Spin na spin liga 2014/2

Turniri, lige, domaći i međunarodni.

Re: Spin na spin liga 2014/2

Postod davortintor » 04.01.2015, 22:37

Prosto nemogu da verujem da je odlaganje našeg meča sa Beogradom na bodi trn u oku ostalim ekipama koje bez obzira na rezultat tog meča nebi imale bolji plasman od ostvarenog , a nije trn u oku ekipi koja je bila glavni konkurent u borbi za prvo mesto i koja ni u jednom momentu nije izrazila negodovanje zbog tog odlaganja , koje je po meni bilo potpuno ispravno jer tri igrača nisu bila u mogućnosti da igraju a četvrti je bio-la u školi . Igranje sa dva igrača je po meni više neregularnije nego odložiti meč . Svi mi učestvujemo u kotizaciji da bi igrali jedan protiv drugih u najjačim sastavima i da bi uživali u igri , a ne da sedim i pišem dve neostvarene pobede u startu i da se radujem takvoj pobedi . Ponavljam moja ekipa bi uvek prihvatila eventualno odlaganje druge ekipe , jer naš cilj je da igramo pun fond mečeva protiv ekipa u najjačim sastavima , a i isto tako da pružimo mogućnost drugim ekipama da igramo protiv njih u najjačem sastavu , kao i što smo to učinili protiv ekipe " Ušće " kada smo prihvatili da igramo protiv njih kasnije jer nisu mogli doći , a ne da pišemo pobedu od 7-0 . Jer i oni su učestvovali u kotizaciji da igraju a ne da neigraju . Istina je da je ulog i nagrada razlog da regularnost takmičenja mora biti na odredjenom nivou , ali svi smo mi rekreativci , a ne profesionalci i ipak se moramo ponašati realno i da igramo iz ljubavi , druženja i neke vrste opuštanja od svih stresova i problema kojih imamo pun ..... , a ne da dižemo tenzije i polako rasturamo sastave ekipa , jer iz prethodnog posta možemo videti da će liga i odredjena ekipa biti oslabljena . Moram priznati da neznam ko je Kangaroo , ali pretpostavljam da je to moj saigrač Golubović ( pretpostavljam po lokaciji ). Bez obzira da li će igrati u našem sastavu ( a nadam se da hoće , i želeo bih ) ili ne ekipa Ženska momčad će poštovati promene i odluke organizatora i svojski se potruditi da ostvari što bolji plasman i da odbrani prvo mesto osvojeno u prethodnom ciklusu.
davortintor

Pridružio se: 11.05.2012, 11:51
Reket: Drvo : Yasaka Ma Lin Carbon soft
Gume : Fh - Yasaka mark V soft 2 mm crvena
Bkh - Yasaka rakza X soft 2,2 mm crna

Postod Ungur » 04.01.2015, 23:03

ukoliko je Kangaroo -Golub, ja se nadam da je impulsivno reagovao kada je napisao post na prethodnoj strani... nadam se da ce promeniti odluku, inace ce liga ostati bez ucesca jednog od najboljih igraca... sto bi bila prava steta
Ungur

Pridružio se: 17.11.2014, 16:56

Postod ivan » 06.01.2015, 01:26

Najlaksi nacin da se problem serviranja resi je da pomenuti igraci prestanu da kriju serve. Nek se jave ovde( posto su svi registrovani na forumu) i obecaju da ce servirati po pravilima (ko ne zna pravila nek procita, objasnjenja tipa 'krijem servu po navici iz juniorskih dana a ne da dobijem poen'/'meni ovo ne sude u ligi'/'bolje od ovoga ne umem' vise nisu dovoljna). To je dovoljno i resava sve tenzije, ako ih ima. Dovoljno su jaki da ce one koje su pobedjivali do sada pobedjivati i bez skrivanja serve. Ko ne ispuni obecanje, sledecu sezonu ne moze da igra. I svake sezone nek po par drugih igraca popravi svoje serve, i uz malo dobre volje resismo problem.

