Kako igrati protiv trave/antispina?

Kako popraviti igru?

Re: Kako igrati protiv trave/antispina?

Postod djordjestanic » 20.12.2011, 15:44

Ko nije igrao ne može ni da shvati problem...

Ko zna da koristi takvu travu može da odservira 10 servi za redom koje nećeš vratiti ako nisi igrao protiv i shvatio kako treba...
https://www.youtube.com/user/joes021 - puno mečeva veterana i Restlins lige
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Pridružio se: 13.06.2011, 22:26

Postod Sale » 28.12.2011, 16:06

Slucajno sam zalutao u ove vode,neki pametniji cak ponekad i otreniraju malo sa materijalom,ja resih da ih za pocetak gledam,dosta mi je da lako gubim od materijala.Pa reko da okacim ovde ovaj mec dvojice mladolikih gospodina vec sam veteran pa necu u godine Ma longa nego u godine ove gospode,,mec je sigurno perverzija za igrace materijalom" inace na ovom kanalu dosta igranja sa materijalima.

Pozdrav za Vignju i Vladoicu
Korisnikov avatar
Sale

Pridružio se: 18.02.2011, 00:04
Reket: tbs
bh 05 1.9
fh 05fx 2.1

Postod ivan » 28.12.2011, 16:24

izdrzao sam samo prva tri poena...
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod First » 28.12.2011, 16:41

Ja sam uspeo da izdržim 5 poena i počeo da zevam. Ne znam...nemam ništa protiv travaroša, uopšte materijalista, ali ja bih sve to zabranio. Glavno je pitanje, zbog čega koristiti materijal? Glavni razlog je želja za pobedom i u suprotno me ne može niko ubediti. Kada sam igrao poslednji put sa Željkom taksistom i pitao ga zbog čega igra sa travom, kad je ranije igrao veoma agresivno-napadački, on mi je rekao, zato što ga mrzi da se pomera. Kakav prazan odgovor. Ako moj otac može sa dva veštačka kuka da igra sa invertovanim gumama u 63 godine i nikada mu ne bi palo na pamet da igra materijalom, ne vidim opravdanje kod ostalih. Ako si nesposoban da se krećeš, onda nemoj ni da igraš, ili nemoj da se pokrećeš. Koristiti materijal i to sa frikcijom, da bi pobedio, pod okriljem, "slabo se krećem, nepokretan sam..." ne pije vodu. Lepo da se zabrani materijal, dozvoli igranja samo invertovanim gumama i mnogi bi prestali da igraju pingić. Pre neko veće, Filip je okačio link na kome je meč izmedju Savića iz Partizana i Kostadinovića iz Spartaka. Koliko je kvalitetniji Savić, to i laik može da vidi. Čisti udarci, odlično kretanje, jasna forma igre i šta se desi, izgubi od dečka koji igra sa travom, koja mu daje prednost, tj. kompenzuje njegove fizičke nedostatke. Nemam ništa protiv, ali ne volim čak ni dozvoljene trave. Izem ti ja igrača koji uvek sa sobom mora da vuklja svoj reket, jer ako se negde igra pingić i tamo ima samo reketa sa invertovanim gumama (što je uglavnom slučaj), on ne zna da igra... Smrt pipcima :)
Korisnikov avatar
First

Pridružio se: 02.03.2011, 01:50
Reket: Drvo: Butterfly Timo Boll Spirit
Gume: Butterfly T05 1.9mm
Butterfly T05fx 1.9mm

Postod LucicNS » 28.12.2011, 18:48

Ne bih objasnjavao zasto sam pre 2 godine prvi put u zivotu stavio materijal, ali sasvim se dobro snalazim i sa obicnim gumama,
a krecem se perfektno i vrlo su mi pravilni pokreti (i ruku i nogu), a eto, imam materijal.
Sto se Koste tice, da Savic zna da igra onako kako ti mislis da on zna, a Kosta da ne zna onako kako ti smatras da on ne zna, Savic bi ga i dobio...
LucicNS

Pridružio se: 01.08.2011, 21:08
Reket: Drvo: TTS Tesla OFF++
FH: Butterfly Tenergy 05 max
BH: Donic Pirahna 0X

Postod Vladojica » 28.12.2011, 20:36

Citiracu Djordja: "Uvek pobedjuje bolji igrac" :D
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

Postod First » 28.12.2011, 23:25

LucicNS je napisao:Ne bih objasnjavao zasto sam pre 2 godine prvi put u zivotu stavio materijal, ali sasvim se dobro snalazim i sa obicnim gumama,
a krecem se perfektno i vrlo su mi pravilni pokreti (i ruku i nogu), a eto, imam materijal.
Sto se Koste tice, da Savic zna da igra onako kako ti mislis da on zna, a Kosta da ne zna onako kako ti smatras da on ne zna, Savic bi ga i dobio...

