Drvo za pocetnika defanzivca

Gume, drva i sva ostala potrebna i nepotrebna oprema.

Re: Drvo za pocetnika defanzivca

Postod zvezdarac » 13.07.2011, 07:56

Ne znam da li imam dozvolu, ali ajde da i ja dodam koju... Nisam neki igrač, ali sam se opredelio za KLASIČNU odbranu daleko od stola (što bi rekli lovac). Tema je drvo za odbranu i ja sam probao dosta drveća. U principu sva su oversize...
Impresije su mi:
-BTY Matsushita Pro - Mislim da je više OFF- nego defanzivno drvo. Moje mišljenje je da je prebrzo.
-DUNLOP Barna iz 60-tih - Sporo, osećajno, ali ima preveliku vibraciju a neću da smanjujem glavu jer je originalna. Otprilike bih ga ocenio sa DEF
-DUNLOP ALPHA, iz 70-tih - Meni odgovara, igram sa njim. Sve je drvo bez onih zvučnih veštačkih materijala. Ima vibracije taman koliko treba za osećaj ali je ono otprilike ALL
-TSP Balsa 2.5mm - Strašno čudan osećaj. Kada režem strašno je sporo. Kad vučem spin nekako prebrzo, kao da ima jak katapult efekat. Meni se ne dopada Karakterisao bih ga DEF-/ALL+
-Sada sam (pre nedelju dana) uzeo YASAKA SWEEPER i igram sa njim-Dobar osećaj i odlična kontrola. Kratko mi je da bih izneo konačan stav, ali definitivno DEF+

Toliko o drveću iz MOG iskustva. Ali moja preporuka je sledeća:
Ako si do sada igrao sa beksajd gumama, prvo na jedno 6 meseci na BH zalepi BTY orthodox (ili neku drugu Hardbat gumu, ima to u nekoj od tema) da navikneš na pokret koji je za materijal dosta drugačiji. Ovo smatram da je dobro jer je Orthodox nešto između softa i trave. Takođe da navikneš da okrećeš reket u ruci. Nakon toga ide trava. Principijelno za igru sa stola bez sunđera, od stola sa sunđerom recimo oko 1mm.

FH mislim da treba da uzmeš neku klasičnu gumu tipa Sriver ili Mark V najviše do 1.8mm (moja preporuka je manje) pa da kasnije povećavaš debljinu FH gume kako stičeš iskustvo i rutinu.

Od mene toliko, nadam se da sam pomogao...
Kažu da mudrost dolazi s godinama. Sve sam više siguran da godine dolaze same...
Korisnikov avatar
zvezdarac

Pridružio se: 24.03.2011, 21:05
Reket: BTY Matsushita PRO
FH: Victas VS402 Double Extra
BH: TSP Curl P1r

Postod ivan » 13.07.2011, 09:55

Aca spiner je isekao Ljubisu sa krutim tvrdim off drvetom Yasaka Ma Lin Offensive (znaci verovatno suprotno od onoga sto se preporucuje defanzivcima) i dve Yasake Mark V 1.8. Ali je i napadao ponekad i to ubitacno. Tako da verovatno razni reketi dolaze u obzir, mada ne slusajte mene, ja u zivotu nisam uspeo da odsecem bilo sta, cak ni malo duzi pimpl.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod djordjestanic » 13.07.2011, 10:46

@ Marko

Kratka verzija:
Nisi shvatio. Pošto nemaš nikakvog iskustva u stonom tenisu onda ne možeš da daješ savete koji imaju težinu.

Duža verzija:
Humor je čudna stvar kada se prenosi putem teksta i ne može se prikazati emocija govora. Pa bar sam ja ovde par puta ispao glup jer nisam shvatio humorističke poruke. No, ja to priznam pa idem dalje.

Naravno da ti dozvola nije potrebna, svaki forum je (donekle) otvoren pa tako i ovaj. Niti sam ga ja pravio niti sam moderator pa tako ne mogu ništa da zabranim ali to je bila aluzija na više postova (ranijih) na ovakve teme.

