Heh, hajde da vas i ja malo udavim

. Prvo, niko nije promenio vise drva i guma od mene!:-DDD Drugo, ne pokusavajte ovo sami kod kuce:):) Salu na stranu, hajdemo redom. Sto se Joole tice, hmmm, bicu iskren, dobar je to proizvodjac, ima dosta dobre proizvode po vrlo pristupacnim cenama, ali nisam zadovoljan njihovim gumama. Drva su jako dobra, odlicno leze u ruci, dobra krajnja obrada i vrlo su pristupacna sto se cene tice. Gume....e tu nastaje problem. Najveca mana Joolinih guma su vek trajanja. Uglavnom se jako brzo istrose i k'o igra malo aktivnije, uglavnom ih menja na 6 meseci. Dalje, gume su ili pretvrde, ili premekane, nemaju nikakav balans. Ovo pricam u globalu. Naravno da ima izuzetaka, ali neka generalna ocena Joolinih proizvoda je recimo oko 7 (na skali od 1-10). Ako nekoga konkretno zanima neka guma ili drvo, slobodno moze da pita

Sad dalje, sto se Butterfly drva i guma tice, njih sam najvise promenio, koristio, itd... Generalno gledano, imaju najkvalitetniju izradu i drva i guma. Odnos cena-kvalitet kod ovog proizvodjaca je zaista opravdan, iako smatram da im je oprema preskupa. Sad ce neko da kaze, a sta fali recimo Jooli, kad mogu da nadjem reket sa gotovo istim karakteristikama kao neko Butterfly drvo, a da me kosta dvoduplo manje. Pa ima razlike... To je isto kao da pitate, u cemu je razlika izmedju mercedesa i nekog drugog proizvodjaca automobila, a da pri tome imaju isti nivo opreme. Slazem se da ime igra veliku ulogu u odredjivanju cene, ali to ime je moralo nekako da postigne tu svoju cenu, a postiglo ga je upravo svojim kvalitetima. Nije niko odredio, e taj automobil, ili taj proizvodjac ce biti najskuplji. Japanci i dalje imaju najnapredniju tehnologiju koju primenjuju u svojim gumama i drvima i to je to. Neko je gore pitao da li da uzme TBS ili ALC, moj savet je DA, ako novac nije problem. Pogotovo ako je ranije igrao sa nekim drugim proizvodjacem, vec posle 5 udaraca ce primetiti koji kvalitet butterfly pruza. Elem, moj savez je TBS, legendarno drvo, ALC kosta vise, a nema ama bas nikakve razlike izmedju ta dva drva. Odlicno funkcionise sa Tenergy 05 FX.
Posle ovoga, nemojte misliti da sam fan Butterfly-ja, jer i sam igram sa Donic proizvodima, ali jednostavno bas zbog mogucnosti da igram sa razlicitim proizvodjacima opreme i mogu da napravim razliku.
Jos cu malo da prokomentarisem Donic opremu. Njega bih svrstao izmedju Joole i Butterfly-ja. Dakle ukupan utisak, Joola 7, Donic 8, Butterfly 10. Donic kao i Joola ima dosta dobru opremu pa vrlo pristupacnim cenama. Za razliku od Joole, Donic ima bolje gume u svojoj ponudi od drva, iako i oni dosta kubure sa vekom trajanja guma, na zalost... Gume su jako dobre, dugotrajnije od Joole, ali je izrada drveta poprilicno losa, tj kvalitet izrade drveta je losiji nego kod Joole. Bez uvrede, ponekad mi drvo ima izgled decijeg reketa, kao da ih je mrzelo da urade fino ivice, fali ta zavrsna obrada. Dobro leze u ruci, ali deluju nekako jeftino. Dobra strana je da imaju nekoliko svojih tehnologija (Dotec, Senso, Epox, Sawtec, Sweden Classic, Faktis tehnology,itd...) koje zaista daju rezultate (i na gumama i na drvetu). To je njima svojstveno i mislim da im upravo to daje korak prednosti u odnosu na Joolu.
E sad glavno pitanje, zasto onda svi, a pri tome i ja ne igramo sa Butterfly opremom i zasto sam prodao TBS i Tenergy 05FX i uzeo Donic Defplay Classic Senso i Coppa X3 Silver? Moj odgovor je, nije bitno koliko nesto kosta, vec da li ti to nesto i odgovara. Ma koliko bio prezadovoljan Butterfly-jem, Donic mi se nekako "zalepio" za ruku i ne ispustam ga. Nasao sam sve ono sto nisam mogao kod Butterfly-ja. Ovde ne pricam o kvalitetu proizvodjaca, vec o subjektivnoj stvari. Jednostavno sam nasao setup koji ispunjava sva moja ocekivanja i koji me trenutno u potpunosti zadovoljava. Moj savet je, probajte sve, ako imate mogucnosti, menjajte prizvodjace, svaki pruza nesto novo, drugacije. Kao sto rekoh, trenutno sam zadovoljan Donicom, ali to ne znaci da necu kroz par meseci pozeleti da se vratim Butterflyju ili probam nesto novo od Joole, Tibhar-a.... Ne obracajte paznju na marku proizvodjaca, ako je nesto skupo, ne znaci i da cete sa tim igrati bolje. Stoni tenis ne igra sam reket, vec vestina koju posedujete, a on je tu samo instrument da to sto znate izbaci na povrsinu