Marko, odlično znam kako igraš običnim gumama i znam kakvi su ti pokreti, igrali smo, krećeš se perfektno i verujem da imaš razlog zbog čega si stavio materijal. Mada sam uveren da bi podjednako dobro igrao i sa obe invertovane gume, tako da smatram da ti je materijal bespotreban.
Kosta je Savića dobio na razliku u 5. setu i to je pogodio svinju. Igrali su tesno ceo meč, a da Kosta nije koristio travu, tj. da je imao obične gume, nema šanse da bi bilo ni približno ovako tesno, jer je poene uglavnom osvajao napadom travom, ili napadom travom koji Savić nije mogao da "ukroti", a da je bila obična guma, to bi uradio bez problema. Nekada trava nije bila toliki problem, jer su je uglavnom koristili defanzivni igrači, koji su se isključivo branili, a igrači poput tebe, Koste i ostalih, koji napadaju travom i igraju na stolu njom, e to već stvara probleme protivniku i mislim da donosi veliku prednost. Ti travom bukvalno uguraš lopticu u protivnika i jedina šansa da se odbraniš od tog udarca je da se vuče bekendspin, pošto 90% "uguravanja" vršiš na bh stranu protivnika, što je i razumljivo. No, kao što reče djordje i Vladojica, ko pobedi, bolji je, mada to nije pravilo, upravo zbog ovakvih stvari, ali slažem se. Ako je guma odobrena od str. ITTF-a, onda ti ostaje ili da igraš i ćutiš, ili odmah da pružiš ruku protivniku :wink:
Korisnikov avatar
First

Butterfly T05fx 1.9mm

Postod jbgwtf » 24.01.2012, 20:19

mora malo da ozivim ovu temu.. osim tih brzih cistih lopti u travu i te recnute dole(i obicno bude poprilicno brza) nikad nisam koristio druge serve kao i protiv softa.. s tim sto sam na soft naviko i mogu da dajem sta ocu, ali mi nekako ovo najlakse.. svaki dan skoro igram s nekim koji isti koristi .. medjutim s travom je drugi slucaj.. igrao sam dosta, ali nisam stvorio neku odredjenu taktiku sta da radim u sustini se lepo snalazim kad protivnik servira..
jel moze neki savet koja serva je neugodnija za travu ( nekosenu ili kosenu)? koji deo stola da pada, 2 odskoka ili brza , rotacija, s koje strane stola da dolazi...? .. fala :)
STK Luznica - Babusnica
Korisnikov avatar
jbgwtf

Pridružio se: 07.12.2011, 06:06
Reket: TB Alc
fh: Tenergy 05
bh: Tenergy 80fx 1.9

Postod First » 24.01.2012, 23:19

Materijalu svakako više odgovara kad odserviraš jaku servu, jer ti se vraća rezana lopta, prazna, ublažena ili promenjene rotacije. Dovoljno je samo da se postavi reket i ti si već u problemu... Spinovana lopta se lakse vraća, nego kad čisto odserviraš. Prilikom serve, dovoljno je materijalom samo da "predje" preko loptice ili postavi reket, sa blagim ravnim udarcem i ti si opet u problemu. Tokom igre na materijal koristi visoko rotirane spinove, jer će imati problema da ih vrati materijalom, dok brzi, nisko spinovani udarci tokom igre su prava poslastica za materijal ;)
Korisnikov avatar
First

Butterfly T05fx 1.9mm

Postod djordjestanic » 24.01.2012, 23:30

Opet pametnjakovići pričaju ono o čemu nemaju pojma.
https://www.youtube.com/user/joes021 - puno mečeva veterana i Restlins lige
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Pridružio se: 13.06.2011, 22:26

PrethodniSledeća

Povratak na Trening