drvo original ili kopija

Generalne teme o stonom tenisu.

Re: drvo original ili kopija

Postod NemanjaR » 13.06.2013, 14:28

:grin: Kod nekog nakupca na sajtu koji trguje sa Estoncima i Belgijancima i nema da brines.
NemanjaR

Pridružio se: 02.12.2011, 23:14
Reket: Butterfly Timo Boll ALC
FH- Andro Rasant grip 2,1mm
BH- Andro Rasant grip 1,7mm

Postod zhang jike » 13.06.2013, 16:10

Cini mi se da je tema vise zamarajuca nego sto cemo dobiti konkretan odgovor!

Ako sam u pravu pokrenuta je zbog oglasa na berzi. To drvo je difinitvno fals, i razmisljao sam dali da to napisem, ali sa druge strane to i ne bi bilo korektno. Medjutim, tu je admin koji bi mogao da se ubaci i da na to skrene paznju, sto je i ucinio, i sto je ispravno nebi li neko ko i nije bas u svetu stonog tenisa bio nasamaren. Prvo prvi put vidim drvo umotano u najlon (a da se ne radi o gotovim reketima iz nike shopa i slicno), zatim drvo od 105, 115 evra pordavati za 70 o.O, i ono sto mi je i pre najlona zapalo za oko je svetlo plava kutija, koju prvi put vidim. Ja kada sam ga kupovao pre jedno 10-ak godina bila je crno-zuta sto mislim da je i sada (mozda se varam ?).

No moje iskustvo vezano za ovu temu ! Ja sam mog spirita kupio negde 2003/04. godine u Markopu, i nedugo posle mene kupuje i moj drugar jer mu se svidelo, takodje u Markopu. I dan danas igramo tim drvetom obojica. Uglavom smo igrali istim gumama, jer smo opremu nekako uvek kupovali zajedno. Na njega smo stavljali raznorazne gume,brice, sriver fx, nimbus, energy extra, calibra itd., i svaki put umesto da to buda dva identicna reketa, to su u stvari bila dva potpuno razlicita reketa. Njegov reket je neuporedivo laksi od moga. Debljina guma nam je uvek bila ista kao i oblik drske, ali ja njegov reket kad uzmem u ruku cini mi se da je to fl od nekog drugog proizvodjaca, prosto nije drska na koju sam navikao !

Padale su nam razno razne misli na pamet, medjutim nismo se mnogo opterecivali time, vec se trudili da svako igra sa svojim reketom najbolje sto moze. I dan danas kad povremeno promenimo rekete, znatizelje radi popricamo kako je moguce da su to dva razlicita reketa i ubrzo zaboravimo na to ! Jedno je sigurno, nesto tu nije u redu, ali ono sto meni odgovara jeste sto je moj reket tezi, jer sa laganim reketima ne mogu da igram !

To je bilo neko mnogo bolje vreme i nije, bar za mene, bilo mesta za brigu dali ce mi neko uvaliti fals, tako reci verovao sam u originalnost. Sada kada bih se odlucio za kupovinu nekog drveta, verujem da bih ga narucio u inostranstvu, izuzev nekih jeftinijih koje stalno pordajem kupujem i tako pravin neke rezervne varijane kojima zapravo i ne igram !

Pozdrav !
zhang jike

Pridružio se: 28.05.2012, 15:08
Reket: Daska: Timo Boll Spirit (fl)
Fh: Stiga Calibra Lt Sound (max)
Bh: Stiga Calibra Lt Sound (max)

Postod reketas » 13.06.2013, 16:32

Po meni je totalno nebitno da li je orginal ili kopija, recimo primorca...
Ukoliko je reket kompaktan , tj slojevi mu se ne razlepljuju , takvo drvo je upotrebljivo i moze da se igra , ostalo je na igracu da se prilagodi.

Uistinu govoreci , (pocevsi od mene samog), sto je igrac slabiji to vise zamerki ima na opremu.

