Status igraca - Amater ili nesto drugo...

Generalne teme o stonom tenisu.

Re: Status igraca - Amater ili nesto drugo...

Postod profesionalac » 18.10.2011, 14:22

LucicNS je napisao:Generalna razlika u sportu izmedju amatera i profesionalaca je u novcu.
Ako igras za novac onda si profesionalac. Sve ostalo je na amaterskom nivou.
Amateri se dalje dele na rekreativce i takmicare.

tacno tako!zato sam ja profesionalac za razliku od vas amatera! :yahoo: :yahoo: :yahoo:
STK Nestrus - Vitkovac
profesionalac

Pridružio se: 04.10.2011, 18:38
Reket: drvo : andro super core cl off+ - 66 grama
fh : rakza 7
bh: andro rasant turbo

Postod ivan » 18.10.2011, 14:25

Moram da budem objektivan i kazem da je malo relativnije od apsolutne podele. Igra za pare? To nista ne znaci. Koje pare? Jel zivi samo od toga? Ako da onda jeste. Ako igra za 1000E godisnje onda nije profesionalac, nego je samo dobar igrac u toj ligi. Tj zavisi od lige i drzave u kojoj igra. Negde je 1000 Evra dobra kinta, a negde smesna. Profesionalac je onaj kome je to profesija, znaci nekih 8 sati na dan se bavi time i u vezi toga. Programeri i ostale sedece profesije profesionalci u stonom tenisu? Smesno.
Amater je isto relativna kategorija, u odnosu na nekoga, to je po meni igrac koji daje lake lopte i slabo realizuje kad ih dobije. Za nekog sam ja amater, jer me lako bije s 11:0, a desavalo se nekad davno i da ja bijem nekoga ubedljivo pa misle da treniram. Za Timu Bola je recimo i Djordje amater.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod djordjestanic » 18.10.2011, 14:47

Ljudi pa vi uopšte ne možete da shvatite kolika je kvalitativna razlika u ovom sportu.

Ne za Tima Bola nego 100-ti na svetskoj listi može da mi da 7-8 fore i da sigurno dobija.

Verujem da prvih 20 igrača mogu da mi daju 10 fore i da od 20 setova dobiju barem pola.

Ko živi od posla kojim se bavi taj je profesionalc. Svi ostali su amateri. Amater može da bude bolji od "profesionalca".

Pravi profesionalci ne govore koliko rade nego kakvi su im rezultati.

Da bi bio dobar amater moraš da treniraš.

Primer je Ana Ivanović. Ljudi pogrešno misle da je ona teniserka. JOK, bato. Ona je profesionalna manekenka koja se skoro pa amaterski bavi tenisom. Godišnje zarađuje 6000000$ a samo 10% je od tenisa. Nigde ona ne priča koliko trenira ali na listi zarada žena u svim sportovima ona je uvek oko 6-7 mesta.

Onda kada je bila broj jedan u toj nedelji je dobila samo od Yonexa BONUS od 10000000$. E to je profesionalac.

P.S. Mislim da je 100-ti na svetskoj listi do sada bio Sale Karkašević :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Znači apsolutno sam pogodio foru :doh:
https://www.youtube.com/user/joes021 - puno mečeva veterana i Restlins lige
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Pridružio se: 13.06.2011, 22:26

Postod First » 18.10.2011, 17:16

Da budem precizniji, bio je 101 na listi pre evropskog, tako da bi njega dobio iako bi ti dao 7-8 fore, posto ipak nije bio u prvih 100 :-D
Sad ce napredovati, pa neces moci da ga dobijas sa toliko fore :)
Korisnikov avatar
First

Pridružio se: 02.03.2011, 01:50
Reket: Drvo: Butterfly Timo Boll Spirit
Gume: Butterfly T05 1.9mm
Butterfly T05fx 1.9mm

Postod gimi » 18.10.2011, 23:52

Pored novaca, profesionalac ima ugovornu obavezu sa klubom za koji nastupa u zvanicnoj, profesionalnoj lizi.

Ostali su amateri.

A koji god je registrovan i igra neku zvanicnu ligu nije rekreativac nego takmitjar.
Korisnikov avatar
gimi

Pridružio se: 13.08.2011, 19:51
Reket: maaa koga boli...

Postod scvlada » 19.10.2011, 08:25

A koji je moj status :doh: .Ja ne dobijam pare što igram,već plaćam deo troškova ekipe,kao i drugi moji saigrači.Tako da sam u minusu što se tiče finansija :rotfl: :rotfl: :rotfl:
scvlada

Pridružio se: 28.03.2011, 16:12
Reket: TBS

Postod Pedja » 19.10.2011, 09:27

scvlada je napisao:A koji je moj status :doh: .Ja ne dobijam pare što igram,već plaćam deo troškova ekipe,kao i drugi moji saigrači.Tako da sam u minusu što se tiče finansija :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Znači treba da nađeš sponzora :wink: ...Ali,onda bi ti status bio...SPONZORUŠA :?: :)
Pedja

Pridružio se: 19.03.2011, 20:56
Reket: Stiga Clipper Wood WRB, gume- fh Rakza 7-max, Bh Dr Neubauer K.O. 2,0 mm

Postod Vladapn » 19.10.2011, 09:30

scvlada je napisao:A koji je moj status :doh: .Ja ne dobijam pare što igram,već plaćam deo troškova ekipe,kao i drugi moji saigrači.Tako da sam u minusu što se tiče finansija :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Tvoj status je Gazda kluba, odnosno akcionar - ima se moze se...
Vladapn

Pridružio se: 04.10.2011, 10:10
Reket: TBS customized
T64 2.1
Bryce 1.9

Postod phrnjak » 19.10.2011, 14:16

A ako pored toga placas i troskove za saigraca, onda si sponzor TI :mrgreen:
Najbolji način da povratite vaš novac je da ga potopite u flašu viskija.
Korisnikov avatar
phrnjak

Pridružio se: 17.04.2011, 22:21
Reket: penhold KongLiHui, tenergy 05 max, palio.

Postod jbgwtf » 09.12.2011, 05:14

o daaa :D ja sam onda profesionalac :D dobijam 300 dinara za odigrani mec i...moze od toga da se prezivi 1 dan :D
STK Luznica - Babusnica
Korisnikov avatar
jbgwtf

Pridružio se: 07.12.2011, 06:06
Reket: TB Alc
fh: Tenergy 05
bh: Tenergy 80fx 1.9

Prethodni

Povratak na Opšte teme