Koji proizvodjac ima najbolju opremu?/

Gume, drva i sva ostala potrebna i nepotrebna oprema.

Opšte karakteristike drva za stoni tenis

Postod First » 08.04.2011, 15:11

@
Pedja

Sto se tice guma Coppa X3 Silver, mislim da su odlicne. Ovo nije moje subjektivno misljenje, nego ako samo bacite pogled na karakteristike, videcete da i sam proizvodjac prikazuje bolje performanse od svih gore guma koje si spomenuo, a i iskustva ljudi koji ih koriste govore isto. Ono sto odlikuje X3 i sto je mene ubedilo da bas njih izaberem je velika kontrola i spin i odlicna brzina. Dalje, dosta su lagane, pa ih mozes upariti i sa tezim drvima. Imaju jako mekan sundjer, pa je i zadrzavanje loptice na reketu odlicno. I ono sto je meni jako bitno, jer nemam nameru da gumu menjam svakih 6 meseci je dugotrajnost, koja je bolja, nego kod ranijih Donikovih guma. Moja topla preporuka. A sto se tice mog prelaska sa TBS na Donic Senso, pa to drvo me je odusevilo. Nije ono klasicno def drvo, mada ga najvise koriste defanzivci i allround igraci. To je drvo sa najvisom mogucom kontrolom (iako mnogi misle da je kontrola subjektivna stvar, ne bih se tu bas slozio). Takodje je vrlo lagano (tezi oko 70 grama, merio sam, dakle proizvodjac ne prikazuje lazne informacije) i opet ga mozes upariti sa tezim gumama, pruza puno mogucnosti za kombinovanje. Uzmite neko kruce i tvrdje drvo i pokusajte da iskontrolisete lopticu i videcete da kontrola nije subjektivna stvar, videcete da tu nema nikakve subjektivnosti, jednostavno drvo je fleksibilno i odlicno umiri lopticu. Slazem se da se vremenom covek moze na sve navici, ali ako govorimo o prvim utiscima, prilikom prvog koriscenja, tu se oseti razlika u kontroli. Kod mene je uvek kontrola bila na prvom mestu, gledao sam da, ukoliko je moguce brzina bude tu negde sa njom.

@
Nenad Ivancev

Druze, a sta sam ja to napisao, sto ti vec nisi potvrdio u svom postu ;) Oboje smo se slozili da je Joola dobar proizvodjac, ne najbolji, tu je definitivno Butterfly i svaka dalja prica na tu temu se zavrsava. Dalje, oboje smo se slozili da su im drva prvoklasna i meni je prosto neverovatno sto su cene tako niske, ali eto objasnio si mi, zele proboj na trziste, velika je konkurencija i to je potpuno razumljivo, ali smatram da imaju jako kvalitetna drva. Sto se tice guma, tu i dalje ostajem pri svome. Nisu na nivou na kojem su im drva. Ok, to je i razumljivo, opredelili su se da im drvo bude u prvom planu i tu nema nista lose. Samo butterfly moze podjednako dobro da razvija i gume i drva. Sto se Donica tice, smatram da sam bio potpuno realan, iako ga koristim i napomenuo da je kod njih obrnuta situacija, oni su akcenat stavili na gume, a zanemarili drvo. Mogao bih da se slozim da su tu negde, ali ipak smatram da je Donic globalno gledano (gume, drva, loptice, stolovi) za nijansu bolji od Joole. ;)
Korisnikov avatar
First

Pridružio se: 02.03.2011, 01:50
Reket: Drvo: Butterfly Timo Boll Spirit
Gume: Butterfly T05 1.9mm
Butterfly T05fx 1.9mm

Re: Koji proizvodjac ima najbolju opremu?/

Postod Pljas » 09.04.2011, 00:35

ova guma koju drzim na FH je odlicna, 1mm ali na brzom drvetu postize neverovatne efekte, ko je u mogucnosti neka isproba nece se pokajati, nasao sam gumu za FH i ne menjam to vise. TIBHAR ocena 10+
Pljas na spin hahahahahahha
Korisnikov avatar
Pljas

Pridružio se: 02.03.2011, 23:34
Reket: Drvo:Korbel MagicHand OFF
FH:Super Frendship 729 FX 2mm
BH:Super Frendship 729 FX 1,5mm

