Spin na spin liga 2014/2

Turniri, lige, domaći i međunarodni.

Re: Spin na spin liga 2014/2

Postod davortintor » 01.01.2015, 20:51

Pošto nismo razgovarali o sastavu moje ekipe za sledeći krug pišem samo u svoje ime . Prihvatam sve predloge i promene koje će se eventualno uvesti i podržavam organizatora u nastojanju da ovu ligu koja je još u povoju dovede na viši nivo i da ne dozvoli da ista doživi sudbinu " Zeka lige " . Sve eventualne promene treba napisati pred početak takmičenja i jasno ih definisati , i čim se neka ekipa prijavi za takmičenje znači da ih prihvata i dužna je da ih ispoštuje . Lično bih više voleo da bude više ekipa sa manjim brojem prijavljenih igrača ( 3 ekipe po 4 igrača , nego 2 ekipe po 6 igrača ), jer mnogi igrači koji su inače prijavljeni kao neke vrste rezervi mogu da naprave dosta kvalitetne ekipe koje bi se ravnopravno borile za dobar plasman ( jer svi znaju da igraju stoni tenis ) , a i tako bi se obezbedio veći broj ekipa i siguran sam da bi takmičenje samim tim dobilo na ozbiljnosti . Odlaganje mečeva je problem koji se pojavljuje u svim ligama na ovim prostorima . Moj predlog je da svaka ekipa ima pravo po jedno odlaganje u toku sezone jer niko nemože da garantuje da će biti zdravstveno , službeno ili privatno sto posto siguran za učestvovanje u svakom kolu . To bi se rešilo većim fondom igrača , ali opet po meni je bolji veći fond prijavljenih ekipa nego veći fond prijavljenih igrača po ekipama. Bez obzira na sve ponavljam ispoštovaću sve promene i obaveze koje organizator uvede jer značaj ove lige je veliki i moramo se svi potruditi da se održi .
davortintor

Pridružio se: 11.05.2012, 11:51
Reket: Drvo : Yasaka Ma Lin Carbon soft
Gume : Fh - Yasaka mark V soft 2 mm crvena
Bkh - Yasaka rakza X soft 2,2 mm crna

Postod ivan » 01.01.2015, 23:41

Evo konacno rezultata poslednjeg dvokola (bolestan sam pa mi se nije ustajalo iz kreveta prethodnih dana):

Nadoknade iz nekog od prethodnih kola:

Obrenovac - Usce 6:1

Dragojlovic Dragan - Somborski Aleksandar 3:1
Acimovic Slavoljub - Pavlicevic Marija 3:1
Malesic Budimir - Ibric Nemanja 3:1
Dragojlovic/Acimovic - Ibric/Pavlicevic 3:2
Dragojlovic Dragan - Pavlicevic Marija 3:0
Malesic Budimir - Somborski Aleksandar 3:1
Acimovic Slavoljub - Ibric Nemanja 0:3

Ženska Momčad - Beograd Nabodi 4:3

Golubović Sasa - Madjer Zdenko 3-2
Hrnjak Petar - Slijepčević Vladimir 3-0
Tintor Davor - Milićević Predrag 1-3
Golubović/Tintor D. - Milićević/Madjer 0-3 (bez igre)
Golubović Sasa - Slijepčević Vladimir 3-2
Tintor Davor - Madjer Zdenko 3-0
Hrnjak Petar - Milićević Predrag 0-3

XVII kolo:

Pivopije - Frendovi 1:6

Jelic Slobodan - Saveski Sasa 3:0
Stevanovic Srdjan - Petrovic Dusko 0:3
- Milosevic Ljubisa 0:3
Jelic/Stevanovic - Milosevic/Petrovic 1:3
Jelic Slobodan - Petrovic Dusko 0:3
- Saveski Sasa 0:3
Stevanovic Srdjan - Milosevic Ljubisa 1:3

Rekreativci - Beograd Nabodi 6:1

Brnovic Boris - Madjer Zdenko 3:1
Rancic Nemanja - Milicevic Predrag 3:1
Rakic Slobodan - Slijepcevic Vladimir 3:0
Brnovic/Rancic - Madjer/Milicevic 3:0
Brnovic Boris - Milicevic Predrag 3:2
Rakic Slobodan - MAdjer Zdenko 0:3
Rancic Nemanja - Slijepcevic Vladimir 3:0

Obrenovac - Zenska Momcad 1:6

Malesic Budimir - Tintor Davor 0:3
Acimovic Slavoljub - Golubovic Sasa 0:3
Dragojlovic Dragan - Hrnjak Petar 1:3
Malesic/Dragojlovic - Golubovic/Hrnjak 0:3
Malesic Budimir - Golubovic Sasa 0:3
Dragojlovic Dragan - Tintor Davor 3:1
Acimovic Slavoljub - Hrnjak Petar 0:3

