Hall of Shame

Generalne teme o stonom tenisu.

Hall of Shame

Postod ivan » 24.09.2011, 00:31

1. Vladojica poceo da igra sa ZABRANJENOM travom
2. djordjestanic poceo da igra s travom na bh
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Re: Hall of Shame

Postod dr.vladan » 24.09.2011, 00:37

"Tamna strana" je privlačna.....
dr.vladan

Pridružio se: 30.06.2011, 22:31
Reket: Head YT Speed IG Elite tenis
Gewo Senta drvo
fh Andro Hexer
bh Btf Tackiness

Postod djordjestanic » 24.09.2011, 00:44

ivan je napisao:1. Vladojica poceo da igra sa ZABRANJENOM travom
2. djordjestanic poceo da igra s travom na bh

Djordje igra i sa daskom i sa drvetom bez guma i bez ruku i u stolici....

ALI KAD DODJE VREME BITKE,

NAJJOŠTRIJA KATANA IZ KORICA SE VADI!
https://www.youtube.com/user/joes021 - puno mečeva veterana i Restlins lige
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Pridružio se: 13.06.2011, 22:26

Postod Vladojica » 24.09.2011, 09:48

Dok me jedan drug nije nalupao par puta dok sam igrao sa Skalpelom, mislio sam da je bas ekstra :D, ali sad mislim da sam skontao da je za uspesnu defanzivnu igru potreban mnogo bolji rad nogu nego za uobicajenu igru blizu stola, tako da nije lako biti na tamnoj strani, ko ne veruje nek stavi travu pa nek pokusa...
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

Postod LucicNS » 24.09.2011, 11:39

Vladojica je napisao:Dok me jedan drug nije nalupao par puta dok sam igrao sa Skalpelom, mislio sam da je bas ekstra :D

Ipak nije tacan zakljucak. To samo govori jednu od dve stvari:
1. da on bolje igra protiv materijala nego ti sa materijalom ili
2. da tvoja trenutna igra materijalom ne izvlaci iz njega sve mogucnosti.

Ovo pod 2 je uglavnom na nivou ozbiljnih igraca.

Vladojica je napisao:ali sad mislim da sam skontao da je za uspesnu defanzivnu igru potreban mnogo bolji rad nogu nego za uobicajenu igru blizu stola, tako da nije lako biti na tamnoj strani, ko ne veruje nek stavi travu pa nek pokusa...

Rad nogu je najvaznija stvar u stonom tenisu. Bez obzira na stil igre, odnosno, podjednako je vazan za sve stilove. I ovo se odnosi na visok nivo stonog tenisa.
Moje licno misljenje je da rad nogu ucestvuje sa preko 50% u igri. Tehnika sa nekih 40-tak posto, a ostatak je u glavi...
LucicNS

Pridružio se: 01.08.2011, 21:08
Reket: Drvo: TTS Tesla OFF++
FH: Butterfly Tenergy 05 max
BH: Donic Pirahna 0X

Postod Vladojica » 24.09.2011, 11:58

Ma salio sam se malo, Skalpel je ekstra, a taj drug igra bolje od mene, a plus retko kad postignem onaj efekat lelujanja loptice tako da mu sama putanja loptice ne predstavlja problem, uglavnom me bombarduje visokim sporim jakim topspinovima i ja se tu pogubim, dal da guram dal da secem, uglavnom stignem samo da trznem rukom, zalosno al tako je...
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Postod LucicNS » 24.09.2011, 12:14

Treba samo da postavis blok. Vrati mu se njegova rotacija, u vidu rezane lopte, sto je mnogo rezanije nego kada igras pimpl, jer su i spinovi rotiraniji.
Efekat lelujanja se postize cistim udaranjem rotiranih lopti ili na neki slican nacin (aktivan blok na spor, ali samo na spor spin, rotacija ne igra ulogu).
Sto ti je jaci pokret zglobom pri udarcu, to ti je efekat lelujanja slabiji, jer ti neutralises dolazecu rotaciju "svojom" (u stvari, rotacije svakako nema, ali gubis taj efekat).
LucicNS

Postod LucicNS » 24.09.2011, 12:16

btw, nikada nisam igrao sa Neubauer-ima, ali protiv njih jesam.
Za mene je najgadniji bio Rulet.
LucicNS

Postod Vladojica » 24.09.2011, 12:21

Aha, pokusacu nesto tako da izvedem, znaci blok sa reketom vertikalnim u odnosu na sto? Jer imam utisak da kad postavim blok, da mi se loptica prekotrlja preko trave i ode preko stola u vis...
Korisnikov avatar
Vladojica

Postod LucicNS » 24.09.2011, 12:35

Ne vertikalno, nego pod nekim malim uglom, ali sto staticnija ruka, to bolji efekat. Ovo moras debelo da vezbas,
jer ti taj ugao ne zavisi od rotacije nego od JACINE dolaznog udarca (dolazna rotacija nema nista sa tim i ne pita se nista).
Blokovi se izvode sto nize u odskoku, a ne u najvisoj tacki!

Sa svojom travom, posle nesto vise od godinu dana igranja, vec imam dosta sirok spektar udaraca i mogu ti reci
da su blokovi jedan mali segment svega toga. Zaista mozes mnogo vise izvuci od materijala nego ono sto radi
99% igraca, koji se uglavnom oslanjaju na materijal, a ne na igru. U odnosu na takve igrace, moji blokovi i prijem
serve su nesto slabiji, ali to je i normalno, s obzirom na moje relativno malo iskustvo, ali sve ostale segmente
igram daleko bolje, a to odmah donosi i daleko bolje sveukupne rezultate. Da spomenem i da se igraci koji tvrde
da znaju da igraju protiv takvih materijala, veoma cesto neprijatno iznenade kada u mecu sa mnom shvate da
se sa tim materijalom moze i drugacije igrati.

Uglavnom igrace ox-om delim na dve grupe: materijaliste i stonotenisere. Skromno bih se svrstao u ovu drugu, znatno manju... ;)
LucicNS

Sledeća

Povratak na Opšte teme