Lepo znam da ništa nije ni prineti T05 ali moja sestra igra sa Yasaka Ragza 7 soft. Kažem ja njoj da stavi T05 i da igra sa 50% manje snage zbog katapult efekta.
Ne, ne, ne. Igra ona sa Ragzama. Ajde, možda sam ja glup pa nisam nešto dobro shvatio, možda su Ragze stvarno puno muzike za malo para.
Kupim ja dve Ragze, stavim max na forhend, 2.0 na bekend i odmah danas na ligi da ih testiram. Znači igram meč bez ijednog minuta treninga.
Phuuuuu.... Bilo je mučno
. Dobio sam nekako te mečeve ali to su igrači koje bi ja trebao da dobijam prilično lako a ne da se patim. Odmah da vam kažem da su dve Ragze 66€. Jedna T05 je 55€. To je upravo i razlika između ovih guma.Doduše, nisam ništa trenirao sa njima. Daću im malo fore. Mada mislim da nemaju onaj super-zvvvvvviiiiiiizzzzzzzz efekat kao T05. Kada trgnem bekendom po pareleli a protivnik samo gleda kako lopta zviždi po beloj liniji. Ove ragze su idealne gume za one ljude koji imaju par godina treninga. Lako se sve izvlači, lako se pimpla, lako se prima servis ALI ZBOG TE LAKOĆE DOLAZI SE I DO CENE.
NEMA KATAPULTA! Katupult je osnovna prednost kod tenergy-ija. Druge gume mogu da imaju spin, brzinu i kontrolu ali nijedna nema katapult.
Ako bismo upoređivali sa automobilima. Mogu da dva auta imaju istu maksimalnu brzinu ali na trci dugačkoj 404m pobeđuje onaj ko ima bolje ubrzanje.
U tom ubrzanju tenergy šije sve ostale. Zboga toga oni mogu sebi da dozvole taj bezobrazluk sa cenom jer znaju da niko drugi to nema....

.