Vežbe

Kako popraviti igru?

Vežbe

Postod gimi » 30.09.2011, 17:19

FFS na stonoteniskom forumu nema prica o vezbama i treniranju :roll:

...sablonske vezbe, vezbe za rad nogu, konzistenciju, namestanje, udaranje, vezbe poena po dogovorenom pattern-u, situacije iz partije...
Korisnikov avatar
gimi

Pridružio se: 13.08.2011, 19:51
Reket: maaa koga boli...

Re: Vežbe

Postod gimi » 30.09.2011, 17:26

Falkenberg vezba...

Vidim da je tako krste, a mi to sve zovemo Šurbek šeme :lol:

Sablonska vezba, jedan igrac izvodi drugi asistira, tj. stopa. Bekend, forhend iz bekend pozicije, forhend iz forhend pozicije, pa ispocetka. Po defaultu se gadja u bekend onome ko stopa, a naravno, valja vezbati i obrnuto, u forhend, sa bekend paralelom.

http://www.tabletennisdb.com/uploads/falkenberg-drill.gif

Korisnikov avatar
gimi

Postod scvlada » 30.09.2011, 20:20

E Gimi da mi ovde treniramo ne bih bili svi banderaši :banghead: .Ovde mislim na 99% učesnika Davor opena. Ovo je neophodna vežba i da ponovim rad noga nam je rak rana. Kad odgledam Djordja Stanića pa on se kreće više u tri poena nego ja za čitav set.Hvala na videu ,trebalo bi zaista vežbati. Slika
scvlada

Pridružio se: 28.03.2011, 16:12
Reket: TBS

Postod gimi » 30.09.2011, 20:51

...u to ime, evo teme :)

Nadam se da ce se ukljuciti iskusni stonoteniski lisci sa foruma i share-ovati malo znanja sa treninga, a i ja cu nastaviti sa dobrim vezbama koje znam...

Moz se i na tom sistemu cevi sto internet se zove nac' dobrih i korisnih vezbica, samo treba malo zagrebati. Ima i ceo sajt posvecen tome, al nesto me nije kupio. Razbacano i pretrpano, rekao bih, samo da bi se mogli pohvaliti kvantitetom. No, ima i tu korisnih stvari... ak neko iskopa nesto interesantno, bilo bi lepo podeli...
Korisnikov avatar
gimi

Postod djordjestanic » 01.10.2011, 02:28

Ovo nije Šurbek šema.

Prilikom ove vežbe radi se običan šase korak a u Šurbek šemi postoji specijalni skok.

Komplikovano mi da objašnjavam rečima ali za razliku od šase koraka gde se sve odvija sa skoro istovremenim pokretanjem obe noge u Šurbek šemi se radi (sve govorim za dešnjaka) skok sa desne na levu nogu a zatim se celo telo rotira u kukovima i oko stajne leve noge koja služi kao pivot u košarci i pokret se završava na desnoj nozi što je jedini slučaj kada to tako treba da se desi.

Ovo se radi da bi se uopšte imala šansa da se stigne lopta koja je daleko od igrača koji je povukao forhen spin iz bekenda.

Inače oba igrača demonstratora su daleko od dobrog kretanja. Onaj prvi ajde i da prođe ali on pomiče levu nogu unazad prilikom udarca što je totalno loše. Onaj drugi je pak totalno loš, bez ritma i sve nešto nabada....
https://www.youtube.com/user/joes021 - puno mečeva veterana i Restlins lige
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Pridružio se: 13.06.2011, 22:26

Postod gimi » 01.10.2011, 21:24

Video nije imao za cilj da pokaze primer dobrog kretanja, nego da i pokretnom slikom docara sablon vezbe, za slucaj da neko nije razumeo iz objasnjanja i sa slike. Jbg, nisam nasao bolji.

A sta su stvarno i originalno Surbek seme ja zapravo pojma nemam. Primetio sam da ljudi u nas tako nazivaju sve sablonske vezbe koje ukljucuju udaranje sa 2 ili 3 pozicije, verovatno upravo zbog toga sto i sami pojma nemaju.

...cini mi se da najcesce tako nazivaju vezbu koju cu sada opisati, a ti ako budes imao volje i vremena, napisi ukratko sta su zapravo te famozne Surbek seme. BiJo bih i veoma zafalan, a cenim da isto vazi i za jos par ljudi koji bi to procitali...

"3 tacke", ili ti Surbek sema (ili mozda ne :? )

Igrac koji asistira stopa u tri tacke - forhend, sredinu stola i bekend, a igrac koji je izvodi vuce sa tih pozicija spinove u protivnikov forhend, i to forhendom iz forhenda (dijagonala) i sa sredine stola, a bekendom iz bekenda (paralela)... pa ispocetka.

Alternativna varijanta bi bila po drugoj dijagonali, u bekend asistenta, sa bekend dijagonalom i forhend paralelom.
Korisnikov avatar
gimi

Postod Pedja » 31.10.2011, 14:00

Trenutna varijanta je- nit treniram nit igram...Poterao me posao,hoću da popizdim...A Bindra-trenira ove vežbe punom parom... ;) :bye:
Pedja

Pridružio se: 19.03.2011, 20:56
Reket: Stiga Clipper Wood WRB, gume- fh Rakza 7-max, Bh Dr Neubauer K.O. 2,0 mm

Postod bindra » 01.11.2011, 23:14

Pedja je napisao:Trenutna varijanta je- nit treniram nit igram...Poterao me posao,hoću da popizdim...A Bindra-trenira ove vežbe punom parom... ;) :bye:

Po malo.evo veceras sa Gimijem u mz.4 jul,radio sam sa njim jedno sat vremena nekoliko vezbi.nije lose samo treba cesce jer vidim da mi fali kondicije.
Gimi je extra decko,ne pravi pitanje ako gresim.pozdrav za njega! :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
bindra

Pridružio se: 22.03.2011, 23:45
Reket: Nittaku Barwell fleet
Fh Tibhar 1Q 1.9 mm
Bh Tibhar mxp 1.7 mm

Postod bindra » 01.11.2011, 23:18

Inace stavio sam rakze 7 i zadovoljan sam na prvi pogled,stvarno je kvalitetna guma.
bindra

Pridružio se: 22.03.2011, 23:45
Reket: Nittaku Barwell fleet
Fh Tibhar 1Q 1.9 mm
Bh Tibhar mxp 1.7 mm

Postod Vladojica » 01.11.2011, 23:51

bindra je napisao:Inace stavio sam rakze 7 i zadovoljan sam na prvi pogled,stvarno je kvalitetna guma.

bindra, ja kad sam posle promene guma odmah zadovoljan novim gumama, znam da tu nesto nije u redu :D
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

Sledeća

Povratak na Trening