Kako da pobedim kuma??

Generalne teme o stonom tenisu.

Re: Kako da pobedim kuma??

Postod Milan berkut » 10.12.2012, 00:30

Pozdrav svima :hello: ,
evo se blizi kraj godine i mislim da je drugarski da Vas upoznam sta se desavalo u ljutim okrsajima kumovskim od aprila meseca do sada.
Prvo hocu da Vam se zahvalim sto ste mi u nekoliko svojih sugestija dali odrednice kako da sprovedem u delo svoj naum a da pri tom ne dodje do "nezeljenih posledica" :wink:
Najteze mi je bilo ono Prvo sto sam morao da uradim i prihvatim a to je - da izmenim svoj odnos prema stonom tenisu, pa da iz igraca "lipicanera" (citajte atrakcioniste koji je samoljubivo uzivao u par svojih poteza, uvezbanih a lepih za oko) pocnem da stvaram srcanog "borca", marljivog radnika i ucenika, da usavrsavam pokret pri kontaktu sa lopticom, "rad nogu", strategiju kako da POENTIRAM . . . i tako postadoh "poenter" :rotfl: (ovo ime vazi iskljucivo za i samo za mene licno!!)
I tako su poceli treninzi "sam sa sobom" za stolom, gde su se u praksi uvezbavali udarci i serve (sa YT vecinom) . . . pa sam se pomakao iz svoje garaze "medju ljude" i poceo da igram u sali, sa poznatim i nepoznatim ljudima . . . pa opet treninzi . . . pa sam polako shvatio da mi loptica vise nije protivnik vec da se pocinjemo druziti i razumevati medjusobno. Legendarni Primorac OFF- sa 05-com na "forhendu" i 25-com na "bekhendu" je kombinacija cije mogucnosti jos uvek usavrsavam a dobrim delom i koristim vec.
A sa Kumom i dalje redovno (bar dva puta nedeljno) igramo, igramo zestoko . . . i dalje me vecinom pobedjuje sa jedan - dva seta razlike (nije Kum dugme!) i popijemo po pivce posle igre. . . a nekad i izgubi sa tom razlikom tek reda radi.
U celoj toj prichi najvise sam se izmenio Ja, odusevljava me to "otkrivanje sebe za stolom" jer iste ruke, isto telo, ista glava . . . a vec sam dobrano presao onu granicu svojih mogucnosti koju sam sam sebi postavio nekad pre!
Zivot mi je postao kvalitetniji za svu kolicinu fizicke kondicije koju sam dostigao, bolje koncentracije, ma podmladio sam se bar 15-ak godinica :yahoo:
A u nekim osnovama ste i vi "krivci" sto je to tako! Da ste mi zdravi i veseli!
Milan berkut

Pridružio se: 16.04.2012, 20:55
Reket: NITTAKU Latika
Fh - Nittaku Renanos Hold
Bh - Nittaku Fastarc G-1

Postod vlada » 10.12.2012, 00:58

Bravo majstore, vidim ja da ce ti kum biti lak plen za koji mesec :)
Korisnikov avatar
vlada

Pridružio se: 10.05.2011, 00:00
Reket: Donic Dotec AR
FH: Yasaka Rakza7 Soft 2.0
BH: Yasaka Rakza7 Soft 2.0

Postod First » 10.12.2012, 01:38

Pridružujem se čestitkama!!! Svaki trud i rad se isplati, što si na svom primeru i dokazao ;) Samo napred!
Korisnikov avatar
First

Pridružio se: 02.03.2011, 01:50
Reket: Drvo: Butterfly Timo Boll Spirit
Gume: Butterfly T05 1.9mm
Butterfly T05fx 1.9mm

Postod djordjestanic » 10.12.2012, 01:42

Milane, ideš pravim putem.

Jedino što zaista ispunjava čoveka (govorim o sportu) je njegov napredak u izabranoj disciplini.

Pobeda više ili manje, ali znanje da si igrao bolje nego što si i mogao da zamisliš je neverovatno dobar osećaj...
https://www.youtube.com/user/joes021 - puno mečeva veterana i Restlins lige
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Pridružio se: 13.06.2011, 22:26

Postod ZoranV » 10.12.2012, 08:37

'On je skupljao poene a ja skupljao efektivne poteze'
pa ja tako igram sa svima i sa svima sam ko da su mi kumovi :)

'- kako da mu te kratke serve vracam a da nisu previsoke?
- moze li se to ovim gumama jer cini mi se da samo dodirnem tu lopticu a ona preleti preko stola ili u mrezicu!'
moze ako je pipnes odmah posto je udarila u tvoj deo...tad je izgubila vecinu spina a kasnije je zbog inercije opet dobila...a bolje da se to desi posle tvog pipanja...

