Imam i jedno i drugo. I sto je najgore povremeno ih menjam. Uglavnom igram sa Korbel drvetom a ponekad uzmem Maze karbon, cisto da proverim kako ja to ne mogu da igram sa karbonom a svi ostali mogu. Meni je karbon bez jasnog kontakta lopte i reketa, moras da zviznes kroz loptu. Sa drvenim je taj osecaj udara lopte znatno bolji. Karbonsko drvo mi je bolje za nabacivanje lopte iz daleka, kontriranje, pa cak i zakucavanje balona (sa karbonom mogu da pogodim i do 10% kratkih balona, sa drvenim - sporijim - reketom ne vise od 5%). Ali za spin drveno je znatno bolje, tj za cesanje lopte, a i za blokiranje sporijih lopti sa vecom rotacijom. I dalje nisam siguran koje da koristim, posto nemam jak udarac karbonsko mi dodaje malo snage, ali drveno mi daje bolju kontrolu kod spina, a to mi je glavni udarac. U principu ne poznajem nikoga ko igra valjano blizu stola sa maze drvetom, vecina ljudi odservira, odmakne se 2-3 koraka od stola i onda nabacuje lopte jedno vreme dok ne proba da zvizne iz sve snage pa sta bude. Dragce Milivojevic vuce opake spinove s tim drvom, ista guma ko kod mene, ali ja ne mogu da proizvedem nikakav bh spin s tom kombinacijom.
Gresim li ili su drvo i karbon dosta razliciti?