Postod filip » 09.04.2011, 18:26

Znaci ako hocete da razbijate drva, Ivan je covek od informacija :)))
Ja imam gomilu iskustva sa raznom opremom... Mislim da tenergy opravdava cenu jer je zaista dugotrajniji od ostalih guma bar toliko puta kolika je razlika u ceni. Posle svih drva sa kojima sam igrao, a to je par desetina, na kraju ispada da je najbolje prvo koje sam imao. But. Primorac off- original iz japana, iz '98 godine. Puklo je usled jakog, slucajnog udarca u sto. Posle njega, sve je njesra. Trenutno igram sa joola trix fast i zadovoljan sam. Dobio sam ga za neke smesne pare i "za koga je, dobro je"... Igrao sam raznim butt, tibhar, andro, joola daskama i nekako najbolji ukupni utisak i drva i guma mi je ostavio tibhar. Tu sam pomalo i patriotski nastrojen, jer iako je nemacka firma, osnivac je Tibor Harangozo (otud i ime proizvodjaca), brat naseg verovatno najuspesnijeg igraca ikada, Vilima Harangoza. On je igrao u eri pre upotrebe guma...
P.S.: Umalo da zaboravim JUIC. Zoran Kalinic je igrao sa JUIC-om. Bukvalno nemaju los proizvod
Korisnikov avatar
filip

Pridružio se: 27.02.2011, 19:36
Reket: Joola trix fast
fh: t05 2.1
bh: joola express one 2.0

Postod bindra » 15.04.2011, 18:52

Do sada sam samo citao vase komentare ali ajde da se malo umesam.Ja sam inace rekreativac drugi razred(u julu ce biti 2 god.od kad sam poceo da igram ili bolje receno od kada sam poceo ko nenormalan da bacam pare na silne rekete i ostalu pratecu opremu).Ali to je valjda sastavni deo svakog pocetnika koji misli da ce reket da igra umesto njega hahaha.Da ne nabrajam koja sam sve drveta i gume promenio za ove 2 godine(otprilike 25 drveta i kozna koliko guma)red velicine oko 2 soma eu!!!Prosle godine u ovo vreme dosao sam do Btf Timo Boll ALC za koji ce mnogi reci da je preskup itd.ali mogu samo da kazem da je fantastican reket(gume sam probao od raznih priozvodjaca ali nekako sa Tenergy sam najsigurniji) i tvrdim da je mnogo isplativije izbeci kupovinu "jeftinijih" drveta od 20-50 eu i sto pre kupiti nesto sto stvarno vredi kao ovaj ALC ili sta se vec kome svidja i na to se navici.U pocetku nisam mogao da se sastavim,smetala mi "kockasta"drska,nista nije islo kako sam zamisljao,ali ubrzo je pocelo sve da dolazi na svoje mesto.Sada sam prezadovoljan i sto je najbitnije ne menjam vise rekete na 15 dana ko ranije,vec samo gume kad se potrose.Igram cesto i polako napredujem a to je najbitnije.Sto se tice proizvodjaca to je vrlo diskutabilno i tesko za polemisati jer svi oni prate jedan drugog i ne verujem da sad postoje tolike razlike kao ranije,vec samo neki kao BTF koriste svoj ugled kako bi nafurali cene.Na primer moj sin igra sa Andro supreme kinetic{Subotic igra sa njime) drvo je extra i kosta oko 100eu a drvo sa takvim karakteristikama i od istog materijala(zylon,hinoki itd) kod BTF kosta skoro 150 eu!!Verujem da mnogi od vas nisu ni culi za ovo Andro drvo.
Na kraju da rezimiram.Mislim da za drvo ne treba zaliti pare i kupiti sto kvalitetnije jer je ipak ono osnova od koje najvise zavisi igra a guma je svaka dobra kad je nova.
Pozdrav svima od Gorana harmonikasa!!!
bindra

Pridružio se: 22.03.2011, 23:45
Reket: Nittaku Barwell fleet
Fh Tibhar 1Q 1.9 mm
Bh Tibhar mxp 1.7 mm

Postod Pedja » 15.04.2011, 22:02

Onaj što nas danas ulupa ima Stigu staru 30 godina...
Pedja

Pridružio se: 19.03.2011, 20:56
Reket: Stiga Clipper Wood WRB, gume- fh Rakza 7-max, Bh Dr Neubauer K.O. 2,0 mm

Postod Pedja » 15.04.2011, 22:22

Stiga je ovde u raspravi malo zapostavljena.Igrao sam sa All clasic NCT(sad igra moja ćerka tim drvetom),Tube Light i Optimum Sinch i ok su.Inače, opet sam na Donicu(Waldner Senso Carbon)...Meni ne smeta kao Ivanu balans ovog drveta, igrao sam tri puta po 2 sata i za sada je ok...Videću još i neku drugu gumu za bekend jer je Acuda S2 malko više ishlapela(pazareno sa gumama).Baracuda na fh je ok(nova,igrano 2 nedelje)...Možda quatro formula 1,8?
Pedja

Pridružio se: 19.03.2011, 20:56
Reket: Stiga Clipper Wood WRB, gume- fh Rakza 7-max, Bh Dr Neubauer K.O. 2,0 mm

