od Cermet » 12.01.2013, 00:21
Ivane, samo ti banuj, učinićeš mi uslugu jer ćeš mi uštedeti vreme za kuckanje, jer ionako ga imam premalo...
Elem, pitao si zašto je kvalitetan kompozit bolji od drveta?
Izgleda da nisi probao dovoljno i drvenih a i kvalitetnih kompozitnih drva, čim to pitaš. Ako nisi probao do sad, samo napred, jer ja te neću ubeđivati ni u šta.
Kvalitetan kompozit je u proseku (ali samo u proseku, nikako ne znači da je svaki) lakši, stabilniji, čvršći, ima veći sweet-spot, ima neuporedivo manje vibracije od drveta, ima duži dwell-time u odnosu na brzinu od drveta, itd, itd.
To što neki vrhunski igrači igraju sa drvetom meni ne znači ništa, jer gde ćeš veći idiotizam od toga kada recimo pogledaš u Stiga katalog i vidiš da oni promovišu, veličaju i reklamiraju svoja debiilna WRB drva kojima čak povećavaju težinu glave i ionako već prevelike vibracije, i govore kako je sve to poželjna stvar (!?), itd.
Slobodno neka igra svako sa čim želi, ja sam svoje dileme oko toga rešio. Mada moram priznati da nije bilo ni lako, ni jeftino, a ni jednostavno, jer sam i previše totalnih besmislica čuo bezbroj puta koje su me u tome jako ometale.
Jedna od najčešćih je ona koji svi čujemo maltene dnevno, a glasi ovako: "Samo ti uzmi neki dobar reket i navikni se na njega". Ta rečenica je po meni jedna od najštetnijih izjava u stonom tenisu uopšte, jer celu suštinu igranja obrće naglavačke:
Pa nije reket taj kome se treba prilagođavati, nego treba pronaći reket koji je maksimalno prilagođen tebi kao igraču i omogućava izvlačenje maksimuma iz tvog stila i nivoa igre... Itd, itd..