Pomoc oko lepljenja

Gume, drva i sva ostala potrebna i nepotrebna oprema.

pomoc

Postod sinisabibi » 22.01.2012, 23:28

kako sam da zalepim gume joola air i sa kojim lepkom ako neko moze detaljno da mi objasni ili ako je neko iz novog sada a ima iskustva sa tim stvarima da mi pomogne hvala
sinisabibi

Pridružio se: 12.01.2012, 15:47
Reket: maze pasion off-

Re: pomoc

Postod filip » 23.01.2012, 00:26

Korisnikov avatar
filip

Pridružio se: 27.02.2011, 19:36
Reket: Joola trix fast
fh: t05 2.1
bh: joola express one 2.0

Postod Sale » 23.01.2012, 22:05

:beg: drugovi,braco,Srbi covek bi da lepi joola air gumu( stari lepak,bez valjka da je ne rasiri prilikom prvog leplenja i sacenje u cugu) ili se ja varam. :grin:
Korisnikov avatar
Sale

Pridružio se: 18.02.2011, 00:04
Reket: tbs
bh 05 1.9
fh 05fx 2.1

pomoc

Postod Sale » 23.01.2012, 23:04

Da dopunim malo Ivan je ovaj video davno stavio u opste teme ali ne znam da stavim precicu,od cetvrtog minuta dve legende lepe gumu pisijada,ali i poucno.

Korisnikov avatar
Sale

Pridružio se: 18.02.2011, 00:04
Reket: tbs
bh 05 1.9
fh 05fx 2.1

Postod Pedja » 23.01.2012, 23:50

Kao što vidimo iz priloženog videa,najvažniji su kružni,kombinovani pokreti četkicom prilikom nanošenja lepka(zbog kružno-kombinovanog spina).Ako samo nanosimo gore dole,možemo seckati,rezati loptu,ali samo možemo gornji ili donji spin!Kružni nikako(pogledati Persona a i Waldnera)!Prilikom igre SPIN NASPIN to je naročito važno jer guma ima srednji do niži ugao bacanja pa pogađamo donji i srednji deo stola a bogami i mrežice!!! :D :cool:
Pedja

Pridružio se: 19.03.2011, 20:56
Reket: Stiga Clipper Wood WRB, gume- fh Rakza 7-max, Bh Dr Neubauer K.O. 2,0 mm

Pomoc oko lepljenja

Postod zorog » 25.01.2012, 10:51

Ljudi,moze li objasnjenje...
Nisam bas upucen u lepljenje guma,tj postupak je ok ali i dalje mi nije najjsasnije koliko vrsta lepka ima,koji je bolji tj koji je za sta,koji je dozvoljen itd!?
Vidim da je na ovom videu lepak bezbojan i nanosi se cetkom?!Znam za beli lepak i sundjer...
Ustvari, ne znam skoro nista pa bi mi objasnjenje dobro doslo! :this:
Hvala unapred
Korisnikov avatar
zorog

Pridružio se: 09.11.2011, 15:22
Reket: DHS Hurricane Hao Pen
FH Donic Acuda S1
BH Donic Acuda S2

Re: Pomoc oko lepljenja

Postod ivan » 25.01.2012, 12:14

imas dve vrste lepka, stari i novi. Stari (star je jer se samo on koristio do pre 2 godine) je providni, nedozvoljen na profesionalnom nivou, i zovu ga obican, stari, VOC i speed glue (ovo je termin koji ces naci na stranim forumima jer oni taj lepak kupuju u stonoteniskim prodavnicama u kanticama s brendom koje imaju cetkicu na poklopcu, a mi u staklenim flasicama od next soka od preprodavaca polovne opreme koji su ga 'upravo dobili od Marka Jevtovica' i zato ga i zovemo stari/obocan). Novi lepak je dozvoljen, uglavnom beo ili zuckast, neprovidan, na bazi vode, i zovu ga VOC free, novi i vodeni. Mazanje je u principu manje vise isto, namazes gumu i drvo, ostavis jedno 5 minuta i onda zalepis gumu za drvo. Razliciti su jer stari menja fizicke karakteristike sundjera (cini ga elasticnijim), a novi ne. Neki od novih lepkova se malo duze suse, i do 15 minuta. U svakom slucaju kad sloj novog lepka na gumi i drvetu postane sasvim providan, tad je vreme da se zalepi guma za drvo. Kod starog lepka, guma se odmah nakon premazivanja moze naduti ili ne, ali u principu 3-5 minuta sacekas pa onda zalepis za drvo(na drvetu ce se brze osusiti). Neko glada na svetlu dal je suv lepak, neko pipa prstom da proveri dal se osusio, neko ceka da splasne guma ako se nadula, ali uglavnom 3-5 minuta cekanja se uklapa u sve to. Stari lepak se nanosi najcesce cetkicom na originalnom pakovanju, a moze i cetkica za vodene bojice u nedostatku iste. Novi kolko sam ja video uglavnom onim sundjerom koji se dobije u pakovanju.
Isto kao podela lepka, postoji i podela guma. Stare gume su gume koje su proizvodjene do pre nekih 2-3 god, tj dok nije novi lepak uveden. Tad su proizvodjaci napravili brze i elasticnije gume jer novi lepak ne moze da doda elasticnost. Stare gume su pre Tenergyja, i pre tenzora recimo 2-ge ili trece generacije. Sto znaci: sriver, bryce, mark V, magna, mendo, samba, hurricane 3 su stare. Tenergy, bryce speed, sriver g3, barracuda, acuda, rakza, hurricane 3 NEO su nove. Ili da kazemo stare su jeftinije, nove su skuplje. Nove znaci da se lepe novim lepkom, stare gume se uglavnom (ali ne i obavezno) lepe starim. Naravno da ima ljudi koji i nove gume koje su vec brze lepe starim lepkom, u pokusaju da ostvare nefer prednost (kontajuci da cim je nesto zabranjeno mora da je bolje od dozvoljenog, to je ista psihologija kao kod korisnika nedozvoljenih trava).
Za pocetnike manje vise nije bitno ako staru gumu zalepe novim lepkom, jer im je potrebno da uvezbaju pokrete.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod zorog » 25.01.2012, 12:21

Jasno!Hvala na brzom odgovoru,ovo umnogome olaksava!Pozdrav,imas pivo...nekad ;)
Aha,jos nesto....lepak "Madjarac"...stari jel?Izasto madjarac.Izvini za smaranje.
Korisnikov avatar
zorog

FH Donic Acuda S1
BH Donic Acuda S2

Postod ivan » 25.01.2012, 12:25

stari, jer ga uvoze iz madjarske. Tako bar kazu, jer verovatno kad bi rekli da je made in serbia to ne bi niko kupio :D
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod zorog » 25.01.2012, 12:29

I to sto kazes :)

Ok,hvala jos jednom.Pozdrav
Korisnikov avatar
zorog

FH Donic Acuda S1