Postod ivan » 15.04.2011, 22:46

Pozdrav za Gorana harmonikasa! Svaka ti cast, nisam znao da si bas toliko opreme isprobao, to je za svaku pohvalu, ako jos uvek to imas, automatski dobijas titulu najveceg Equipment Junkie-a foruma.
Samo da vam pomenem, tebi i Pedji, Ljubisa Milosevic ima Sriver L i Mark V koje ponekad prelepi, a drvo mu je u allround klasi i to previse savitljivo, takoreci neupotrebljivo za modernu napadacku igru. Ali - sve nas mlati redovno, zar ne?
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod First » 16.04.2011, 00:41

Moram jednu stvar da napomenem, posto sam i ja dosta reketa promenio, ali ne koliko Goran ;) Postoji jedna bitna stvar, a to je da su drva ranije bila mnogo kvalitetnija nego sada. Isto kao i sa automobilima. Ovo sada je sve postalo komercijala, zilon, fiber, carbon,..... Ja korstim drvo Butterfly Defence Alpha koje se vise ne proizvodi sa starim znakom Butterflyja i slobodno mogu da kazem da je to jedno od najkvalitetnije izradjenih Butterfly drva. Ako ga uporedim sa ovim najnovijim, odmah mi upada u oci to sto je kod mene drska puna, puno drvo, pet slojeva, a ove najnovije su sve suplje, pa malo malo, procitam da je nekome pukla drska, a platio reket 150e! Ja sam ovaj moj platio 60e, a bice i veca, posto ga vise nema u prodaji. Moj otac ima Dunlop drvo Maxply Varna super spin koje je staro preko 30 godina, a kada biste videli kvalitet izrade i same karakteristike drveta, odusevili bi ste se. Ono i dan danas izgleda isto kao i pre 30 godina, a toliko je meceva sa njim odigrano. Inace, postoje 5 vrsta tih Dunlop reketa, ovaj je poslednji model i nalazi se u muzeju ITTF-a, tako da u neku ruku mogu reci da imam pravo blago kod kuce :-). Gume su propale, stavio sam Friendship na njih, cisto da moze da se igra i zaista kad ga drzis u ruci, kad udaris sa njim lopticu, osecaj je savrsen, nikakvi ziloni, fiberi i karboni ne mogu to nadmasiti. Dakle, po meni, batalite te ultra, giga mega inovacije, birajte kvalitet, koji je ranije bio mnogo izrazeniji nego danas.
Korisnikov avatar
First

Pridružio se: 02.03.2011, 01:50
Reket: Drvo: Butterfly Timo Boll Spirit
Gume: Butterfly T05 1.9mm
Butterfly T05fx 1.9mm

Postod bindra » 16.04.2011, 13:00

Sve je meni jasno,da je sad cista komercijala u pitanju i da se vise nista ne pravi kao nekada,ali vise nemam volje da eksperimentisem sa drvetima.Stao sam kod ovog ALC-a i prezadovoljan sam.Najbitnije je da u glavi resis neke stvari i predrasude,sve ostalo je u treningu i igri.
Ssda sam u fazi narucivanja Btf Timo Boll T5000 tamca carbon,to je malo brze od Alc-a hocu sa time da pokusam da nadoknadim neke slabe udarce kao sto su tacka i prazne lopte.Ako ne bude islo tu je Alc a sinu mogu da ostavim t5000.
Nisam vec godinu dana nista menjao,pa sam se malo uzeleo promene(nadam se na bolje).
Inace za informaciju imam samo Alc-a sve drugo je prodato(naravno za smesne pare)nisam ja Vignjevic pa da nosim punu torbu reketa hahaha...
Pozdrav za Ivana I sve drugare!!!
bindra

Pridružio se: 22.03.2011, 23:45
Reket: Nittaku Barwell fleet
Fh Tibhar 1Q 1.9 mm
Bh Tibhar mxp 1.7 mm

Postod ivan » 16.04.2011, 15:30

Ako budes prodavao i alc za smesne pare, javi mi :D
A sto se tice starih i novih drveta, ja imam jedan stari Perkosan, 96 grama, to je puno drvo naravno, orah spoljni sloj, kad udaris znas da si udario loptu. A sad igram sa btty Korbel, to je od ovih novih varijanti, samo 76 grama, tako da ocigledno ima suplju drsku, sa svakim udarcem pomislim da mi je drvo puklo, tako neki bezvezni osecaj ima. A kolko se secam slicno je bilo i sa drugim drvima koje sam probao, nekako su mekana i nikakva. Probao sam karbone, imaju svojih prednosti zaista, jaci je udarac i veci sweet spot (ne znam kako ovo prevesti), ruzniji je malo osecaj kad udaris. Pa ko sta voli.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

PrethodniSledeća

Povratak na Oprema