Drveno drvo protiv karbonskog?

Gume, drva i sva ostala potrebna i nepotrebna oprema.

Drveno drvo protiv karbonskog?

Postod ivan » 28.12.2011, 00:18

Imam i jedno i drugo. I sto je najgore povremeno ih menjam. Uglavnom igram sa Korbel drvetom a ponekad uzmem Maze karbon, cisto da proverim kako ja to ne mogu da igram sa karbonom a svi ostali mogu. Meni je karbon bez jasnog kontakta lopte i reketa, moras da zviznes kroz loptu. Sa drvenim je taj osecaj udara lopte znatno bolji. Karbonsko drvo mi je bolje za nabacivanje lopte iz daleka, kontriranje, pa cak i zakucavanje balona (sa karbonom mogu da pogodim i do 10% kratkih balona, sa drvenim - sporijim - reketom ne vise od 5%). Ali za spin drveno je znatno bolje, tj za cesanje lopte, a i za blokiranje sporijih lopti sa vecom rotacijom. I dalje nisam siguran koje da koristim, posto nemam jak udarac karbonsko mi dodaje malo snage, ali drveno mi daje bolju kontrolu kod spina, a to mi je glavni udarac. U principu ne poznajem nikoga ko igra valjano blizu stola sa maze drvetom, vecina ljudi odservira, odmakne se 2-3 koraka od stola i onda nabacuje lopte jedno vreme dok ne proba da zvizne iz sve snage pa sta bude. Dragce Milivojevic vuce opake spinove s tim drvom, ista guma ko kod mene, ali ja ne mogu da proizvedem nikakav bh spin s tom kombinacijom.
Gresim li ili su drvo i karbon dosta razliciti?
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Re: Drveno drvo protiv karbonskog?

Postod mario » 28.12.2011, 00:35

razliciti su sigurno,ja sam igrao sa obicnim drvetom pa sam presao na karbon i mogu da ti kazem da mi je sad mnogo bolje.verovatno tebi neodgovara karbon ili da probas neko karbonsko drvo koje je mekse ili malo sporije.probaj boll spirit carbon izvaredno drvo
mario

Pridružio se: 25.12.2011, 00:15

Postod First » 28.12.2011, 00:52

Paaa, kad mu ne odgovara Maze, ne vidim kako bi mu odgovarao Spirit, koji je krući od Maze-a. Spirit jeste za nijansu sporije drvo od Maze-a, ali je kruće, a znam da Ivanu ne leže kruta drva. Ako ja uporedim mog Maze-a i Dunlop (kao karbonsko i čisto drvo), nikada lakše nisam izvlačio spinove kao što to radim sa Maze-om (Maze je dosta fleksibilniji od Dunlopa). Korbel je fleksibilno, mekano i lagano drvo i sve u poredjenju sa njim ti se čini kao kruto i lošije za spin, pa čak i Maze, ali kad bi jedan vremenski period igrao samo sa Maze-om, video bi da je to samo stvar navike.

A da, ja sa Mazeom izvlačim i fh i bh spin blizu stola i nije nikakav problem. Mislim da mi tu mnogo pomažu i gume, koje su mekše i lakše za izvodjenje spina.
Korisnikov avatar
First

Pridružio se: 02.03.2011, 01:50
Reket: Drvo: Butterfly Timo Boll Spirit
Gume: Butterfly T05 1.9mm
Butterfly T05fx 1.9mm

Postod djordjestanic » 28.12.2011, 01:17

To nema nikakve veze sa drvima, već sa tobom.

Posebno ima sa glavom. Ti uzmeš reket i kao nešto gledaš jel kruto ili nije. Kad sam ja to video umalo nisam umro od smeha. :doh: :doh: :doh:

To se inače ne gleda tako.

Samo da ti kažem. Ja sam probao da igram sa Korbelom ali onom jeftinom Magic Hand varijantom i to drvo je fantastično. Samo nisam mogao da ga nađem kada sam trađio drvo pa sam zato kupio ALC-a.

A ono tvoje drvo koje sam ja probao je sasvim dobro.

Maze je nezgodno drvo. Suviše je pravolinijsko i ko god ga upoređuje sa ALC-om (jer su isti po slojevima i bla,bla) taj nema nikakvog osećaja u ruci. Maze je jeftinija i sporija varijanta Photina (iako to nigde nećete pronaći u papirima).

Rešenje je da uzmeš jedno drvo i da ga ne menjaš 4-6 meseci a onda ćeš znati na čemu si.

Pre nego to uradiš možeš da probaš tuđe rekete ali da ne znaš šta je na njima. Nemoj da gledaš sa čime igraš samo zapiši odmah posle igranjatvoj osećaj sa tim reketom i kad tako uradiš sa 5-6 reketa tek onda pogledaj drva i gume i bićeš iznenađen sa čim si dobro igrao.
https://www.youtube.com/user/joes021 - puno mečeva veterana i Restlins lige
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Pridružio se: 13.06.2011, 22:26

Postod ivan » 28.12.2011, 01:39

maze ne moze biti mnogo slican photinu, photino je tvrd i krut, maze je fleksi.
I ja sam jedno probao da igram s magic handom i svideo mi se i odem da kupim al tamo mi umesto stare tamne verzije iznesu neku laganu belu verziju pa sam odustao. Dobar je meni korbel, ali kad vec imam ovaj karbon sramota me da ga ne koristim.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Postod First » 28.12.2011, 01:49

