Joola gume

Gume, drva i sva ostala potrebna i nepotrebna oprema.

Joola gume

Postod Isa » 02.04.2015, 23:24

Drage kolege, kako je ovaj brend lako dostupan, jeftin, a distributer pouzdan. Naravno uz to i kvalitetni proizvodi privukli su mi paznju. Sto se tice guma nemam bas nesto velika iskustva vise se svodilo na isrobavanje po 20-30 min tudjih guma, od air preko energy do onih modela iz vise klase. Svi su mi se lepo pokazali mada imam jednu nedoumicu. Kakvi su ovi jeftiniji modeli konkretno novic i upp u odnosu na air. Neke opste karakteristike u igri, rotacija, brzina, tvrdoca sundjera, trajnost? Trebz mi guma za BH. Voleo bih cuti iskustva za konkretne modele, mada moze i za druge mozda nekad zatreba. :hello:
Isa

Pridružio se: 25.01.2013, 18:30
Reket: Palatinus Martin Off Pro
Butterfly Tenergy 05 1,9
Jola Rhyzm P max

Re: Joola gume

Postod zokkee » 03.04.2015, 17:26

Nemam iskustva sa novic i upp ali mogu da ti prokomentarisem na temu.. Vec par godina koristim tu-i-tamo razne joola gume Moze se reci da je jedina mana trajnost ako gledas Tenergy,Rakzu i sl. Ove najnovije su najcesce toliko fabricki tjunigovane da igraju kao raketa 2-3 meseca i onda nagli pad performansi i svega

Energy serija je prva tenzor serija(prvi tenzori su bili prilicno slabih performansi),veoma popularna meka Energy x-tra guma i danas je koriste mnogi joolini sponzorski igraci
Express One i Express Two-poboljsani naslednici,duza trajnost,mnogi agresivni joola napadaci koristili
X-Plode tvrdja verzija,prosecna trajnost,ok performanse jak spin
Air-izuzetno laka guma za mehanicki spin (evropski spin,pomocu sundjera gume)
Phoenix-po mojoj proceni sledeci nivo posle Air-a,izuzetno jak fabricki tjuning,velika brzina ali kraci vek trajanja
Rhyzm-ima vise vrsta,probao obicnu-tvrda i brza sa dobrom trajnoscu
Brave-hibrid japanske/evropske i kineske gume sa vecim akcentom na japan/euro karakteristike Eksta guma za forehand,brzo se istrosi
Maxxx 450-cujem da je stvarno dobra,jos nisam probao
Maxxx-P verzija za nove plasticne loptice,meni odlicna guma za backhand,odlican spin slicna Acudi S1 Turbo
Secam se da sam imao par cak i hibrid guma za sponzorske igrace (gornja povrsina od Energy gume a sundjer od Express One) Nekoliko puta sponzorsku Express One sa 45 stepeni tvrdoce sundjera (original za prodaju je 47,5)

Verovatno sam smorio ljude koji vec dosta znaju o Joola gumama pa nisam pominjao one starije
Odnos cena/kvalitet je izuzetno dobar a sa nasim ljudima koji su u predstavnistvu nisam imao neki problem
Nabavljam godinama bukvalno svu opremu- sto za sebe a jedno vreme i za klub
Ovo ti je pravi sajt da procitas kratke recenzije drva,guma i sl.
Vidim da ima nesto za Joola Upp sto si na pocetku trazio:
http://www.tabletennisdb.com/rubber/joola-upp.html
:wave:
Joola Flame Extreme FL
Joola Rhyzer 48 2.0
Joola Rhyzer 48 2.0
zokkee

Pridružio se: 13.02.2014, 12:26
Reket: Joola Flame Extreme FL
Joola Rhyzer 48 2.0
Joola Rhyzer 48 2.0

Postod Isa » 03.04.2015, 20:46

Lepo napisano, hvala zokkee za infirmacije. Znam za taj sajt ali se nisam obazirao nesto, posto ima svakakvih nebuloza tamo. Dosta stvari koje si izneo npr nisam znao o ovim gumama, p[osluzice svakako pri odabiru. :thumbsup:
Isa

