Hvatljivost gume

Gume, drva i sva ostala potrebna i nepotrebna oprema.

Hvatljivost gume

Postod zorog » 05.11.2013, 16:52

Pozdrav.treba mi pomoc-savet.
Koristim LKT Rapid Speed gumu vec duze vreme,vremenom sam je pohabao i uzeo sam novu. Razlika je velika. Stara guma je vremenom izgubila lepljivost,tj onaj svoj sjaj i glatkocu ali je i dalje jako hvatljiva(zamenio sam je jer sam je prekratio a ne zato sto je izgubila spin i druge karakteristike osim te blage lepljivosti mada mislim da to na sta mislim nije lepljivost)...sve u svemu zanima me sta je potrebno da uradim pa da ubrzam proces i da nova guma postane stara :scratch:
Ovako nova je sporija,manje hvatljiva,ima mnogo ruzan zvuk,tvrdja je,ima nizi ugao bacanja i manje spina, a siguran sam da je i predhodna koju sam kupio bila ista takva ali sam mislio da sam se vremenom navikao ali ustvari je ona promenila svoje karakteristike.
Da li mozda ima veze i to sto je stara 10ak puta prelepljivana(novim lepkom naravno)

Hvala na savetima unaped.
Korisnikov avatar
zorog

Pridružio se: 09.11.2011, 15:22
Reket: DHS Hurricane Hao Pen
FH Donic Acuda S1
BH Donic Acuda S2

Re: Hvatljivost gume

Postod zorog » 05.11.2013, 16:59

Ili prostije receno...sta da uradim (a da ne bude cekanje i igranje mesec dva) pa da nova izgubi sjaj i glatkocu i da postane grippy!
Korisnikov avatar
zorog

FH Donic Acuda S1
BH Donic Acuda S2

Postod ivan » 05.11.2013, 19:40

pa igraj 3-4 puta cesce nego inace... :)
Ili ostavi u sali reket da koriste oni totalni rekreativci koji nemaju svoje rekete, garantujem ti da ce izgubiti sjaj i hvatljivost ubrzo, verovatno i daska ce da izgubi oblik, al vaznija ti je guma kolko sam shvatio :D
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod zorog » 05.11.2013, 20:42

Pa da,ali bih opet ubrzo imao problem sa novom gumom...a i drvetom :)
Provalio sam...brisem suvom prasnjavom krpom i doci ce to na svoje izgleda ;) I ne gubi hvatljivost...gubi samo taj "klizavi sjaj" da tako kazem...i postaje brza...
3-4 puta vise nego inace? Kao da ne bih voleo...ja kad odem jednom nedeljno,cekam da davor i nikola zaspu za stolom,tek tad mi postaje malo neprijatno i krecem kuci.
Korisnikov avatar
zorog

FH Donic Acuda S1
BH Donic Acuda S2

Postod ZoranV » 06.11.2013, 07:45

wd 40

bez sve šale...
ZoranV

Pridružio se: 07.05.2011, 17:35
Reket: 120+ gume 230+

What is the point of playing safe shots when you can miss with style

Postod ivan » 06.11.2013, 09:16

a mogao je odma da kupi evropsku gumu
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod Milan berkut » 06.11.2013, 10:27

Moje sveze iskustvo je: Ako namazes gumu (topshit) sa WD-40 postace meksa i manje lepljiva ali ne i brza. A ako zelis da bude brza trebalo bi da "naduvas" sundjer, sto mozes uraditi sasvim lepo ako ravnomerno namazes sundjer (bez lepka na njemu!) dva - tri puta zaredom obicnom tecnoscu za potpalu rostilja, kerozinom, uljem za decu "Dzonson&Dzonson" ili napravi koktel od toga . . . samo ni slucajno benzinom!, i ostavis dan da se prosusi. Da se sundjer naduvao videces po tome sto se guma kad je uzmes u ruku razvrnula kontra prema topshitu a ne kao obicno. E tad ce ti biti doosta brza nego sto jeste. A topshit druze ako diras onda gubis sve prednosti koje imaju lepljive gume u odnosu na nelepljive i @Ivan bi bio potpuno u pravu kad ti savetuje da uzmes evropsku gumu.
A ako ipak odlucis da "nesto" radis, vodi racuna da ti se ne preliva tecnost sa gume na sundjer ili obratno.
Milan berkut

Pridružio se: 16.04.2012, 20:55
Reket: NITTAKU Latika
Fh - Nittaku Renanos Hold
Bh - Nittaku Fastarc G-1

Postod Laki » 06.11.2013, 12:26

Ovo sto ti je Milan berkut predlozio je ustvari boosting. Moze da se koristi i petrolej (parafinsko ulje) sto je u stvari nesto cistiji kerozin. Ali ce to da poveca sundjer i razvuce gumu, a efekat nije stalan, gubi se vremenom. Pa kad bustovanu gumu iseces na dimenzije drveta, a kroz mesec-dva budes hteo da je prelepis (a efekat se izgubio) doci ces na isti problem koji sad imas, premala guma za drvo (ovo znam iz sopstvenog iskustva :arrgghh: , takodje sa kineskom gumom).
Moj savet ti je da budes strpljiv sa novom gumom, ako ti vec odgovara kako se ponasa kad se razradi, ili da bustujes staru koja bi trebala da se poveca za nekoliko milimetara, pa mozda i legne na drvo kako treba. Ali ce ti onda stara guma biti jos brza nego sto je sada, neko vreme (mozda nedelju-dve), pa kad se efekat izgubi, vratice stare karakteristike, a ostace zalepljena za drvo, pa ce vizuelni efekat biti dobijen, ako sam razumeo dobro, to ti je i bio cilj.
Laki

Pridružio se: 24.05.2013, 13:12
Reket: Butterfly Viscaria
FH: Tibhar Evolution MX-P
BH: Tibhar Genius Sound

Postod Laki » 06.11.2013, 12:42

@ Milan berkut
Moze i top sheet da se premaze jednim slojem petroleja-kerozina. Time se dobija da se top sheet malo smeksa i bude elasticniji, pa se cela guma malo ispravi i bude laksa za lepljenje na drvo, a i smanjuje se rizik da se top sheet odvoji od sundjera, sto moze da se desi prilikom bustovanja, zavisno od kvaliteta spoja izmedju topsheeta i sundjera, a i generalno od kvaliteta cele gume. Efekat bustovanja se ne gubi premazivanjem top sheet-a, cak moze da ima i pozitivan efekat, tj. da efekat bude jos snazniji.

Treba se voditi racuna da se tecnost za bustovanje ne ulije izmedju sundjera i top sheet-a, e tu vec moze biti problema. Moze se desiti da se sundjer odvoji od top sheeta, pa ce onda da bude "dzaba smo krecili" :grin:
Laki

Pridružio se: 24.05.2013, 13:12
Reket: Butterfly Viscaria
FH: Tibhar Evolution MX-P
BH: Tibhar Genius Sound

Postod hulk » 06.11.2013, 14:18

Ovo je skroz van teme i odmah se izvinjavam mene interesuje gde si kupio tu gumu,ja bih je uzeo ali ne znam gde(sem u estoniji sto je previse komplikovano bar za mene).Jos jednom se izvinjavam i unapred hvala. :wave:
hulk

Pridružio se: 28.05.2013, 12:53

Sledeća

Povratak na Oprema