@djordjestanic

Maze i ALC ne mogu ama baš nikako da se porede. ALC i Spirit DA, jer imaju isti broj slojeva, isti raspored i istu vrstu materijala. Sve je ama baš identično. Maze, em nema istu vrstu slojeva, em nema isti raspored. Maze je dosta mekše drvo od Spirit-a. Kod Maze-a je sloj Arylate-a deblji. Takodje se ne može porediti Photino, koje je dosta kruto drvo i u klasi OFF+ sa Maze-om, koji je klasa niže po brzini, a ni isti materijali nisu korišćeni. Čudi me da si ti napisao ovako nešto, jer nema ama baš ništa tačno u ovoj tvojoj tvrdnji. Daj mi dokaz da to što pričaš, pije vodu. A ja ću ti dati dokaz da ovo što sam napisao je tako. Jedino si u pravu da je Maze jeftiniji od Photina, za nekih 6 evra, ali ok, jeftiniji je.

Negde si napisao da si probao Maze-a i da ti se nije svideo i sve mi ovo "miriše" na neke subjektivne zaključke. Svako drvo je različito. Igrao sam sa Ivanovim Mazeom i on se dosta razlikuje od mog. Drugar ima Maze-a koji je mnogo sporiji od mog. Zašto? Pojma nemam. Verovatno je bila neka lošija serija.
Korisnikov avatar
First

Pridružio se: 02.03.2011, 01:50
Reket: Drvo: Butterfly Timo Boll Spirit
Gume: Butterfly T05 1.9mm
Butterfly T05fx 1.9mm

Postod djordjestanic » 28.12.2011, 02:06

ivan je napisao:maze ne moze biti mnogo slican photinu, photino je tvrd i krut, maze je fleksi.
I ja sam jedno probao da igram s magic handom i svideo mi se i odem da kupim al tamo mi umesto stare tamne verzije iznesu neku laganu belu verziju pa sam odustao. Dobar je meni korbel, ali kad vec imam ovaj karbon sramota me da ga ne koristim.

Pa to ti ja i kažem. Ti u glavi formiraš sliku kakvo je drvo naspram tvog čitanja o nečemu. To da li je neko drvo kruto ili mekano veruj mi da nema nikakve veze.

Bitno je da li tebi to paše ili ne paše.

Igrao sam sa extra krutim drvetom i bržim od bilo čega što može da se kupi i po svoj logici to nije trebalo da mi se svidi a to je najbolje drvo koje sam držao. Stari fiberglas ne neki novi carbon, na njemu kad sam prvi put probao Tibhar Rapid soft a drugi put Donic Acuda S2. Ljudi moji, milina jedna igrati sa tim.

Drvo je napravljeno da bude vrhunsko i jeste. Kad uzmem neki drugi fiberglass ono toliko vuče nadole da jedva prebacujem mrežicu.

Nemoj da razmišljaš da li je meko ili kruto nego igraj!

Nemoj da uđeš u krug teoretičara jer ko god se na ovom forumu pametio o drvima i gumama na turnirima veze nije imao ili se nikad nije ni pojavio.

Taj Magic Hand košta 25 eura ali je to drvo toliko dobro da mi uopšte nije jasno zašto je toliko jeftino a i zašto ga nema više da se kupi.
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Postod ivan » 28.12.2011, 02:16

Ne formiram ja sliku naspram citanja, nego uzmem drvo u ruku i vidim kakvo je. Ali ako su neke elemantarne karakteristike razlicite uglavnom ce i subjektivne biti. Probao sam tvoje drvo na kratko onomad, mogu da uporedim. Moje drvo ima duzi kontakt s loptom ali baca nisko kao i tvoje, a i jako je dosta, otud slicnost.
No tema je drvo protiv karbona.
ivan

Postod ivan » 28.12.2011, 02:23

Kolko sam do sada zakljucio, na mom novou i nesto iznad, karbone uglavnom koriste blokeri, pimplare, tackarosi, nabacivaci. Spineri i drvena i karbonska. Materijalisti takodje i jedna i druga. Cini mi se da karboni nemaju neku prednost kod spinera, dok imaju kod ovih pasivnijih igraca.
ivan

Postod djordjestanic » 28.12.2011, 02:49

Ma totalno si zbunio. Photino ima visok izbačaj.

Sad baš ne mogu da se setim ali i tvoje ima visok izbačaj.

Nema šta da komplikuješ, to drvo je odlično.

Karbone rekreativci i veterani koriste uglavnom zato što su sva moderna drva sa tim materijalima a ne zato što su bap takvo drvo hteli.

Marketing je čudo.

Dobri veštački materijali su uglavnom brži od drveća a mogu da se naprave da ne vibriraju.

Recimo na više mesta sam pročitao da Photino vibrira a ja to nisam nikad osetio.

Jako je sve subjektivno. Uglavnom treba verovati onim igračima koji za stolom mogu da urade više stvari (kompletniji su) po pogledu kakava je neka oprema.

Glupo bi bilo da ja Britki kažem da je neka LP bolja za njega od neke druge LP. On ceo život igra sa takvim gumama i zna da ih koristi. Ja sam igrao par puta i znam 3% od onoga što on može da izvede.

NARAVOUČENIJE:

IGRAJ sa čim hoćeš. Popravi noge i kukove i sve će doći na svoje mesto bez obzira čime igraš.
Korisnikov avatar
djordjestanic

Sledeća

Povratak na Oprema