Pridružio se: 25.01.2013, 18:30
Reket: Palatinus Martin Off Pro
Butterfly Tenergy 05 1,9
Jola Rhyzm P max

Postod rekreativac » 03.04.2015, 21:08

Ево, пар речи, пошто нико не рече ништа конкретно.
За гуму јоола ап (upp):
У односу на аир пуно спорија. Сунђер је тврђи, али не екстремно. Може да произведе солидан спин (ко уме да користи спин), лепо се контролише, може за бекенд коме не треба брза гума. Трајност не знам, играо сам 3-4 пута са њом прошле године, није била у максималној дебљини.
Ону другу гуму нисам имао прилике да пробам.
rekreativac

Pridružio se: 28.10.2012, 17:55

Postod dzogi » 01.05.2015, 00:01

Evo par reci i od mene...:-D
Poslednjih par meseci sam igrao sa rhyzm-p 450, i obicnu 48% tvrdoce. Dobre gume sa puno spina, dugo traju, ali imaju los zvuk mozda zbog gustine sundjera (kao kod srivera) Presao sam na mekse gume, Maxxx 400, po meni bolja od rhyzm serije( probao i maxxx450 od druga) zvuk neuporedivo bolji..za nijansu slabija rotacija, ali definitivno bolja guma...Mislim da je Maxxx najbolji izbor koji nudi Joola.
dzogi

Pridružio se: 24.03.2015, 14:40

Postod profesionalac » 01.05.2015, 20:29

ja sam dugo koristio joline gume i mogu da kazem samo da im je kratak vek trajanja a i da nisu vise jeftine kao sto su bile.u toj ceni imas i rakzu 7 i akudu s2 koje su bolje i dugotrajnije.
STK Nestrus - Vitkovac
profesionalac

Pridružio se: 04.10.2011, 18:38
Reket: drvo : andro super core cl off+ - 66 grama
fh : rakza 7
bh: andro rasant turbo

Postod dzogi » 24.05.2015, 22:12

Jel neko mozda igrao sa x-plode senzitiv gumama? Ako jeste, neka napise kakve su...hvala unapred.
dzogi

Pridružio se: 24.03.2015, 14:40

Postod milantra » 02.06.2015, 20:37

dzogi je napisao:Jel neko mozda igrao sa x-plode senzitiv gumama? Ako jeste, neka napise kakve su...hvala unapred.

Ja sam je samo probao nekoliko minuta na drvetu Kilerspin Diamond CQ i mogu ti reći da je ta guma na tom drvetu za mene odlična. Ne znam za koje drvo misliš da je koristiš, ali po meni je to sasvim dobra guma. Dobra kontrola, solidno brza. Mislim da nećeš da pogrešiš ako je uzmeš. Pozdrav
Korisnikov avatar
milantra

Pridružio se: 26.07.2012, 07:12

Postod jbgwtf » 02.06.2015, 21:33

Rhizm 425 je odlicna za bh ima strasnu kontrolu , nije mnogo brza, al nije naivna.. Koristio maxxx 450 , trajao godinu dana , samo ima slabiju rotaciju i nizi izbacaj u odnosu na tenergy05 i slicbe.. Acuda s2 je jeduna guma koja nije uspela da izdrzi celu sezonu dosad..
STK Luznica - Babusnica
Korisnikov avatar
jbgwtf

Pridružio se: 07.12.2011, 06:06
Reket: TB Alc
fh: Tenergy 05
bh: Tenergy 80fx 1.9

Postod profesionalac » 02.06.2015, 21:38

ja sam probao vise puta x-plode senzitiv na spiritu.to brate ide kao metak.bas je bilo eksplozivno.
STK Nestrus - Vitkovac
profesionalac

Pridružio se: 04.10.2011, 18:38
Reket: drvo : andro super core cl off+ - 66 grama
fh : rakza 7
bh: andro rasant turbo

Sledeća

Povratak na Oprema