Sam sistem nije los, ali on podrazumeva ogroman broj ucesnika. Sve dok nema bar 200tinjak ljudi na ovoj listi, sistem ce delovati nelogicno. Druga jako bitna stvar, je da bi i organizatori turnira koji se boduju, morali da zrebaju prema rangu igraca iz liste. Ako to ne bude tako, onda sve treba da ostane na Davor openu. Cak ni onda ne bi smeli jednako da se boduju jaci i slabiji turnir...
18% ? . Pa prvih četiri su 200 i više poena jači od mene.To bi značilo da u deset partija verovatnoća je da ću dobiti dve.Sa Djordjetom bih odma pristao a sa ovim drugima bogami ne bih. A ja sam opet dovoljno igrao i bolji sam 200 poena od npr Krleta i Gaje i njihova verovatnoća da od 10 partija uzmu meni dve je mnogo manja od one prve situacije.Sve bi se to dovelo u red posle tri učešća jačih igrača.Treba nastaviti i za godinu dana ta lista će ipak vredeti i biti mnogo realnija. ZoranV zaista igra sve bolje i da ne menja rekete stalno igrao bi još bolje.
Osnovni problem je da oni igrači koji su igrali jedan turnir praktički su zaštićeni. Došli igrali, pobedili ali nisu se ni susreli međusobno i tako se ni ne zna njihov pravi poredak.
Malo igrača, malo turnira, malo međusobnih duela najbolje plasiranih....
Sve će doći na svoje mesto, nema prooblema samo treba malo vremena...
Danas sam svratio na jutarnji Davor Open, ali nisam igrao, jos sam prehladjen, bilo 16 igraca, polufinala Begenisic - Latinovic, Noca - Keres Vita. Finale Latinovic - Noca, dobio Latinovic 3:2.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
Sinoć kod Davora dobar turnir.Došlo je nekoliko starih, novih takmičara.Skupilo se lepo društvo .Doša i Svrza,Joca ,Ljuba . U grupi sam izgubio od Ljube Miloševića 3/2.Žurio sam i to mi se osvetilo. Posle sam u polufinalu izgubio od Jelića . Bilo je tu dobrih mečeva,Hrnjak tukao Svrzu 3/1 u grupi da bi ga Trajče u prvom kolu ispadanja počistio (Svrzu). Trajče je onda namučio Ljubu iako to rezultat ne pokazuje 3/0 da bi Davor uradio ono što dosada nije verovatno nikad.Pobedio je u polufinalu Ljubu 3/2 i u finalu Jelića.Meč za treće mesto nije ni odigran.Sve u svemu baš dosta lepih i zanimljivih mečeva.