Zaključak se nameće sam. A da i tu imamo gumeni deo (najlon) ili sada već pletenice bez istezanja. Tako da je poređenje sa reketom i gumom odgovarajuće.
scvlada

Pridružio se: 28.03.2011, 16:12
Reket: TBS

Postod First » 28.12.2011, 15:21

scvlada je napisao:Ivan
Meni je karbon bez jasnog kontakta lopte i reketa, moras da zviznes kroz loptu

Elem uzeh ja od Ivana u ponedeljak pre dva dana dok smo prebacivali da probam njegov reket M.Maze.Prvo primetih odličan ,jasan i precizan kontakt lopte sa drvetom.I to je prvo i jedino što sam mu rekao a da nisam znao za ovo njegovo mišljenje o karbonu.
Pa sad vi vidite dva različita pogleda na istu stvar. :shock: Još mu kažem da proba da vidi kako se osećaj kontakata loptice sa drvetom gubi sa rastom debljine gume ali čovek osta pri svom.Ako ti nema razlike u osećaju drveta sad kad igraš sa 1,8mm i sa 2,2 mm onda nešto nije u redu sa tvojim osećajem u ruci. :scratch:

first
A da, ja sa Mazeom izvlačim i fh i bh spin blizu stola i nije nikakav problem

Ja te onda nisam odavno gledao .Mislio sam da nisam jedini koji ne vuče spinove ali sad uvideh da sam poslednji mohikanac. :beee:

Moja krivica Vlado, dugo nisam dolazio kod Davora, pa nisi imao prilike da me vidiš, ili kad sam vukao nisi gledao, a i nismo nas dvojica odavno igrali, ima tu od svega pomalo... ;)
Korisnikov avatar
First

Pridružio se: 02.03.2011, 01:50
Reket: Drvo: Butterfly Timo Boll Spirit
Gume: Butterfly T05 1.9mm
Butterfly T05fx 1.9mm

Postod ivan » 28.12.2011, 16:21

scvlada je napisao:Vidi u svetu ribolova tj varaličarenja superiorni su karbonski stapovi.O ovome bi reketaš mogao da napiše doktorsku disertaciju.Elem poenta je da je potreba da čovek na 10 ,20 metara od sebe na malenu olovnu glavu osetio udarac grabljivice u dubini reke,jezera.Sa fiberglasima teško,sa drvenim nikako ali sa karboncima e tu je osećaj tj provodljivost udarca kroz štap (oko 3m u proseku) do ruke superioran u odnosu na sve .Zaključak se nameće sam. A da i tu imamo gumeni deo (najlon) ili sada već pletenice bez istezanja. Tako da je poređenje sa reketom i gumom odgovarajuće.

da, i ovo je zanimljivo. Mada nisu isti uslovi. Loptica je teska samo 2.7 grama, a grabljivica mnogo vise. U odnosu na reket stapovi su ekstra elasticni. Drvo mozda bolje provede impuls do ruke nego karbonsko drvo koje bi trebalo da suzbija vibracije. A kod stapova ispade obrnuto. Mozda zavisi od duzine predmeta koji prima impuls, reket je ipak mnogo kraci od stapa, mozda drvo vise gubi sa duzinom? Bice da je to, drugaciji materijal pa ce talas koji se prostire od vrha stapa do ruke imati vise perioda nego kod karbona, sto znaci da je i gubitak energije veci . To je isto kao kad vam komsije slusaju glasnu muziku pa se basovi bolje prenose kroz zidove nego visoki tonovi koji imaju manju talasnu duzinu, ili kad slusate koncert iz velike daljine; takodje kad se prisetim, kao mali sam cesto mlatarao nekim motkama i stapovima, i ako se leskovim stapom od nekih 2 metra , koji bi bio ekvivalent drvenom stapu za pecanje, udari u neki predmet, impuls do ruke dodje znatno kasnije nego ako se udari vrlo krutom motkom. Nema krutih tankih motki u mom zavicaju, ali recimo drska od sekire je dobar primer. Karbonu moguce talas ima jos vecu talasnu duzinu, pa je gubitak energije vrlo mali. Kod drvenog dugackog stapa prigusenje udara i kasnjenje bi bilo preveliko za ozbiljno pecanje, zato se i koristi karbon. Kod kracih predmeta poput reketa za stoni tenis, kasnjenje i apsorpcija drveta su znatno manji i uporedivi sa karbonom, mada ima i drvenh reketa jos krucih, koji brze prenose impuls do ruke, poput debele balse.
Sad, ima tu jos stvari, udar u predmet ne proizvodi samo jedan talas nego vise njih. Recimo zvuk karbonskog drveta je visoki ping, a drvenog je nizi i tuplji, pa ispade da karbon ima jos neki harmonik koji ima malu talasnu duzinu, a drvo opet ima taj drugi harmonik sa vecom talasnom duzinom.
Ima tu stosta, ali ne bih smeo da dalje razmisljam o tome jer imam nekih taskova koje treba resiti.
ivan

Postod First » 28.12.2011, 16:48

Ivane i kakve sad ovo ima veze sa kiselim kišama u Amazonskim šumama? :-D

Svaka čast, ja sam se već na pola tvog monologa pogubio, ali sam shvatio poentu...valjda :shock:
Korisnikov avatar
First

Pridružio se: 02.03.2011, 01:50
Reket: Drvo: Butterfly Timo Boll Spirit
Gume: Butterfly T05 1.9mm
Butterfly T05fx 1.9mm

Postod Sale » 28.12.2011, 16:55

Vozili se lala i pop zapreznim kolima daleko od sela,poce kisa a poce i opasno da grmi,iskoci lala i sakri se pod obliznje drvo a pop pametno plaseci se groma pod kola.Kad prodje nevreme lala protrese svoj sesir i suv sede na kola a pop sav blatnjav i mokar rece "e blago tebi lalo ti ne znas sta je elektricitet" :confused:
Korisnikov avatar
Sale

Pridružio se: 18.02.2011, 00:04
Reket: tbs
bh 05 1.9
fh 05fx 2.1

PrethodniSledeća

Povratak na Oprema