Mala rekapitulacija Photina.
Kada sam gledao karaktristike u odnosu na ALC mislio sam da će to biti isto to samo 10% brže. Na tih 10% brže sam mislio da ću se navići za deset treninga i da će to biti to.
Nije bilo tako.
ALC je verovatno bolje drvo za 90% igrača.
Zašto?
Zato što je linearan i sa lakoćom se može usporiti protivnička brza lopta jednostavnim pokretom bez davanja rotacije ili ti što bi mi rekli štop.
Photino je uspavani Zmaj.
Mnogo je nezgodan i ako ne znate kad se budi ima da se puno nervirate.
Zmaj se budi na sve što je brzo i rotirano i to jednostavno ispaljuje nazad još brže a skoro isto tako rotirano čak iako hoćete da to bude najobičniji štop.
Da bi ukrotili Zmaja morate da čvrsto stiskate dizgine iliti da uvek odigravate rukom A POSEBNO ZGLOBOM i da čak i na brze i rotirane spinove vi dodajete vaš pokret da bi spustili tu loptu na sto.
Šta sa ovim reketom ne može?
TO NE POSTOJI.
Hoćete da sevate kontru sa stola - MOŽE
Hoćete da vrtite spinove sa poludistance - MOŽE
Hoćete da se branite sečenjem kao klasični defanzivac - MOŽE
Drvo je ZMAJ!
Ali kontrolisan, to volim!
Razlika u težini ALC + T05 x 2 x 1,9 u odnosu na Photino + T05 1,9 + T05 1,7 je tolika da sada mogu da sebi dozvolim kombinaciju bekend spin iz bekenda i brzo nameštanje/iskakanje na beken i onda forhend spin gde god da padne lopta. A to nisam nikada u životu mogao
SAVET:
Nemojte da ga kupujete ako ga pre toga niste probali jer za mnoge igrače to je previše tvrdo, previše kruto, previše brzo drvo.
P.S. Sve to previše nije tačno nego se mora biti dovoljno dobar da bi se mogao iskoristiti potencijal ovog drveta.
Još nisam dovoljno dobar za Photino ali se približavam