Usput, neko je pomenuo, Waldner je skrivao serve dok je to bilo dozvoljeno, a nista manje to nisu radili ni drugi svetski prvaci npr Gatien, Liu Guoliang. Kad su promenjena pravila Waldner ih je apsolutno postovao.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod Francuz » 06.01.2015, 11:52

Pre svega zelim Srecnu novu godinu svima i cestitam pobednicima ovog ciklusa spin na spin lige.

Ne zelim da se vadim ali realno kad god mi neko kaze pazi krijes servu (sto hteli ili ne radim mahinalno) obratim paznju i onda sve je u redu. I realno u velikoj meri sam unapredio te serve da ne bi se niko zalio. Oni koji se zale su mahom uvek isti ... i nema uopste potrebe da ih sada imenujem posto nece nista doneti.
Kad dobiju mec, onda nije problem a kad ne mogu da vrate serve onda nesto fali. Samo prosto ne znam da li ste svesni ali preko 90% igraca ne servira po "pravilima" jer ili ne bace lopticu preko 16cm, ili ne bace je pravo (a toga nisu si svesni), ili serviraju nad stolom ili sa strane stola, ili bace sve lepo ali stave ruku kad loptice ima kontakt sa reketom...
Kad neko uzme neciju servu na zub onda prosto gubi potpunu realnost o sve ostalom i na kraju to je jedina krivica zasto je izgubio ... a pored toga moze biti kompletno nadigran u drugim segmentima.

Meni licno smeta kad neko potencira da krijem namerno jer hocu da varam i da bez serve ne mogu da dobijem ... ok verovatno samo to znam da radim ;)

Zelim svima puno napredka i pobeda ove godine ali pre svega dobro zdravlje i da se svi lepo druzimo !!!!

Zivi bili ;)
Korisnikov avatar
Francuz

Pridružio se: 18.11.2011, 16:58
Reket: FH: Tenergy 05FX max
BH: Tenergy 05FX max
Blade: Inneforce ALC

Sve regularno :)

Postod gimi » 06.01.2015, 17:57

Ungur je napisao:ukoliko je Kangaroo -Golub, ja se nadam da je impulsivno reagovao kada je napisao post na prethodnoj strani... nadam se da ce promeniti odluku, inace ce liga ostati bez ucesca jednog od najboljih igraca... sto bi bila prava steta

Jes on jedan od najboljih... uvali par vrucih servi od "ispod tezge" i to je to. Jedino tako moze da se nosi sa ovim belim magovima stoni tenisa, cuvarima reketa istine i ekskluzivnim poznavaocima sportske pravde...

Nego, molim Vas, sad ozbiljno i od sveg srca... cisto da probam da izbegnem udaranje glavom o radijator... Napisite neki komentar na moju perpektivu - prosto slazem se / ne slazem se... pri tom "slazem se, ali..." je isto kao i ne slazem se, stvar je toliko crno-bela u mojoj glavi da nema mesta odstupanjima...
Dakle, ocigledno pokusavate da postavite duple kriterijume - odredjeni igraci moraju da serviraju pravilno, svi ostali ne, jer eto, nisu im toliko opasne te nepravilne serve. Toliko prosto - to radite, bez obzira koliko to smatrate opravdano ili ne. - Slazem se / ne slazem se...
Korisnikov avatar
gimi

Pridružio se: 13.08.2011, 19:51
Reket: maaa koga boli...

