2011 licni review

Generalne teme o stonom tenisu.

2011 licni review

Postod ivan » 23.12.2011, 15:41

Kraj godine je, prilika za sumiranje sta smo postigli ove godine, sta dobili ili ne daj Boze izgubili. Jeste li naucili neki novi udarac, podigli nivo postojecih, ostvarili dobre rezultate u takmicenjima?
Za tamnu stranu, koliko ste reketa i guma promenili ove sezone? :D
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Re: 2011 licni review

Postod filip » 23.12.2011, 17:28

Igrao desetak puta, nisam ostvario nista, sve u svemu, svakog dana u svakom pogledu sve vise napredujem...
Korisnikov avatar
filip

Pridružio se: 27.02.2011, 19:36
Reket: Joola trix fast
fh: t05 2.1
bh: joola express one 2.0

Postod Goran » 23.12.2011, 17:56

a sada imaš i tačno 666 postova :)
Korisnikov avatar
Goran

Pridružio se: 15.10.2011, 02:20
Reket: Butterfly BalsaCarbo X5
FH: Donic Baracuda 2.0
BH: Donic Baracuda 2.0

Postod First » 23.12.2011, 18:18

Goran je napisao:a sada imaš i tačno 666 postova :)

I to je nešto :D

U odnosu na početak godine, kada sam stajao kao bandera, tj. onaj robot koji pokreće samo ruke, dosta sam se razmrdao i pokrenuo. Moram da poradim na koncentraciji, skoro ni u jedan meč ne ulazim skoncentrisan, već onako igram mehanički i pravim glupave greške. Dakle, cilj za sledeću godinu, još bolji rad nogu i koncentracija, barem dva seta...
Korisnikov avatar
First

Pridružio se: 02.03.2011, 01:50
Reket: Drvo: Butterfly Timo Boll Spirit
Gume: Butterfly T05 1.9mm
Butterfly T05fx 1.9mm

Postod Vladojica » 23.12.2011, 18:39

Meni je najveci dobitak ove godine to sto je Ivan napravio ovaj forum i integrisao nasu malu stonotenisku zajednicu :). Pre godinu dana skoro da nisam imao sa kime da igram ni da diskutujem o stonoteniskim temama, a sad vise nemam tih problema.
U novembru prosle godine bio sam penholderas, a sad sam travar :D. Promenio sam Primorca za Caymana, a Sriver za travu. Teskom mukom uspeo sam da ne promenim vise reketa i guma. Inace nisam ni u cemu napredovao sto se igre tice, samo sam opremu prilagodio mojim sposobnostima. Forhend mi nikada nije bio gori. :D
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

Postod jbgwtf » 23.12.2011, 20:23

uf uf.. promenio gume i dobio 5kg u igri dosta napredovao, poceo sam da razmisljam i samim tim dobijam kljucne poene.. mnogo bolje drzim lopticu na stolu.. jedino sto mi kvari igru je trema koja se povremeno pojavi, da je nema bio bi 80% bolji
polako pocinjem da ucim da treniram i samim tim povecavam svoju sigurnost u partiji..
plan za dalje je ubrzati fh gumu u drugom delu sezone pobediti igrace od kojih sam gubio ( sto bi bilo realno , jer su sve to igraci koji nabacuju loptice, ne definisani, a ja se tolko preplasim da se ne pomeram, protiv brzih i defanzivca nemam problema.. :cool: )
zakljucak : da sam zensko bio bi superligasica :D
STK Luznica - Babusnica
Korisnikov avatar
jbgwtf

Pridružio se: 07.12.2011, 06:06
Reket: TB Alc
fh: Tenergy 05
bh: Tenergy 80fx 1.9