ali jos jednom razmisli vredi li pobeda kumstva :nono:
ZoranV

Pridružio se: 07.05.2011, 17:35
Reket: 120+ gume 230+

What is the point of playing safe shots when you can miss with style

Postod Milan berkut » 10.12.2012, 23:21

Da, bas je dooobar osecaj kad vidim koliko se sad bolje poznajemo ja i loptica.
Imam dobrog svog drugara Boleta kome je fizicka kultura profesija i naucno polje delatnosti, igramo stoni tenis ali NIKAD ne brojimo poene! Nasa igra je kao dobri treninzi, energicna i brza . . . igra iz koje uvek izlazimo fizicki umorni a duhom bodri i nasmejani. Bez one euforije pobednika ili pobedjenog. On mi je jednom prilikom rekao jednu tezu da li njegovu ili neciju nije precizirao a nije ni toliko vazno cija je:
- lopta (loptica) cim se pokrene je Ta koja diktira igru!
Ja to dugo vremena nisam mogao da shvatim jer je po meni ocigledno bilo da igraci nadmecu medjusobno i diktiraju igru a da je lopta samo sredstvo koje se pri tom koristi . . . sve dok jednom prilikom tek nedavno nisam gledao jednog cetrnaestogodisnjaka, Nikshu, kako igra, sa kakvom lakocom a prokleto precizno bije. Te decacke ruke i kratki koraci mu ni malo ne smetaju da nepogresivo ceni sta uraditi sa lopticom koja mu dolece i da je spreman doceka. Ono sto me je najvise zadivilo je njegov izraz lica. Jedino sto se moze videti na tom lepom decackom licu je duboka koncentracija - na lopticu! Ne interesuje njega ko je sa druge strane stola, ne reaguje ni na sta oko sebe niti tezi da se opravda kad pogresi ni recju pa cak ni grimasom . . . jedino sa cim zeli da kontaktira je loptica! I loptica je ta koja njemu diktira igru a ne covek sa druge strane stola! I on se ne trudi da pobedi tog coveka - vec se trudi da ovlada lopticom . . . i upravlja njenom igrom!
Ljudi, vecina Vas je mnogo kompetentnija da napravi zakljucke i da da ocenu u cemu je sustina stonog tenisa . . . ali ja sam nekako poceo da verujem (od tada) da je stoni tenis sport u kojem dva coveka, svaki sa svoje strane stola, pokazuju koliko su uspeli da ovladaju i upravljaju igrom koju im loptica namece kad preleti na njihovu polovinu stola. To nije nadmetanje dva coveka, vec nadmetanje coveka i loptice - svaki sa svoje strane! Poeni su samo fizicki pokazatelj koji je od njih dvojice u tom trenutku vise sposoban i motivisan da se prilagodi i upravlja igrom loptice na svojoj polovini stola.
Sta biste Vi na to rekli?

I molim vas za misljenje koliko je realno da se gume mogu regenerisati jestivim uljem u par premaza i da to bude dobro? Ovi moji Bt su vec prilicno sazreli da se menjaju a bas mi sad nije "situacija" da stotinjak i kusur evrica dam za gume. Prelepljujem ih jednom mesecno.
Milan berkut

Bh - Nittaku Fastarc G-1

Postod ivan » 11.12.2012, 03:47

prelepljujes tenerdzije?
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod Milan berkut » 11.12.2012, 10:26

Da, tako me posavetovase iz Markopa gde sam i kupio lepak, a negde ovde na forumu procitah da je pozeljno svakih desetak dana da se prelepe. Ivane, na YT sam nasao da se gume regenerisu jestivim uljem i tvrde da je to sasvim ok! Imate li misljenje o tome? Prosto, mislim da je cista utopija da cu naci dobre polovnjake a da kupim nove . . . tesko do proleca!
Milan berkut

Bh - Nittaku Fastarc G-1

Postod ivan » 11.12.2012, 10:40

Da ti nisu mozda prodali i lepak tu gde si kupio gume, i to mozda neko vece pakovanje, jer 'treba da se prelepljuje redovno'? :D
Pa ima tih prica za ulje, nikad nisam probao da spolja mazem uljem. Probao sam da mazem sundjer uljem, deislo mi se par puta da se gume nakon odlepljivanja sa reketa toliko urolaju((vrlo moguce usled loseg lepka koji mi je tako unistavao mnoge gume, a jednom je bila bajata guma u pitanju) da ne mogu da se zalepe, onda moram ulje na sundjer da se isprave. To nazalost utice na karakteristike gume, guma omeksa, izgubi katapult, pokvari se ugao izbacaja, pocne da baca vise tangencijalno. Ne isplati se.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod filip » 11.12.2012, 10:44

Nemoj da budes u zabludi i samo kupi prve ok polovnjake koje nadjes. Ja igram sa tngy-em vec 4 godine i nikad nisam nove kupio. Prvi sam kupio vec solidno istrosen i igrao sa njim godinu dana 5 puta nedeljno. Jos uvek ga imam i zalepio sam ga na neki levi reket. Sto se tice mazanja gume uljem, ja nisam primetio neki poseban efekat toga, mada ima nekakve logike. Namazi slobodno, ali nemoj da preteras. Dva tanka sloja su sasvim dovoljna na povrsinu gume, ali nemoj na sundjer jer ga mozes skroz sj...i. Daj oglas ovde da kupujes polovne tenergyje i brzo ce ti se neko javiti ;).
Korisnikov avatar
filip

Pridružio se: 27.02.2011, 19:36
Reket: Joola trix fast
fh: t05 2.1
bh: joola express one 2.0

PrethodniSledeća

Povratak na Opšte teme