Da li novi lepak omeksava gumu?

Gume, drva i sva ostala potrebna i nepotrebna oprema.

Da li novi lepak omeksava gumu?

Postod ivan » 15.04.2011, 11:41

Ove moje Rakze su pravljene za novi lepak i prvi put sam ih njime i lepio i mislim da su gume imale konstantne performanse bar mesec i vise dana. Nakon toga sam hteo da probam drugo drvo pa sam prelepio starim lepkom iz dva razloga: na gumi je vec bio sloj novog lepka koji nisam skidao pa sam bio siguran da se guma nece bitno ubrzati, a drugi je mnogo krace vreme sa starim lepkom, sa novim treba pola sata da se to osusi. Prvih 7-10 dana sve je bilo ok ali posle toga sam primetio nekako drugacije ponasanje reketa, teze je bilo izvuci spin i vise lopti se rasipa u stranu. 'Logicno' zakljucih da to drvo nije za mene (iako mi je bilo dobro u pocetku) pa prelepih gume na drugo drvo, malo sporije. Vrlo slicno,spin lako isao nedelju dana a onda se guma nekako ukruti, i skrati se vreme kontakta. Jos po jednom sam izmenio oba drva na po 10 dana (svaki put lepio starim lepkom) i sad sam siguran da se to ponasanje ponavlja i mislim da je do starog lepka, kad se njime premaze on malo omeksa gumu i posto je guma srednje tvrdoce guma to traje nekoliko dana ali onda se stvrdne cini mi se vise nego sto bi trebalo. Meni se cini da je sa novim lepkom guma imala istu tvrdocu svo vreme, i to je bila meksa nego ova sad osusena. Da li neko ima iskustva sa time, da li novi lepak daje ipak neki boost u elasticnosti sundjera i to na duzi period? Rec je o novim gumama.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Re: Da li novi lepak omeksava gumu?

Postod Pedja » 15.04.2011, 13:20

koji si lepak koristio? ja Donic First...ne treba da se susi pola sata vec 5-10 min-dok ne postane proziran...u principu nove gume nisu za prelepljivanje...po mom iskustvu 1 prelepljivanje ili 2 i posle to vise nije to...neki su stavljali bebi ulje(sto mislim da je zabranjeno) pa je guma bivala brza i lakse se skidala,medjutim efekat nije dugotrajan...ZNACI,IGRAS ISTOM GUMOM DOK JOJ NE UZMES DUSU...pa je zamenis sa Zeljkom taksististom za neko drugo govance... :lol:
Pedja

Pridružio se: 19.03.2011, 20:56
Reket: Stiga Clipper Wood WRB, gume- fh Rakza 7-max, Bh Dr Neubauer K.O. 2,0 mm

Postod ivan » 15.04.2011, 15:46

Koristio sam btty free chack. Oko pola sata mu treba dok postane savim proziran.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Postod First » 16.04.2011, 00:24

Hmm, vrlo cudno Ivane, posto ja koristim isti lepak i ne treba mu vise od 15 min max da postane proziran. Nisam osetio nikakve promene kod same gume. Doduse, uvek sam gume pre prelepljivanja na drugi reket dobro ocistio od starog lepka, ma koliko ti se cinilo da na njoj nema lepka, uvek ga ima , pa je moguce da se tebi tu uvukao vazduh prilikom novog lepljenja i promenilo svojstvo gume. Dakle, obavezno ciscenje gume prilikom prelepljivanja. E sad, kao sto Pedja rece, trudim se da gumu ne prelepljujem toliko puta, jednom, dva puta max i to je to. I ne vidim potrebu za tolikim prelepljivanjem, sem ako bas tako cesto menjas drva. Kod novih lepkova nema potrebe da gumu prelepljujes ni na isti reket, kao sto je to bio slucaj kod starih lepkova. Ja je jednom zalepim i to je to, igram sa njom dok je ne izlizem.
Korisnikov avatar
First

Pridružio se: 02.03.2011, 01:50
Reket: Drvo: Butterfly Timo Boll Spirit
Gume: Butterfly T05 1.9mm
Butterfly T05fx 1.9mm

Postod Vladojica » 16.04.2011, 10:22

Meni free chack postane proziran posle 5 minuta maksimalno, mozda sve zavisi koliko debeo sloj lepka se namaze.
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