Postod ivan » 23.12.2011, 20:32

ja sam pocetkom godine usred meca razbio jedno karbonsko drvo jer je bilo prebrzo i promasivao sam dosta, i to je bio pocetak uspona igre. Nabavio sam dve rakze 7 i stavio ih na jedno staro drvo (perkosan), i islo je ok. Mesec kasnije nadjem povoljno jedno korbel drvo koje je jos sporije od prethodnog i tad je bilo jos bolje, sve vise spinova je zavrsavalo na stolu, nekih 3 meseca sam igrao sve bolje i bolje. Onda crni period - gume se stisle, probao da ih ozivim uljem, to je bilo nekih 10-15 dana mucenja, pokusaja i sa starim i sa novim lepkom, na kraju je to i dalo neke rezultate, kad je efekat ulja malo ispario. Opet sam igrao solidno, uspevao da dobijam neke igrace koje ranije nisam mogao. No nakon jos 2 meseca isti problem, opet sam isto pokusao ali nije uspelo ovaj put, cekanje na nove gume se oteglo na 3-4 nedelje, za to vreme pokusavao sam sa nekim drugim gumama i drvima, ali nije to bilo to. Ni kad su stigle nove gume nisam se vratio u staru formu i tako je i sada, reket mi je pretezak ( 155-160 gr), gume pretvrde ili premekane, drska tanka... U sustini sve je kod mene ove godine bilo zavisno od bednog sundjera, dal se stis'o il se nije stis'o. Udarce sam u toku godine lagano gubio, tacka je nestala jos odavno, a zakucavanje kratkog zicer balona postalo apsolutno nemoguce. Kretanje mi nikad nije bila jaca strana, mada nekad ume da bude dosta dobro ali jos cesce ocajno. U ligi jedva preko 50% (mada sam uglavnom isao na jace protivnike).
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod Sale » 24.12.2011, 12:03

Poceo sam godinu sa all daskom brzom gumom na fh,kineskom i sporom-tankom na bh,zasnivao igru na bh tackama i bez koncentracije da zavrsavam meceve u svoju korist. Zavrsavam godinu sa off- daskom sporom tackifire specijal na fh koja mi je uvela fh u moju igru to su za sada brijane topspin dijagonale pa i na protivnicki spin,popravicu kretanje pa cu do godine da lupam i paralele,na bh tng fh 1,9 za koji sam mislio da ce da me razoruza,ali polako ulazim u semu i cak sirim spektar bh udaraca o stopu i da ne pisem,milina jedna.koncentracija mi je bolja poceo sam i da kradem izgubljene setove.Kao najveci uspeh izdvojio bih to da sam se skino sa turnira u visnici koga mnogo volim,i vratio se igranju sa mojim drugarima 2 puta nedeljno( cepamo pa se napalimo odemo na Davor 1-2 puta mesecno).Veliki pozdrav :grin:
Korisnikov avatar
Sale

Pridružio se: 18.02.2011, 00:04
Reket: tbs
bh 05 1.9
fh 05fx 2.1

Postod Vladojica » 24.12.2011, 23:24

Vladojica je napisao:Meni je najveci dobitak ove godine to sto je Ivan napravio ovaj forum i integrisao nasu malu stonotenisku zajednicu :). Pre godinu dana skoro da nisam imao sa kime da igram ni da diskutujem o stonoteniskim temama, a sad vise nemam tih problema.
U novembru prosle godine bio sam penholderas, a sad sam travar :D. Promenio sam Primorca za Caymana, a Sriver za travu. Teskom mukom uspeo sam da ne promenim vise reketa i guma. Inace nisam ni u cemu napredovao sto se igre tice, samo sam opremu prilagodio mojim sposobnostima. Forhend mi nikada nije bio gori. :D

Moram da apdejtujem review, danas sam pazario Donic Piranu FD-TEC - LEGALNU*** travu :D, uskoro cu je isprobati samo ne znam sa kojim drvetom da je sparim :D
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

Postod zvezdarac » 25.12.2011, 14:32

Za mene je ova godina potpuna novina.. Prvi put redovno treniram-od marta 2 do 3 puta nedeljno (to jako teško postižem zbog nedostatka vremena)... Igram bolje i moja igra dobija smisao, to ranije nije bio slučaj. Mogu da kažem da sam prvi put počeo da igram stoni tenis, odbranu.. Do sada sam besciljno lupetao.. Od uvođenja rejtinga nisam igreo kod Davora i to mi nedostaje. Voleo bih da se proverim..

OD opreme sam zamenio drvo i FH gumu (al' samo jednom, majke mi :grin: )
Kažu da mudrost dolazi s godinama. Sve sam više siguran da godine dolaze same...
Korisnikov avatar
zvezdarac

Pridružio se: 24.03.2011, 21:05
Reket: BTY Matsushita PRO
FH: Victas VS402 Double Extra
BH: TSP Curl P1r

Sledeća

Povratak na Opšte teme