Zlatna kolenica otputovala za Osijek

Otvoreno prvenstvo Bečeja, popularni „Kolenica kup“, održan je po sedmi put prošle nedelje (29. januar) u OSC „Mladost“ uz učešće 107 stonotenisera iz Rumunije, Hrvatske i Srbije.
I ovoga puta veterani svrstani u tri kategorije, plus apsolutna konkurencija, prikazali su odličan ping pong i bilo je pravo zadovoljstvo gledati mnogobrojne neizvesne i kvalitetne mečeve.
U apsolutnoj kategoriji trijumfovao je Dragan Knežević iz osiječke Olimpije koji je u finalu savladao Subotičanina Stefana Kostadinovića. Treće mesto podelili Kikinđanin Nenad Đukić i Zvonimir Britka iz Beograda.
Najbolji u kategoriji od 35 do 50 godina takođe je bio Dragan Knežević, srebrna medalja pripala je Nenadu Đukiću, a dve bronzane medalje Zvonimiru Britki i Bečejscu Milutinu Glavaškom.
Kod veterana starosti od 50 do 60 godina slavio je Branko Cvetković iz Kikinde ispred Rumuna Livia Petreskua (Pitešti), njegovog sunarodnika Stiliana Ilkua i Miroslava Jelače iz Beograda.
I kod najstarijih veterana (+60) viđen je kvalitetan stoni tenis, a zlatnu medalju prigrabio je Damir Bosanac (STK Spin Novi Sad) koji je u finalu pobedio Slađana Svrzića iz Beograda. Treći su bili Karolj Nađ-Bata (Novi Sad) i Predrag Ilić (Beograd).
STK Bečej je na ovom turniru imao brojnu ekpediciju, a najbolji rezultat ostvario je Milutin Glavaški osvajanjem bronzane medalje. Goran Dragin, Tibor Bezeg, Vladimir Rusov, Perica Pejović, Oto Kiš, Karolj Mađar, Dragan Lazić, Žolt Mađar, i Jožef Taloš (Knott-autoflex) uspeli su da se plasiraju u šesnaestinu finala turnira, dok su Dejan Zeremski, Karolj Bilik i Čaba Hegediš (Knott-autoflex) takmičenje završili u grupnoj fazi.
Odličan organizator i ovoga puta bio je STK Bečej. Naredni „Kolenica kup“ biće održan u junu.