od geek » 09.03.2013, 08:15
Imam i ja neko mišljenje o firmi Palio. Budući da imam web shop "Kineske gume" (utipkaj u Google "kineske gume" pa ćeš dobiti cjenik), pretpostavlja se da nešto znam o tome. Još uvijek se mučim sa mandarinskim i kantonskim, ali napredujem.
O drvima nemam dobro mišljenje. Po meni, mnogo je bolje uzeti Galaxy (Yinhe, Milky Way), koji ima vrlo konkurentne cijene, rade izvrsne kopije najpoznatijih modela drva, koje su po kvaliteti 80 - 90 % slične originalu, po znatno nižim cijenama. To se posebno odnosi na serije K (sada Venus), ta su drva vrlo slična Butterfly Grubba Carbon, TBS, Maze, Viscaria. Isto vrijedi i za seriju T (Primorac Carbon, Schlager Carbon). Osobno sam igrao sa drvom MC-2 (kopija Stiga Optimum Plus), drvo je OFF-, meko, izvrsna kontrola, odlična završna obrada, male varijacije u težini. Također, dobro je W-6 (kopija Yasaka Extra), tzv. Loop King, osjećajno, vrti kao ludo. S Paliom, u Europi, nitko ne igra, a to je već dovoljna informacija.
Sada malo o gumama. Prvo backside-i. Od kada je zabranjeno korištenje brzog ljepila, kvaliteta svake gume je u spužvi, a ne u topsheet-u. Kinezi tu još jako zaostaju za Butterfly-jem (Spring sponge), ESN-om (Tensor) i za japancima, koji imaju meke i brze spužve. Prihvatljive su i nove spužve od Galaxy-ja Max Tense, ali ih prethodno treba natunirati, kao lude, sa 2 sloja Long Booster-a, i tada čekati 20 dana da se izravnaju. Biotech spužva, koja se stavlja ispod novih Palio guma je LOŠA. Mrtvac. Probao sam Palio CJ8000 Biotech 2.0 (ljubičasta spužva) H36 - 38, skinuo sam je nakon jednog treninga. Nema tu ni brzine, ni katapulta, ni osobitog spina, ni osjećaja. Guma - BEZ VEZE. Kupcu sam prodao HK1997, nije bio zadovoljan, sada igra sa Haifu Shark III. Valjaju gume Thor's, Blitz, Macro Era i sl., ali njih radi njemački ESN, te ih ja ni ne smatram proizvodom Palio-a. Od trava prodavao sam CK531A, korektna guma, za lov od stola, sporija, ali ništa osobito.