Postod ivan » 16.04.2011, 15:46

Da, u pravu ste. 10-15 minuta je dovoljno da lepak postane proziran. Ali ovaj put sam manje stavio. Prosli put sam stavio onoliko koliko je bilo nacrtano na kesici sa lepkom i sundjercicima, i duze se susio naravno. Misterija je razresena :D
Ne prelepljujem ja da bih nesto ubrzao gumu nego sam samo probao kako se guma ponasa sa razlicitim drvetima pa sam zato lepio.Niti imam zivce da svaki put lepim pre igranja, to sam radio prosle godine, mucenje.
Ali moja guma je jednako lose kao i pre :( Jutros sam sat vremena gulio naslage novog i starog lepka sa gume da bih prelepio ponovo novim, nadajuci se da ce guma malo zivnuti i omeksati. Ali nije uopste, vrlo je neprecizna i ima visok ugao bacanja, otprilike isto kao mark V ali neprelepljen, mozda samo malo brza. To je bio glavni razlog sto sam prestao da igram sa mark V, sad me opet prati. Bas me nervira sve to sa gumama.
ivan

Postod First » 17.04.2011, 01:37

Izlgeda da je takva guma i da joj nema spasa, nece da omeksa pa to ti je :) Elem, jedina i poslednja varijanta koja ti ostaje je da gumu odozgo premazes uljem (bebi ulje, biljno ulje), to ce je malo omeksati i dobices malo bolji spin, ali efekat ne traje dugo, to ces morati da radis jednom, dvaput nedeljno i posle izvesnog vremena postane uzasno dosadno....:(
Korisnikov avatar
First

Pridružio se: 02.03.2011, 01:50
Reket: Drvo: Butterfly Timo Boll Spirit
Gume: Butterfly T05 1.9mm
Butterfly T05fx 1.9mm

Postod ivan » 17.04.2011, 13:53

Ne, ja svo vreme pricam da je bila meksa kad sam je prvi put zalepio (novim lepkom). A sad je sundjer otvrdnuo i to vise nije to. Mrzi me da uljim, sve su to neki mali privremeni dobici, ili mozda gubici, ali u svakom slucaju promene u karakteristikama. A ja bas to hocu da izbegnem.
ivan

Postod Pedja » 17.04.2011, 21:20

Kažeš da si gulio naslage STAROG I NOVOG lepka sa gume! Pa to ne ide zajedno nikako!...I sam sad vidiš! Ja sam upropastio tako 3 gume...A kad sam video na šta liči novi Sriver fx posle skidanja hteo sam izvršiti harakiri.I Mark V sam upropastio...ZNAČI NE MEŠATI TEHNOLOGIJE! A evo i zašto-kako ja to kapiram, kod starog lepka je fora što je prodirao u sunđer i tako se dobija speedy glue efekat...Kod novog lepka već je guma vulkanizirana( sa bust,speedy efektom) a lepak napravi sloj između drveta i sunđera i jednostavno ih drži zajedno...Kad to ukrstiš dobiješ efekat kao da imaš linoleum izmedju drveta i gume...a da ne pričam kako je takvu gumu teško skinuti a ne oštetiti je...A inače i da premeštaš gume sa drveta na drvo-1 ili 2 puta max. i kraj,više nije to to...
Pedja

Pridružio se: 19.03.2011, 20:56
Reket: Stiga Clipper Wood WRB, gume- fh Rakza 7-max, Bh Dr Neubauer K.O. 2,0 mm

Postod ivan » 17.04.2011, 21:31

da ponovim dakle, prvi put sam gumu zalepio novim lepkom. Kad sam menjao drvo, odlepio sam gumu i video da je na njoj i dalje sloj novog lepka naravno. Nisam hteo da boostujem gumu nego samo da je zalepim za drugo drvo, pa sam samo tanko premazao to starim lepkom, i drvo isto i zalepio. I jos dva tri puta sam menjao drva tamo vamo na isti nacin. Moja teorija je da je stari lepak ipak nekako prodro kroz sloj novog i malo omekanio gumu. Ali nakon 7 dana efekat starog lepka kao sto znamo izlapi i guma se umrtvi. Ali izgleda d ase umrvi vise nego u pocetnom stanju. I sad se ja pitam, da li mi je guma bila meksa na samom pocetku jer ju je novi lepaj malo omekanio, ili mi je sudjer propao i izgubio elasticnost usled tog malog prolaska starog lepka kros sloj novog? Voleo bih da je prva varijanta, ali mi guma ne deluje elasticna vise iako sam skinuo sve naslage i prelepio novim. Neki kazu da ce novi lepak dati malo taj efekat ali nakon tri dana, pa cu videti iducih dana.
Inace guma nakon skidanja naslaga deluje kao nova, nije isgubila ni parce sundjera, sto nije bio slucaj sa sriverom, sa njega se novi lepak jedva jedva skida i pocepa sav sundjer. Jedino mi je natpis na gumi malko izbledeo.
ivan

Sledeća

Povratak na Oprema