Burn tehnologija

Gume, drva i sva ostala potrebna i nepotrebna oprema.

Re: Burn tehnologija

Postod ivan » 11.01.2013, 08:42

Nisi ni stavio gume na njega, ni probao ga cestito, a vec ga preporucujes kao minimum?
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod Cermet » 11.01.2013, 10:41

Mogu da ga preporučim kao minimum jer sam potpuno siguran da bolje od bilo kog drvenog drveta. Toliko sam ga probao i pre kupovine, a i imam poprilično iskustva da bih to rekao, ne brini ;)

Razlog je što je ARATOX RS čvršći, ima veći sweet-spot i znatno je lakši od bilo kod drvenog drveta slične brzine. Moj primerak ima samo 79 grama.

Ono u šta u ovom trenutku nisam siguran je kako se nosi u direktnom poređenju sa ZLF/ZLC i sličnim high-end drvima, ali da ga stavljam ispred nekih poznatih drvenih, pa čak i kompozitnih drva, u to nemam nikakvu dilemu.

Pazi, govorim isključivo o ARATOX RS varijanti koja nema mnogo toga sličnog sa običnim drvenim Burn verzijama koje se ne razlikuju previše od običnih drva.
Cermet

Pridružio se: 26.03.2012, 02:21
Reket: Butterfly Timo Boll ZLF

FH: Butterfly Tenergy 05 FX 1,9mm
BH: Butterfly Tenergy 05 FX 1,7mm

Postod ivan » 11.01.2013, 11:08

Minimum ne sme biti losiji od bilo kog drvenog drveta?
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Postod Cermet » 11.01.2013, 23:14

Pa zavisi kako gledaš, po meni je taj Aratox minimum za iole smislenije bavljenje ovim sportom. Slične stvari sam pominjao i ranije, to je moje mišljenje i ne namećem ga nikom.

Nakon iskustava sa običnim drvima koja sam imao, a i delimično ovde pominjao, sasvim sigurno nikada više neću igrati sa običnim drvetom. Čak sam i svom petogodišnjem sinu njegov prvi reket napravio sa lakim carbonom i 1,5mm gumama. Reket ukupno ima 130 grama i izvanrednu kontrolu.

Što se tiče tog Aratox-a, njegov realni maksimum može da bude neka back-up uloga ili još izvesnije je da ću ga pokloniti sinu kao prelazno rešenje do ozbiljnijih drva.

Ne bih želeo da budem pogrešno shvaćen, pratim ja povremeno šta se ovde priča o opremi i vidim da su ljudi često u teškim zabludama, ali to nije mnogo ni bitno, važno je da se igra i rekreira.

Međutim, ako se iole ozbiljnije razmišlja baviti ovim sportom, odgovarajući reket je prvi korak koga bi svako trebao napraviti na pravi način.

Problem je samo što je eksprimentisanje skupo, često i nedostupno, ali to ne umanjuje potrebu za odgovarajućim reketom.
Cermet

Postod ivan » 11.01.2013, 23:54

ipak nisi odgovorio ono sto sam te pitao? Sto je bolje od drvenih drva za smisleno bavljenje sportom? Posto nekoliko najboljih na svetu igra sa drvenim drvima, javi ljudima odma da grese, da ne gube vreme.
Inace da ti odam tajnu, pre ces povrediti zglob ako igras sa prelakim reketom nego sa normalnim, desilo mi se.
Nego, trolove poput tebe obicno banuju na forumima, pitam se sta mene koci da isto uradim? ;)
ivan

Postod Vladojica » 12.01.2013, 00:07

Koci te to sto ti ne igras sa drvenim drvetom nego sa TBS-om, a preporucujes Srivere i Primorca, a ovamo Rakza, Akuda i TBS iako ne igras prvu ligu :P :D.
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

Postod Admin » 12.01.2013, 00:15

ovo je takodje trol, samo da te upozorim.
Korisnikov avatar
Admin
Site Admin

Pridružio se: 03.02.2011, 14:00
Reket: Kong Linghui off 7 slojni
fh: Sriver fx 2.1 crvena
bh: Sriver fx 2.1 crna

Postod Cermet » 12.01.2013, 00:21

Ivane, samo ti banuj, učinićeš mi uslugu jer ćeš mi uštedeti vreme za kuckanje, jer ionako ga imam premalo...

