Ovo sam prvo mislio da pošaljem Ivanu na pp, ali bolje je da svi znaju moje subjektivne ali mislim principijelne stavove o postojanju ovakve liste, bilo zvanične bilo nezvanične (nevođene od organizatora turnira).
Ako je zvanična, morali bi da se turniri usaglase sa njom, tj da postoje nosioci grupa koji odmah ulaze u kostur, a da boranija iz druge polovine liste medjusobno igra predgrupe i plasira se da igra sa nosiocima a i da medjusobno popravlja rejting, jer ovako može da se desi da se mesecima ne susretnu...
Kada sam video listu odmah je kod mene proradio (za mene negativan) poriv da lista nije pravilna(što je krajnje subjektivno ali ima igrača kije stalno dobijam a mnogo su višlji) i da treba da jurim bolji rejting...Što se jako protivi svim mojim razlozima zašto učestvujem na ovim turnirima.
Ja učestvujem na turnirima da uživam a ne da pobedim, da probam novu opremu i igram sa što više dobrih igrača...Uvođenjem zvanićne liste i reorganizacije turnira shodno tome bi mi oduzelo većinu razloga zašto bih učestvovao...
Ako je lista nezvanična, ma koliko bila objektivna za većinu, moralo se pitati da li neko želi da učestvuje na njoj. Ovako u nekoj diskusiji za koju smatram da sam kompetentan, uvek neki finac može da me etiketira i diskvalifikuje iz diskusije potežući moje mesto na listi.
Kako lista tretira što je Ivančev predao Tomi da ne bi igrao sledeću sa Nocom? Ja sam protiv predaje i ne slažem se sa tim da ne treba igrati sa svim igračima koji ti zapadnu, ali poštujem Ivančev principijelni stav da ne želi da gubi vreme i kvari ruku sa materijalistima, pa sa njim uvek igram sa beksajd gumama, još od kad mi je predao prvi meč koji smo igrali...
Ovim opet ulazim u igru oko liste što nikako ne želim, pa ni diskusiju o mojim stavovima koji su krajnje subjektivni ali mislim principijelni i želim da ih kao takve poštujete.
Ja na turnirima kada je 4 u grupi i svi idu dalje, jurim 4. mesto da bih igrao sa 1. iz druge grupe i tako igrao sa što više dobrih igrača...često se dogadjalo da su to finalisti turnira, što na drugi način nikad ne bih uspeo da dobijem kao protivnike...
ZATO MOLIM (više kurtoazno, inače zahtevam) IVANA DA ME UKLONI SA LISTE I NE DOZVOLJAVAM PRAĆENJE MOG REJTINGA. Time će sve biti ispravljeno , listu će imati onaj kome treba, a ja ću i dalje imati zadovoljstvo učešća na ovim turnirima - i ovim forumima, koje vrlo cenim!