@ivan Ako si primetio nigde nisam spomenuo sebe niti zbog toga kritikujem listu. Cak mislim da bi i Vlada i Davor trebalo da budu ispred mene (mozda jos poneko, ne znam napamet). Nemoj da mislis da je kritika liste upucena tebi. Znam ja da ti samo ubacujes rezultate i koristis gotovu formulu. Svaka cast na trudu. Turnir u Gardosu je za mene u nezgodno vreme (inace bih rado otisao). Nadam se da ce se Davorov i Valterov pokusaj uvodjenja novcanih nagrada isplatiti prvo njima i da ce time privuci bolje igrace. Tu ja nalazim motiv ucesca (u igri sa boljima od sebe). O nagradama i pogotovo bodovima ne razmisljam kada se prijavljujem za neki turnir.
Najbolji način da povratite vaš novac je da ga potopite u flašu viskija.
Pedja je napisao:Pare,pare,pare..Koliko se može zaraditi na AMATERSKIM turnirima za pare?Pare dođu i prođu...Valjda u ovoj priči ostane nešto drugo?
To pitaj Davora i Valtera. Samo Davor zna kako opstaje. Mora covek da izmislja razne zaj......cije kako bi preziveo, a sa druge strane treba biti realan i priznati da niko od nas ne razmislja o tome nego svi bi da pikamo celuloid i da se zezamo. Eto ti pozadine para, para, para. Naravno da niko nece od turnira da resi stambeno pitanje.
Pa dobro, nemaju svi isti motiv. Razumem i one kojima je lova primarna. Kad je Davor ukinuo nagrade stvarno je jedan broj ljudi prestao da dolazi. Ako se oni vrate doci za njima i oni koji zele da im skinu skalp. Tu smo i mi starosedeoci. Vise ljudi i svako ima neki motiv. Da se ne lazemo, nisam ja gadljiv na lovu. 10-ak puta sam uzimao i nagrade (za 1. ,2. ili 3. mesto) i cesto smo zavrsavali u kafani. Ipak, jaci mi je utisak pobeda nad boljim igracem nego pice koje pijem od te nagrade. Ne znam Pedja kud se uvatismo ove teme kod RANG LISTE TINTOROVIH TURNIRA.
Kao sto Pera rece, niko se od tih para nece obogatiti. To samo cini igru zanimljivijom, privlaci jace igrace, jer "kao" postoji nagrada za koju se bore, pa makar to bili i krompiri. I kad se igraju karte, ono igramo u neku sicu, cisto da bude zanimljivije, nema tu neke velike zarade, to je cisto iz zezanja, jer se te pare obicno posle potrose na cast, pice...