Savet u vezi kombinacije

Gume, drva i sva ostala potrebna i nepotrebna oprema.

Savet u vezi kombinacije

Postod Draganeti » 14.02.2015, 10:21

Zamolio bi iskusnije poznavaoce ove drevne viteske vestine zvane ping-pong da me posavetuju u vezi ove kombinacije!
Drvo : Donic Schildkröt 100% Carbon
Gume : Joola Rhyzm 375 i Joola Energy X-tra
Do pre gore navedenog sam mesecima igrao sa Dawei drvetom i Dawei Inspirit gumama i doveo sam sebe na nivo da mi sve polazi za rukom, FH i BH svi udarci bez mnogo gresaka npr jedan promasaj smash-a na deset izvedenih te sam resio sebe da nagradim brzom, boljom, daleko skupljom i profesionalnijom opremom Donic-Joola.
U pocetku sam bio odusevljen brzinom i mislio sam da nema boljeg reketa na svetu pa i nisam mnogo obracao paznju na to sto ne mogu "vola da ubodem" misleci da cu se vremenom prilagoditi i konacno pogoditi protivnikovu polovinu stola! Ali avaj, ide vec drugi mesec a ja i dalje stagniram. Situacija je sad obrnuta tako da od 10 smash-eva sada pogodim jedan :(
Da li je neko imao slican problem i/ili me moze posavetovati koje bi gume "legle" na Donic 100% Carbon da zadrzim brzinu uz zavidnu kontrolu a da se pritom ne vratim na Dawei Inspirit nivo!!!
Draganeti

Pridružio se: 11.02.2015, 11:07
Reket: OSP Palatinus Carbon Custom
Tenergy 05

Re: Savet u vezi kombinacije

Postod Jovan » 14.02.2015, 11:03

Ako se sa nečim dobro igra, zašto bi se menjalo?

1. Zaista ne vidim šta bi bilo loše kod dawei inspirit guma ako si lepo igrao sa njima.
2. Ako je staro drvo bilo solidno, uopšte ne znači da je ovo novo i skupo imalo bolje od njega. Pogotovo što nije rađeno (koliko vidim) za solidniji takmičarski nivo, nego za rekreativni, a za one sa dubljim džepom.
3. Pogledaj koje ti je bilo staro drvo, pa, ako je poznato i u dobrom stanju (nisi ništa naveo o njemu) - probaj ove nove gume na njemu (razmatranje br. 1)
4. Ili vežbaj i vežbaj i vežbaj dok ne navikneš (nije smeč jedini udarac u stonom tenisu) - razmatranje br. 2
5. Ili se vrati na stari reket - razmatranje/mogućnost br. 3
6. Ili prodaj drvo i uzmi neko jeftinije sa dobrom kontrolom (ne prebrzo), gume koje imaš su dobre gume - razmatranje br. 4
7. Ili razmisli da li ti nisu prebrze nove gume (što nije nemoguće, mnogi požure iako nisu dobro naučili osnovne stvari) - razmatranje/mogućnost br. 5
8. Ili zanemari sve što sam izneo, bio sam dokolan nekoliko minuta, pa se raspisah. (Mogućnost br. 6, u ovom slučaju preporučljiva)
:hello:
Jovan

Pridružio se: 23.05.2011, 21:13

Postod Draganeti » 14.02.2015, 11:23

Zaboravio sam koje je drvo, morao bi da oljustim gume da bi video sta pise jer na drsci nema nista. Gume su jako dotrajale iz 2010 su ali nisam igrao puno, recimo jednom godisnje po 2 meseca, sve do prosle godine od kad sam redovan. Izgubile su totalno spin, usporile itd vreme im je bilo za promenu. I ja sam razmisljao o svim tvojim navedenim tackama, smara me da menjam-prodajem-kupujem tako da cu najverovatnije Jooline gume da prebacim na Dawei drvo pa da vidimo. Cini mi se da je neko all round drvo ali videcu sada kad budem menjao gume. Na Donic 100% Carbon cu staviti Friendship 729 FX ( vec sam pazario novu ) da malo smirim lopticu i uzecu jos jednu kad naleti prilika ovde po forumu, slicnih osobina kao 729 FX.
Hvala za misljenje u svakom slucaju!
Draganeti

Tenergy 05

Postod ivan » 14.02.2015, 12:55

Kupis jos nekoliko guma, i menjas svakih 7 dana, neke dve ce da legnu. Onda kad shvatis da nije to to, kupis dva tri drveta( sto brza) i isprobas sve kombinacije. Onda vidis kod nekog ALC sa dva tenergyja i svidi ti se i kupis i to. Na kraju jos samo da nadjes protivnika slabijeg od sebe i da igras samo sa njim i bice ti lepo :)
Salim se, ako nisi takmicar, zaboravi na brza karbonska drveta, uzmi drveno ALL ili OFF- drvo i stavi te dve gume i bice ok.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod Draganeti » 14.02.2015, 20:40

Haha evo bas sam danas skinuo Joolu Rhyzm 375 i nalepio novu Friendship 729 FX igrao nekih 3h i ni sam ne znam da li sam zadovoljan ! Pogadjao sam vise ali je guma pravi bedak koliko je spora! Stavio sam je na BH jer od FH nema mnogo vajde dok sa gumom koja je ostala Joola Energy X-tra BH ne ide nikako u sto a na FH brije opasno. E sad mogao bi i da probam i tvoj predlog da obe Joole stavim na Dawei drvo pa da vidim o cemu se radi... no ostace Carbon prazan a sramota me da kazem kolko sam para bacio na isti...
Pozdrav i hvala na savetima ma kolko oni bili saljivi :D
Draganeti

Tenergy 05

Povratak na Oprema