Harmony China Open 2011

Ma Long won 2011 Harmony China OpenGuo Yan winner of 2011 Harmony China OpenMa Long i Guo Yan su pobednici Harmony China Open-a 2011. Turnir je bio veoma zanimljiv, dosta tesnih mečeva, a bilo je i velikih iznenađenja. U muškoj konkurenciji drugi nosilac Ma Lin je u ranoj fazi izgubio od relativno nepoznatog ruskog igrača Leventseva koji je igrao odlično. Iz kvalifikacija je u glavni žreb došao 18-godišnji kinez Yan An i stigao do polufinala izbacivši prvog nosioca Wang Hao-a i Xu Xin-a. Od ne-kineza najbolji je bio Mizutani (izgubio u polufinalu od Ma Longa). Svetski prvak Zhang Jike u polufinalu je dobio Yan An-a. U finalu Ma Long odličnom i vrlo agresivnom igrom pobedio sa 4:2.

Kod dama, neizvesni mečevi u polufinalima, oba završena sa 4:3. U finalu Guo Yue je dobila svetsku šampionku Ding Ning takođe sa 4:3, odlican meč.

Dublovi, Ma Lin se ipak domogao trofeja u paru sa Zhang Jike-om, protiv dubla Wang Hao / Ma Long. Guo Yan i Guo Yue takođe, protiv Ding Ning / Li Xiaoxia. Oba meča su završena rezultatom 4:3.