Prelazak na tanje gume

Gume, drva i sva ostala potrebna i nepotrebna oprema.

Re: Prelazak na tanje gume

Postod reketas » 12.07.2011, 15:54

Ma jok , nego ja taman krenem ozbiljno da polemisem i da dajem vec proverene savete , kad me Ivan izproziva , pa opet moram da okrenem na relativnu stranu istine......
reketas

Pridružio se: 15.02.2011, 22:54
Reket: Drvo : tibhar texo c7
Gume: fh donic blluefire m1 max
bh tenergy 64 2.1

Postod ivan » 12.07.2011, 16:05

ma meni se bas svidjaju tvoji saveti, nadam se da ces poceti i da ih primenjujes...
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod Sale » 12.07.2011, 22:10

Au gde me nadje,jedan sam od tih koji je presao na tanju gumu na bhd,to mi je primarno oruzje jer mi je fhd smesan ali za sada ozbiljno sa pauziranjem i ponavljanjem gledam meceva Ma Longa i resen sam da popravim fhd.Dakle bhd udarac koji volim ali sam ga debelom gumom poceo gubiti,i cak razmisljao da batalim pingic i sacuvam zivce,prelazak na tanju gumu mi je dao osvezenje i mogucnost da nekad i experimentisem a da pogodim sto.Mozda sam samo sa onim debelim gumama trebao samo da se malo odmaknem od stola ali mi to lkt nije dozvoljavala,zato se sada pitam nije li prelazak na deblje gume a sa nasim osrednjim poznavanjem tehnike u stvari prelazak na def stil igre jer smo blizu stola i sa njima ne smemo da zamahujemo,gledam recimo Davora koji samo postavlja njegov raketni bacac.Da li da se vratim na deblju gumu i odmaknem od stola ili da ostanem uz sto i igram sa tankom gumom,ili da vise treniram.?!?... :roll:
Korisnikov avatar
Sale

Pridružio se: 18.02.2011, 00:04
Reket: tbs
bh 05 1.9
fh 05fx 2.1

Postod scvlada » 23.07.2011, 21:44

Ja sam smanjio debljinu sa 2,1 na 1,7 na bekendu a forhend sa 2,1 na 1,9. Bitno je kakva ti je igra,moja se ne zasniva na spinovima (nažalost). :cry:
Sigurno da mogu jače,preciznije i brže da opalim sa 1,7 nego sa 2,1 tenrgijem i to nekoliko puta u nizu (jako važno).Kao što rekoh tenergy gume su meni jako teške, sa 2,1mm kao da mi je neko dodao teg na reket ali zato možeš povući spin i sa poda ako umeš. I mislim da nije to nazadovanje u igri već napredak,jer postaješ svestan svoje igre i prema tome poboljšavaš istu prilagodjavajući opremu .Mada dobio sam na poklon jedne max gume i stavio na moj TB Spirit,nisam mogao da se spojim.Odlepio sam ih posle dva igranja,jednostavno nisam mogao da ih kontrolišem.Dao sam ih dalje kao što sam ih i dobio i probah na sporijem drvetu (Ružica igra sa njim) ne sećam se koje je.Bez ikakvih problema sam igrao,čak su mi te gume omogućavale nešto što nisam u stanju sa tankim. Zato naći pravu kombinaciju ,dal debele gume,sporo drvo,tanke gume brzo drvo :shock: :shock:
scvlada

Pridružio se: 28.03.2011, 16:12
Reket: TBS

Postod djordjestanic » 24.07.2011, 02:02

Vlado, tebi bi trebalo da paše TBS + 1,9 +1,7.

T05 ima jednu osobinu koja se ne pominje u kontekstu vrhunskog stonog tenisa jer se tamo i ne igra. Za kontru je ovo dušu dala jer se može udarati sa otvorenim reketom kao što ti i radiš.

Znači kad ti serviraš, dugačke (na kraj stola) serve i to na gore-na stranu pa si odmah u poziciji za kontru.

Kad primaš servis ili tanak spin ili najobičnije "izblačenje" pa si opet u kontri.

E sad ako je neko bolji u kontri onda je i bolji igrač, ali ti si vrlo brzo u okviru svoje igre sa kombinacijom koja je kao stvorena za to....

Ja sam ALC + T05 1,9 + 1,9 branim kao odličan defanzivac (po jednoj strani) znači da ta kombinacija pored brzine ima i odličnu kontrolu....
https://www.youtube.com/user/joes021 - puno mečeva veterana i Restlins lige
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Pridružio se: 13.06.2011, 22:26

Postod scvlada » 24.07.2011, 20:17

Ovo izvlačenje retko ko koristi, a ja to redovno uspevam kad pokušavam da povučem forhend spin :oops: :oops: :oops: . Sigurno ne trzam upošte nego samo pokret ruke. Ali mi je najsladje kad postave reket da blokiraju a loptica padne dvadeset santimetara od njihovog reketa.
scvlada

Postod djordjestanic » 24.07.2011, 20:52

To je super stvar. Malo zaboravljena tehnika jer kod vrhunskih igrača ne prolazi ali na našem nivou itekako dobra stvar.
https://www.youtube.com/user/joes021 - puno mečeva veterana i Restlins lige
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Pridružio se: 13.06.2011, 22:26

Postod scvlada » 24.07.2011, 21:11

Davne 1980 kad sam ja još trenirao st tenis i kad je Šurbek dolazio u moj Vrbas i igrao samnom i drugim klincima,mene su trenirali izvlačenje :!: .Setih se te tehnike .Spin se učio tek kasnije .Ali ja ne dodjoh do spina ,već odoh u drugi sport.
scvlada

Postod Vladojica » 24.07.2011, 21:20

scvlada je napisao:Davne 1980 kad sam ja još trenirao st tenis i kad je Šurbek dolazio u moj Vrbas i igrao samnom i drugim klincima,mene su trenirali izvlačenje :!: .Setih se te tehnike .Spin se učio tek kasnije .Ali ja ne dodjoh do spina ,već odoh u drugi sport.

Sta je to izvlacenje? Jel to ono kad se izvuces u bekhend stranu pa odigras forhend?
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

Postod scvlada » 24.07.2011, 21:41

Sta je to izvlacenje? Jel to ono kad se izvuces u bekhend stranu pa odigras forhend?

To je iskakanje. Djole će to već bolje opisati,dodje ti ko spin samo bez tolikih rotacija.
scvlada

PrethodniSledeća

Povratak na Oprema