I da , nek mi neko navede razlike u drvetu (primorac of -) koje je iz madjarske i tkz. orginala , a koje se osecaju u igri??
reketas

Pridružio se: 15.02.2011, 22:54
Reket: Drvo : tibhar texo c7
Gume: fh donic blluefire m1 max
bh tenergy 64 2.1

Postod NemanjaR » 13.06.2013, 17:09

Slazem se sa Mrdakom, odnosno Reketasem, rdjavom k...u i dlaka smeta.
NemanjaR

Pridružio se: 02.12.2011, 23:14
Reket: Butterfly Timo Boll ALC
FH- Andro Rasant grip 2,1mm
BH- Andro Rasant grip 1,7mm

Postod ivan » 13.06.2013, 17:54

recimo moj primorac off- je brzi od spirita, debljina daske je veca nego kod korbela ( a znamo da korbel treba da ima 0.2mm vecu debljinu nego primorac).
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod jbgwtf » 13.06.2013, 18:55

tibhar inferno se pakuje najlonu ( vakumira se )
STK Luznica - Babusnica
Korisnikov avatar
jbgwtf

Pridružio se: 07.12.2011, 06:06
Reket: TB Alc
fh: Tenergy 05
bh: Tenergy 80fx 1.9

Postod Moso » 13.06.2013, 20:51

Ja sam svoje prvo drvo Joola Eagle kupio u Nemackoj i takodje je bilo vakumirano u najlonu.
Korisnikov avatar
Moso

Pridružio se: 26.07.2012, 13:49
Reket: drvo : Butterfly Oh Sang Eun
fh: Yasaka Rakza 7 Soft max
bh: Yasaka Rakza 7 Soft max

Postod zhang jike » 14.06.2013, 13:12

Ne radi se o tome da li ce neko igrati bolje ili losije sa original reketom. Ako sam izdvojio novac za original i sa sebi svojstvenim razlozima ja zelim taj original u posedu onda necu da neko pravi budalu od mene! Isto tako i neka fals majca ce obavljati svoju svrhu na necijem telu, ali ako taj hoce original majcu iz njemu poznatih razloga nece se pomiriti sa tim da mu neko uvaljuje fals za novac originala.

Inace ja znam da se moja igra ne bi promenila ni sa skupljom ni sa jeftinijom opremom, zato i igram 10 god. sa jednim istim drvetom, ali postoje ljudi koji uzivaju menjaju opreme.
zhang jike

Pridružio se: 28.05.2012, 15:08
Reket: Daska: Timo Boll Spirit (fl)
Fh: Stiga Calibra Lt Sound (max)
Bh: Stiga Calibra Lt Sound (max)

Postod Jovan » 14.06.2013, 13:55

reketas je napisao:Po meni je totalno nebitno da li je orginal ili kopija, recimo primorca...
Ukoliko je reket kompaktan , tj slojevi mu se ne razlepljuju , takvo drvo je upotrebljivo i moze da se igra , ostalo je na igracu da se prilagodi.

Uistinu govoreci , (pocevsi od mene samog), sto je igrac slabiji to vise zamerki ima na opremu.

I da , nek mi neko navede razlike u drvetu (primorac of -) koje je iz madjarske i tkz. orginala , a koje se osecaju u igri??

Reklo bi se da je tako, al neka drva izgleda da igraju sama... Malo pedigre, malo epp, i tako dalje...
Jovan

Pridružio se: 23.05.2011, 21:13

Postod msajder » 14.06.2013, 16:29

Jovan je napisao: al neka drva izgleda da igraju sama...

Posebno ako vrede 100 i preko eura.... :banghead: :amen:
Korisnikov avatar
msajder

Pridružio se: 30.01.2012, 21:28
Reket: Drvo: Joola Roosi Fire;
Fh: Hurikane NEO3 max;
Bh: LKT Rapid Speed 2.0mm.

PrethodniSledeća

Povratak na Opšte teme