Postod zorog » 06.01.2015, 20:00

Crkli bi zato sto njihova slika nije na naslovnoj strani foruma...ccc :cool:
Korisnikov avatar
zorog

Pridružio se: 09.11.2011, 15:22
Reket: DHS Hurricane Hao Pen
FH Donic Acuda S1
BH Donic Acuda S2

Postod LucicNS » 07.01.2015, 10:21

Jako je teško odservirati ozbiljnu servu BAŠ po pravilima, a to ne rade ni najbolji svetski igrači.
Baciti lopticu pod 90 stepeni u odnosu na sto, iz otvorenog dlana, slobodnom rukom ili telom ni u jednom momentu ne stati na vidik protivniku i sudiji,
priznaćete da se ne može pohvaliti ni jedan dobar server.
Striktno tog pravila se ne drže ČAK ni sudije finala svetskog prvenstva, pa onda mu dođu baš glupi komentari tipa "100% po pravilu ili nikako".
Prema tome, hajde da se složimo da taj dlan ne mora baš skroz biti otvoren, a da ipak nije fer prstima, da loptica ne mora biti bačena baš skroz pravo,
ali nije fer ni vidno nabacivati na reket, da se loptica možda i ne vidi baš u svakom momentu, ali da se vidi čisto i jasno pri kontaktu sa reketom...

Lično imam problem da bacim baš, baš vertikalno sa potpuno otvorenim dlanom, kao i problematično sklanjanje ruke sa linije vidokruga protivnika.
Mislim, sklonim ja ruku, ali je ona sklonjena, tu negde, u posednjem momentu, na granici fer pleja. Naravno, nenamerno.
LucicNS

Pridružio se: 01.08.2011, 21:08
Reket: Drvo: TTS Tesla OFF++
FH: Butterfly Tenergy 05 max
BH: Donic Pirahna 0X

Postod ivan » 25.01.2015, 18:01

U guzvi sam sa poslom ovih dana, pa nisam stigao da se cimam oko lige. A i reket me ne slusa, a od toga nema nista gore da ti ubije volju za ovim sportom...

Mislio sam da pocnemo 20.tog februara.
Ima najava za neke nove solidne ekipe, sto bi znacilo i zanimljivije takmicenje i veci nagradni fond. No, najava je bilo i ranije, pricekajmo kraj perioda za prijave.

Menja se naziv takmicenja, umesto spin na spin udarca kao ideala ciste i sportske igre, zvace se 'Sakrij i pobedi liga', sponzor takmicenja Dark Side :D . A jedva smo se otarasili Vladojicinih zabranjenih trava pre koju sezonu, al ocigledno svi ljudi vole malo da predju preko pravila pa ko se bolje snadje, tak'i smo narod sto rece neko gore.

Salu na stranu, diskusija o fer pleju nije urodila plodom, jer ovi jedni grcevito brane svoje pravo da serviraju kako oce, a ostali cute. Pa ako vec nikom ne smeta, sto da kvarim zabavu. Bice ovako: ukoliko ste u toku meca imali problem sa protivnikom da i nakon vase opomene (ukoliko vam smeta naravno, nemojte na silu) nije hteo/htela da bude fer, vi mozete da ga/je prijavite organizatoru. Na kraju sezone cemo prebrojati prijave (ako ih bude naravno), ko se bude najvise isticao - zahvalicemo mu se na saradnji i parama koje dao u nagradni fond. Tako da, svesni ste da prijava moze imati neku posledicu(za nekog dobru za nekog losu), pa sami smislite jel ocete il necete. Da ne bih ja pogadjao vase misli.

Prijave ce biti iskljucivo na moj telefon. Zadrzavam pravo da odbijem neke prijave (iz meni znanih razloga). Svi igraci koji su do sada ucestvovali mogu naravno ucestvovati i na dalje. Bice paran broj ekipa, mislim da je bolje tako. Sistem takmicenja zavisice od broja ekipa. Ako bude neparan broj, nek se poslednja ekipa potrudi i dovede jos neku, il neka place.

Otvoricu za 2-3 dana temu za nastupajucu sezonu, kad ce i prijave poceti. Mozda i promenim neko pravilo do tada, sto ce svakako biti naglaseno u temi.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Prethodni

Povratak na Takmičenja