od zhang jike » 13.06.2013, 16:10
Cini mi se da je tema vise zamarajuca nego sto cemo dobiti konkretan odgovor!
Ako sam u pravu pokrenuta je zbog oglasa na berzi. To drvo je difinitvno fals, i razmisljao sam dali da to napisem, ali sa druge strane to i ne bi bilo korektno. Medjutim, tu je admin koji bi mogao da se ubaci i da na to skrene paznju, sto je i ucinio, i sto je ispravno nebi li neko ko i nije bas u svetu stonog tenisa bio nasamaren. Prvo prvi put vidim drvo umotano u najlon (a da se ne radi o gotovim reketima iz nike shopa i slicno), zatim drvo od 105, 115 evra pordavati za 70 o.O, i ono sto mi je i pre najlona zapalo za oko je svetlo plava kutija, koju prvi put vidim. Ja kada sam ga kupovao pre jedno 10-ak godina bila je crno-zuta sto mislim da je i sada (mozda se varam ?).
No moje iskustvo vezano za ovu temu ! Ja sam mog spirita kupio negde 2003/04. godine u Markopu, i nedugo posle mene kupuje i moj drugar jer mu se svidelo, takodje u Markopu. I dan danas igramo tim drvetom obojica. Uglavom smo igrali istim gumama, jer smo opremu nekako uvek kupovali zajedno. Na njega smo stavljali raznorazne gume,brice, sriver fx, nimbus, energy extra, calibra itd., i svaki put umesto da to buda dva identicna reketa, to su u stvari bila dva potpuno razlicita reketa. Njegov reket je neuporedivo laksi od moga. Debljina guma nam je uvek bila ista kao i oblik drske, ali ja njegov reket kad uzmem u ruku cini mi se da je to fl od nekog drugog proizvodjaca, prosto nije drska na koju sam navikao !
Padale su nam razno razne misli na pamet, medjutim nismo se mnogo opterecivali time, vec se trudili da svako igra sa svojim reketom najbolje sto moze. I dan danas kad povremeno promenimo rekete, znatizelje radi popricamo kako je moguce da su to dva razlicita reketa i ubrzo zaboravimo na to ! Jedno je sigurno, nesto tu nije u redu, ali ono sto meni odgovara jeste sto je moj reket tezi, jer sa laganim reketima ne mogu da igram !
To je bilo neko mnogo bolje vreme i nije, bar za mene, bilo mesta za brigu dali ce mi neko uvaliti fals, tako reci verovao sam u originalnost. Sada kada bih se odlucio za kupovinu nekog drveta, verujem da bih ga narucio u inostranstvu, izuzev nekih jeftinijih koje stalno pordajem kupujem i tako pravin neke rezervne varijane kojima zapravo i ne igram !
Pozdrav !