Jovan je napisao:Sada kada znaš šta su gears, throw angle, stifness-i, hardness-i i ostali loh-nes-i, verovatno se mnogo bolje osećaš
.
Da, baš

Jovan je napisao:Pošto si u (ne)prilici takvoj da ne možeš da isprobaš, a mnogo je subjektivnosti u ocenjivanju, zar ne bi bilo najbolje da izneseš na forumu sa kakvim drvetom i gumama si skoro igrao i šta ti je bilo dobro, a šta nije (brzina, kontrola, spin je obično malo u deficitu kod isluženih reketa). Tako bi moglo nešto konkretnije da se zaključi.
Mada, nisi pitao za savet za opremu, već za specifikacije, tako da je možda ono sasvim dovoljno da se sam izboriš sa objašnjenim ... loh-nes-ima
Rekete sa kojima sam do sada igrao nikada nisam preterano zagledao. Nije mi ništa značila marka guma ili drveta, jednostavno probam i vidim da li mi odgovara.
Moj stari reket sa kojim sam najduže igrao je kupljen u nekoj prodavnici svega i svačega za bruka malo para (tipa 200 din pre 10+ godina ili tako nešto) i pokazao se iznenađujuće dobro s obzirom na cenu, mnogo bolje od većine pre-made reketa. Mislim da je drvo bilo korišćeno a gume nove, i da su u prodavnici samo želeli da se reše robe, pošto su ubrzo potom zatvorili radnju. Taj reket je imao dobru kontrolu i blok, ali mu je falilo brzine i spina. Mislim da je taj reket nekako "formirao" moju igru.
Moj stil igre je uglavnom kontra napadački, tj igra na i blizu stola (ne volim puno da se krećem ako ne moram
) sa sečenjem, blokovima i napadom (FH i BH) kad se za to ukaže prilika.Ono što sam ja za sada laički zaključio je da mi treba 5-slojno tvrđe drvo, guma koja je manje "tacky" sa dosta brzina i sa srednje tvrdim sunđerom ne debljim od 1.8mm. Jel sam bar blizu?

, verovatno se mnogo bolje osećaš
, on je uvek krivac za izgubljene setove).
Na tome se i zasniva profit savremene stonoteniske industrije. Setimo se cena guma od pre xx godina, sa manjim lopticama od 38 mm (koje su neuporedivo duže trajale) i tako dalje. Da se nisu menjala pravila (pozadina promena je dobro poznata) ne bi morala ni da se menja oprema u tolikoj meri.