reaktor, milkiway, yinhe sun and moon

Gume, drva i sva ostala potrebna i nepotrebna oprema.

reaktor, milkiway, yinhe sun and moon

Postod reketas » 10.02.2013, 01:33

Veceras na trenigu sam malo ekperimentisao sa opremom da vidim koja je to razlika medj kineskim gumama . Oprobah sve ove gume na istim daskama (spremljene u klubicu za trgovinu) tsp 4.5 .
Prvi utisak sve su dobre ako znas da udaras .
Pojedinacno stvari idu ovako...

Reaktor thunder:
Guma tvrda kao kamen . Hvatljiva kako za lopticu tako i za prasinu( mora stalno da se brise).
Na pasivno poturanje i slabasne udarce guma je totalno mirna da ne kazem mrtva , ima se utusak da se loptica jedva odbije.
Ali zato ukoliko se ukljuci malo energije i dobro postavi ugao ova guma pocne da daje vrlo snazne rotacije , kako gornje tako i donje . Ono sto mi smeta je da nema katapulta ni malo . Siguran sam da u pravim rukama ovakav tip gume moze puno da ucini.

Yinhe moon .
Slicna evropskim gumama tipa btw catapult , cerment i sl. Lako podize spinove , tesko podrezuje ( kad pokusas da zarezes ona je baci u nebo), verovatno se treba navici.
Ima solidnu brzinu .

Yinhe sun

Vise mi se svidja nego moon. Kontrolisanija guma , za nijansu sporija i hvatljivija . Moze da proizvede vrlo jake rotacije . Slicne tvrdoce kao moon , u poredjenju sa evropskim najvise joj lici sriver.

Milkyway merkury v2.
Jako tvrda guma , neverovatno hvatljiva , nesto kao h3 , spinovi sa ovom gumom imaju puno rotacije .
Medjutim gomilu loptica prebacih preko stola , zbog nedovoljno zatvorenog reketa (navikao sam na malo mekanije gume).

U poredjenju sa mojim evro gumama ( rakza7 i donik bluefire m2) sve ove gume (osim moona) proizvode vise rotacije , sporije su i nekako se teze igra sa njima (kod spinova reket mora biti zatvoreniji) .
reketas

Pridružio se: 15.02.2011, 22:54
Reket: Drvo : tibhar texo c7
Gume: fh donic blluefire m1 max
bh tenergy 64 2.1

Re: reaktor, milkiway, yinhe sun and moon

Postod ZoranV » 10.02.2013, 08:44

a tezina guma, koju si osetio kao najtezu a koju kao najlaksu?
ZoranV

Pridružio se: 07.05.2011, 17:35
Reket: 120+ gume 230+

What is the point of playing safe shots when you can miss with style

Postod reketas » 10.02.2013, 10:10

Sve su teske, mozda je reaktor najlaksi.
reketas

bh tenergy 64 2.1

Postod spinmaster » 11.02.2013, 00:14

A da li si probao da igras sa DHS Skyline TG3 Neo? Odlicna guma i za spin i za secenje loptice moze da se vuce odlican i top i side spin. Takodje je odlicna i pri serviranju, daje mnogo rotacije kao i jake secke sa ovom gumom sa lakocom se moze i vracati i serva a takodje moze kako forhend tako i odlican bekend spin samo je potrebno vezbe za sve to i meni odlicno odgovara. Takodje je pozeljno da bude sa debljim sundjerom (za mene najbolje max 2,2mm) i daje extra rezultate, protivnici su veoma zbunjeni kada im seckam i gurkam lopte sa njom, veoma cesto grese i nabijaju lopticu u mrezu ili prebace sto ili jednostavno podignu vislju loptu pogodnu za udarac a takodje moze da bude i jako brza sa jakom rotacijom i brzinom samo je potrebno malo vise snage zbog njene tvrdoce i mogu da kazem da sada shvatam kako kinezi mogu da igraju sa ovako tvrdjim gumama nakon sto sam probao i nemam nameru da je menjam za neku euro/jap meksu gumu jer to je upravo to sto mi treba ima sve potrebne karakteristike, lepljiva, velika kontrola, jak spin i rotacija, odlicna i za serviranje a takodje mi ceo reket nije toliko tezak i sa njom mogu lako da izvedem forhend ili bekend flip.
spinmaster

Pridružio se: 31.05.2012, 15:11
Reket: Butterfly Schlager Carbon OFF+ (FL)
FH:Tenergy 05 2,1mm
BH:Tenergy 05 2,1mm

Postod spinmaster » 11.02.2013, 00:21

Takodje kod svih ovih kineskih lepljivih guma potrebno je igrati sa njima bar oko dve nedelje da se razrade kako bi odbijale lopticu kako treba i dosle do pravog izrazaja.
spinmaster

Pridružio se: 31.05.2012, 15:11
Reket: Butterfly Schlager Carbon OFF+ (FL)
FH:Tenergy 05 2,1mm
BH:Tenergy 05 2,1mm

Postod reketas » 11.02.2013, 00:34

Na zalost ja neznam bas toliko dobro da igram , pa mi svaka pojacana rotacija pravi problem. Drugim recima , dobro mi dok bijem , a lose kad mi se vraca . Tako da gume ja samo isprobah i ostavih nekom ko zna da igra.
Za mene i igrace mog rejtinga(nizeligase) neka mirnija guma guma donosi sigurniju igru.
reketas

bh tenergy 64 2.1

Postod jbgwtf » 13.02.2013, 23:02

reketas je napisao:Na zalost ja neznam bas toliko dobro da igram , pa mi svaka pojacana rotacija pravi problem. Drugim recima , dobro mi dok bijem , a lose kad mi se vraca . Tako da gume ja samo isprobah i ostavih nekom ko zna da igra.
Za mene i igrace mog rejtinga(nizeligase) neka mirnija guma guma donosi sigurniju igru.

moon je navodno kineski tenergy 05 - ako zanemaris da postoji topenergy ili kako se vec zvase :D
lako dize spinove ali na klasicnoj off dasci nema dusu, na off+ vec lici na nesto,al mi se ne dopada.. sun je nekako prihvatljiviji i za mene :good:
nije dobar naziv nizeligasi, posto recimo u regionu istok saveza nis imas 10tak igraca koji su u prethodnih godinu dana pobedjivali prvoligase i drugoligase>- 4 iz mog kluba, pa cak i jedan koji je '44god.. u regionu jug 2, mozda 3 > nzm dal postoji liga u kojoj tolko veliki br. igraca trenira ni jednom ili 1x nedeljno i igra ligu :rotfl:
STK Luznica - Babusnica
Korisnikov avatar
jbgwtf

Pridružio se: 07.12.2011, 06:06
Reket: TB Alc
fh: Tenergy 05
bh: Tenergy 80fx 1.9

Povratak na Oprema