Recimo, kad sam prvi put naišao na ovaj forum stvarno sam ga celog iščitao. Član foruma Ivan je napisao mnogo stvari sa kojim se ja nikako nisam mogao složiti ALI je istovremeno i stavio svoje snimljene mečeve. Kad sam ih pogledao shvatio sam ko je i šta u ping pongu i onda sam shvatio kako gleda na igru i da iz njegove perspektive sve što je napisao stoji. Iz moje perspektive i dalje to nije tako. Sa druge strane Ivan nije tip koji bi se hvalio kad bi napravio neku pobedu nego je čini mi se vrlo realan pa je to još više razlog da ga poštujem kao dobrog forumaša.

Poenta je da kada u jednoj temi tražiš pomoć a onda 10 dana kasnije daješ savete na takva pitanja to nije baš merodavno jer jednostavno nemaš iskustva ni znanja za tako nešto. Naravno, sasvim je moguće da sam ja pogrešio sve što sam ovde napisao i ako jesam ja se izvinjavam.
https://www.youtube.com/user/joes021 - puno mečeva veterana i Restlins lige
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Pridružio se: 13.06.2011, 22:26

Postod Vladojica » 13.07.2011, 11:34

Savet za pisanje humoristickih, saljivih i dobronamernih poruka: obavezno staviti smajli na kraj recenice. :lol: To citaocu kao da kaze "na ovom mestu se nasmejati" :D

Na primer, recenica :
"Vladojice, ti stvarno ne znas o cemu govoris."

zvuci ozbiljno za razliku od:
"Vladojice, ti stvarno ne znas o cemu govoris. :D "

Na taj nacin mozete da kazete ono sto mislite a da se sagovornik ne uvredi :D.
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

Postod zvezdarac » 13.07.2011, 12:28

Vladojice, mnogo si ovo lepo napisao. :lol: :lol: :lol:
Kažu da mudrost dolazi s godinama. Sve sam više siguran da godine dolaze same...
Korisnikov avatar
zvezdarac

Pridružio se: 24.03.2011, 21:05
Reket: BTY Matsushita PRO
FH: Victas VS402 Double Extra
BH: TSP Curl P1r

Postod ZoranV » 13.07.2011, 12:30

Vladojice tvoj prirodni osmeh je mnogo lepši od smajlija...za razliku od mog bezubog :P
ZoranV

Pridružio se: 07.05.2011, 17:35
Reket: 120+ gume 230+

What is the point of playing safe shots when you can miss with style

Postod Vladojica » 13.07.2011, 12:38

:D
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

Postod marko.games » 13.07.2011, 15:13

@Djordje
Muka mi je da ti pisem duzu verziju, jer stvarno nema potrebe da se bilo kome pravdam...
Pa evo krace:
Igrao sam stoni tenis skoro svaki dan na betonskim stolovima(tu je bilo ljudi koji igraju i po 20g.), onda sam povremeno isao u sale(zbog kise). Celo vreme sam igrao sa gotovim reketima. Naucio sam sve udarce za to vreme. Onda sam skoro uzeo novi reket, na koji mi je trebalo malo vremena da se naviknem, i sad uzivam. Bilo je tu i raznih drugih stvari...ali je ovo kraca verzija.
Tako da..ako se neko ne razume u opremu(sto sam se potrudio da nadoknadim i sada znam bolje od dosta ljudi koji igraju dugo. Ima na primer jedan lik sto samo tackira a igra sa TBS i T05 na obe strane) ne znaci da nema iskustva u igri i ne zna da igra.
Peace :)
At any moment, you have the ability to
dramatically change any area of your life, or
follow your heart's deepest desires. It's yours to
create, any way you want it.
marko.games

Pridružio se: 07.06.2011, 22:57

Postod djordjestanic » 13.07.2011, 16:39

Ako samo tačkira ( I POGADJA) onda je to MAJSTORČINA pa ma čime igrao.
https://www.youtube.com/user/joes021 - puno mečeva veterana i Restlins lige
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Pridružio se: 13.06.2011, 22:26

Postod marko.games » 13.07.2011, 17:50

On je u nekom fazonu, bez spina, samo ravno :P
...svako bi pogadjao da samo to zna i radi godinama :)
a i protivnici nemaju neku taktiku protiv njega, nego i oni sto su spineri pocnu da tackiraju protiv njega, ti mecevi nekako podsjecaju na pravi tenis :)
At any moment, you have the ability to
dramatically change any area of your life, or
follow your heart's deepest desires. It's yours to
create, any way you want it.
marko.games

Pridružio se: 07.06.2011, 22:57

PrethodniSledeća

Povratak na Oprema