Ne znam da li imam dozvolu, ali ajde da i ja dodam koju... Nisam neki igrač, ali sam se opredelio za KLASIČNU odbranu daleko od stola (što bi rekli lovac). Tema je drvo za odbranu i ja sam probao dosta drveća. U principu sva su oversize...
Impresije su mi:
-BTY Matsushita Pro - Mislim da je više OFF- nego defanzivno drvo. Moje mišljenje je da je prebrzo.
-DUNLOP Barna iz 60-tih - Sporo, osećajno, ali ima preveliku vibraciju a neću da smanjujem glavu jer je originalna. Otprilike bih ga ocenio sa DEF
-DUNLOP ALPHA, iz 70-tih - Meni odgovara, igram sa njim. Sve je drvo bez onih zvučnih veštačkih materijala. Ima vibracije taman koliko treba za osećaj ali je ono otprilike ALL
-TSP Balsa 2.5mm - Strašno čudan osećaj. Kada režem strašno je sporo. Kad vučem spin nekako prebrzo, kao da ima jak katapult efekat. Meni se ne dopada Karakterisao bih ga DEF-/ALL+
-Sada sam (pre nedelju dana) uzeo YASAKA SWEEPER i igram sa njim-Dobar osećaj i odlična kontrola. Kratko mi je da bih izneo konačan stav, ali definitivno DEF+
Toliko o drveću iz MOG iskustva. Ali moja preporuka je sledeća:
Ako si do sada igrao sa beksajd gumama, prvo na jedno 6 meseci na BH zalepi BTY orthodox (ili neku drugu Hardbat gumu, ima to u nekoj od tema) da navikneš na pokret koji je za materijal dosta drugačiji. Ovo smatram da je dobro jer je Orthodox nešto između softa i trave. Takođe da navikneš da okrećeš reket u ruci. Nakon toga ide trava. Principijelno za igru sa stola bez sunđera, od stola sa sunđerom recimo oko 1mm.
FH mislim da treba da uzmeš neku klasičnu gumu tipa Sriver ili Mark V najviše do 1.8mm (moja preporuka je manje) pa da kasnije povećavaš debljinu FH gume kako stičeš iskustvo i rutinu.
Od mene toliko, nadam se da sam pomogao...