Elem, pitao si zašto je kvalitetan kompozit bolji od drveta?

Izgleda da nisi probao dovoljno i drvenih a i kvalitetnih kompozitnih drva, čim to pitaš. Ako nisi probao do sad, samo napred, jer ja te neću ubeđivati ni u šta.

Kvalitetan kompozit je u proseku (ali samo u proseku, nikako ne znači da je svaki) lakši, stabilniji, čvršći, ima veći sweet-spot, ima neuporedivo manje vibracije od drveta, ima duži dwell-time u odnosu na brzinu od drveta, itd, itd.

To što neki vrhunski igrači igraju sa drvetom meni ne znači ništa, jer gde ćeš veći idiotizam od toga kada recimo pogledaš u Stiga katalog i vidiš da oni promovišu, veličaju i reklamiraju svoja debiilna WRB drva kojima čak povećavaju težinu glave i ionako već prevelike vibracije, i govore kako je sve to poželjna stvar (!?), itd.

Slobodno neka igra svako sa čim želi, ja sam svoje dileme oko toga rešio. Mada moram priznati da nije bilo ni lako, ni jeftino, a ni jednostavno, jer sam i previše totalnih besmislica čuo bezbroj puta koje su me u tome jako ometale.

Jedna od najčešćih je ona koji svi čujemo maltene dnevno, a glasi ovako: "Samo ti uzmi neki dobar reket i navikni se na njega". Ta rečenica je po meni jedna od najštetnijih izjava u stonom tenisu uopšte, jer celu suštinu igranja obrće naglavačke:

Pa nije reket taj kome se treba prilagođavati, nego treba pronaći reket koji je maksimalno prilagođen tebi kao igraču i omogućava izvlačenje maksimuma iz tvog stila i nivoa igre... Itd, itd..
Cermet

Postod Vladojica » 12.01.2013, 00:34

Imam sjajan predlog:

Trebali bismo da uvedemo pravilo na forumu da neko sme da preporuci neko drvo samo ako igra najmanje 6 meseci sa istim (a i dalje ga koristi), i za gume da vazi isto. Znaci kada neko pita za savet oko opreme, taj koji preporucuje opremu lepo napise, igram sa tim i tim drvetom toliko i toliko vremena, i dalje ga koristim, u stonom tenisu sam postigao te i te rezultate sa tom kombinacijom. I mogu da ti preporucim to za taj i taj stil igre, snimak mog meca u prilogu. Tacka.

Pa lepo, ako neko kaze igraj ti sa Sriverom i Primorcem, da odmah napise i da on to ne koristi, pa da ljudi lepo znaju da je to nepouzdan i proizvoljan komentar. A ne da svako preporucuje sve i svasta, neka drva koja je probao na dva treninga u zivotu, drva za koja je video da Ljubisa ume da ih koristi :D, neke gume za koje je citao na forumima da ih svi preporucuju i slicno, a da pri tome ne moze da pobedi ni administratora ovog foruma :D.
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

Postod Admin » 12.01.2013, 00:40

@Cermet: opet vrdas i iznosis kojekakve podatke za koje nisi pitan.
Ajde na odmor, 7 dana. Ako se pitas zasto - zato sto si trol.

sa wikipedie:

У интернет терминологији, трол означава особу чији је основни циљ да својим прилозима изазове што већу реакцију учесника интернет заједница или да на друге начине поремети нормалну дискусију. Тролови обично нису тематски заинтересовани, него наступају агресивно са покушајем стварања раздора у постојећој заједници, дискредитовања особа са другачијим мишљењем или усмеравања тока дискусије у непродуктивном правцу.

Тролови се крећу углавном у интернет форумима, викијима, мејлинг листама, блоговима и другим облицима интернет комуникације. Поједини тролови се користе префињеним дијалектичким и реторичким методама и тако се камуфлирају и често дуго времена не буду откривени.
Korisnikov avatar
Admin
Site Admin

Pridružio se: 03.02.2011, 14:00
Reket: Kong Linghui off 7 slojni
fh: Sriver fx 2.1 crvena
bh: Sriver fx 2.1 crna

PrethodniSledeća

Povratak na Oprema