Zabranjene gume

Gume, drva i sva ostala potrebna i nepotrebna oprema.

Zabranjene gume

Postod scvlada » 19.08.2011, 20:24

Pitam se kako neke gume ispadaju sa liste dozvoljenih.Jedne godine su dozvoljene druge godine nisu. Spisak dozvoljenih možete naći ovde http://www.ittf.com/_front_page/ittf1.a ... ory=rubber
Šta mislite o korišćenju istih.
scvlada

Pridružio se: 28.03.2011, 16:12
Reket: TBS

Re: Zabranjene gume

Postod Vladojica » 19.08.2011, 20:41

Mislis, jedne godine ih zabrane, pa ih sledece opet dozvole, pihh, ko bi ga znao.
Ja znam da je Sriver L dozvoljen, al posto sam ga lepio madjarskim lepkom prakticno igram sa nedozvoljenim gumama :D.
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

Postod scvlada » 19.08.2011, 20:57

Mislis, jedne godine ih zabrane, pa ih sledece opet dozvole

Pre će biti prvo ih dozvole,pa ih posle zabrane.
scvlada

Postod Vladojica » 19.08.2011, 21:00

scvlada je napisao:
Mislis, jedne godine ih zabrane, pa ih sledece opet dozvole

Pre će biti prvo ih dozvole,pa ih posle zabrane.

Ja sam zapravo mislio, prvo ih dozvole, pa ih zabrane, pa ih posle opet dozvole. Ako samo zabrane neke npr. trave koje su nekad bile dozvoljene zato sto su sada van pravila to je ok. Meni bi samo bilo nelogicno da se recimo u jednom trenutku predomisle i vrate ih na listu dozvoljenih.
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Postod scvlada » 19.08.2011, 21:16

Mene interesuju zašto se to dešava.Koji razlozi svrstavaju neku gumu u zabranjene.
scvlada

Postod phrnjak » 19.08.2011, 21:49

Vlado, sa ovom temom ćes da me dotučes totalno. Meni je DEVIL srastao za ruku i probao sam da mu nađem zamenu ali nisam uspeo. Zabranu pojedinih guma je smislio neko ko želi da ubije raznovrsnost stonog trenisa, ljudi koji ne žele nadmetanje razmišljanjem u igri, nego šablonske poene. Tu je još i borba za tržište. Ako je izgovor u neravnopravnosti igrača, onda bi trebalo svi da igramo istim gumama. Godinama igram sa ovom gumom i bez nje sam hendikepiran jer se teško navikavam na tu promenu. Pogotovu što je kod nas penholderaša bekend specifičan i mnogo inferiorniji nego kod ostalih igrača.
Najbolji način da povratite vaš novac je da ga potopite u flašu viskija.
Korisnikov avatar
phrnjak

Pridružio se: 17.04.2011, 22:21
Reket: penhold KongLiHui, tenergy 05 max, palio.

Postod scvlada » 19.08.2011, 21:56

Pero ti si iskusan igrač .Kako ti se čini dr Neubauer scalpel ox.Igrao si dva puta protiv čoveka koji igra sa njom.Šta je to na primer na toj gumi ,kakvu rotaciju daje da je ti nisi mogao ukrotiti.I dalje misliš da su u ravnopravnom položaju igrači koji npr igraju godinu dana ,jedan sa Sriverom i jedan koji je gulio scalpel čitave godine?
scvlada

Postod phrnjak » 19.08.2011, 22:10

Pa ja jedva čekam da ponovo igram protiv dr.Neubauer scalpel ox kako bi ga savladao. To je za mene izazov. Ova guma ima previše plastike na bobicama i daje nepravilnu putanju i pre i posle kontakta lopte i stola. Ne zaboravi da ničija nije gorela do zore. Samo treba malo vremena da uđem u fazon. Tako sam studirao i Jelačinu travu dok je nisam doktorirao. Ali nije problem samo kako igrati protiv materijala nego treba znati igrati i sa njim.
Korisnikov avatar
phrnjak

Postod Vladojica » 19.08.2011, 22:27

scvlada je napisao:Mene interesuju zašto se to dešava.Koji razlozi svrstavaju neku gumu u zabranjene.

Pa valjda debljina gume kod obicnih guma, i promer i duzina pipaka kod invertovanih, da gume ne budu previse debele, ili previse dugacki pipci, i da imaju neku frikciju u propisanim granicama i tako to.
Al mislim da na nasem nivou to nema veze, neko koristi zabranjene gume, a neko lepi dozvoljene gume sa starim lepkom, koji je zabranjen ili ih potapa u ulje ili ih pece u rerni, ili stavlja u zamrzivac :D, al to nema ko da proverava, al sta ima veze, nek igra kako kome odgovara na ovom nivou, i onako su ta nova pravila bezveze, napravljena da uspore Kineze.

@phrnjak: jesi ti odustao od te gume koja ti je odgovarala, jer je zabranjena? Po meni ta nova pravila koja su uveli oko zabrane svega i svacega, su cista glupost, napravljena da se unificira igra. Cak sam cuo Sararu u jednom intervjuu kako izjavljuje da je cilj da i muska igra izgleda kao sto je sada zenska, i da se to jako dopada Bilu Gejtsu :D. Glupo da gluplje biti ne moze.
Korisnikov avatar
Vladojica

Postod phrnjak » 19.08.2011, 22:43

Da, to je razlog. Ima par ljudi kod Davora na turniru kojima je to smetalo, pa sam iz obzirnosti pokušao nešto da promenim. Drugi razlog je početak Regionalne lige za 3 nedelje, pa nisam siguran kakav ću tretman da imam po tom pitanju. Mada znam igrače SRPSKE LIGE koji igraju tako. Ko zna da igra protiv njega nema nikakav problem. Igrao sam poslednjih mesec sana bez devila i dobijao takve packe da me boli glava. Da budem precizniji: nije ova guma toliko nezgodna za protivnike u odnosu na druge zabranjene, koliko sam ja navikao na nju pa sam bez nje kao i bez naočara.
Korisnikov avatar
phrnjak

Sledeća

Povratak na Oprema