Neznani Junaci - Usce 7:0 (bez igre)

XVIII kolo:

Neznani Junaci - Sampioni 5:2

Mrdakovic Marko - Nadj Lajos 3:0
Dobrosavljevic Ivan - Latinovic Bojan 2:3
Ungurjanovic Tihomir - 3:0
Dobrosavljevic/Ungurjanovic - Latinovic/Nad 3:0
Mrdakovic Marko - Latinovic Bojan 2:3
Ungurjanovic Tihomir - Nadj Lajos 3:2
Dobrosavljevic Ivan - 3:0

Beograd Nabodi - Pivopije 5:2

Milicevic Predrag - Jelic Slobodan 3:1
Madjer Zdenko - Stevanovic Srdjan 3:0
Slijepcevic Vladimir - 3:0
Madjer/Slijepcevic - Jelic/Stevanovic 1:3
Milicevic Predrag - Stevanovic Srdjan 3:1
Slijepcevic Vladimir - Jelic Slobodan 2:3
Madjer Zdenko - 3:0

Usce - Frendovi 0:7 (bez igre)

Zenska Momcad - Rekreativci 4:3

Golubović Sasa - Rakić Slobodan 3-1
Hrnjak Petar - Brnović Boris 0-3
Tintor Davor - Rančić Nemanja 3-1
Golubović/Tintor D. - Brnović/Rančić 1-3
Golubović Sasa - Brnović Boris 1-3
Tintor Davor - Rakić Slobodan 3-0
Hrnjak Petar - Rančić Nemanja 3-0
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod Nikola » 02.01.2015, 03:39

Pola ljudi servira iz ruku ili kriju servu sto je jos gore,stvarno nije lepo,to je nepostovanje protivnika.Cak u regionalnoj ligi ne moze da se izbaci to ,sudija nema muda da kaze ...Ja bih prijavio ekipu ali znam da je nemoguce to ispostovati!Kod nas u Srbiji sve na stelu ili na foru,tako smo navikli
Nikola

Pridružio se: 11.03.2012, 23:24
Reket: Drvo Butterfly Timo Boll Spirit ST
FH Tibhar Evolution MX-P max
BH Donic Acuda s2 1.8

Postod davortintor » 02.01.2015, 09:21

Kod sudija nije problem da li ima muda ili nema da sudi servu iz ruke . Tu je najveći problem taj što mečeve sude ljudi koji se dobro poznaju sa svim igračima pa nemaju dovoljno autoriteta da sude takve stvari . Sledeći problem je taj što dotični igrač neželi da prizna da mu je serva neispravna , jer on smatra da ispravno servira , i tu se automatski diže tenzija .
A najveći problem je taj što igrači koji kriju servu ili serviraju iz ruke ne žele da porade na tome da se to ispravi nego i dalje serviraju po starom . Meni lično ne smeta sakrivena serva ili serva iz ruke , jer ih vidim , što neznači da isto odobravam. Jednostavno naviknem oči i glavu na to i igram isto kao da je serva ispravna . Po meni to nije prepreka da se prijavi ekipa za bilo koje takmičenje .
davortintor

Pridružio se: 11.05.2012, 11:51
Reket: Drvo : Yasaka Ma Lin Carbon soft
Gume : Fh - Yasaka mark V soft 2 mm crvena
Bkh - Yasaka rakza X soft 2,2 mm crna

Postod Sale » 02.01.2015, 11:36

Cestitke Zenama na osvojenoj pobedi,svima srecna nova 15a . Slazem se sa svim predlozima sem sa predlogom da se odobri po jedno odsustvo jer je dosta ekipa ove sezone koristilo po to jedno odsustvo sto je i dovelo do zastoja i manjih problema problema.
Korisnikov avatar
Sale

Pridružio se: 18.02.2011, 00:04
Reket: tbs
bh 05 1.9
fh 05fx 2.1

Postod Nikola » 02.01.2015, 14:31

Daj Ivane neke korekcije,tipa da mi igramo meceve u Pong-u,svi smo iz Zemuna Nbg ,vecina zna da imam ekipu neozbiljnu ali kad bi igrali blize lakse bih ih skupio.Bas mi se osvaja ova liga;-)))))
Nikola

BH Donic Acuda s2 1.8

Postod ivan » 02.01.2015, 16:08

@Nikola: pa prvi ti serviras nepr... ok necu odma da mracim :)

Problem je sto treneri i sudije ne zele da rese taj problem sa serviranjem. Ili da kazemo - savez. To je i jedan od razloga ato sam odjavio svoj klub iz regionalne lige. Mnogi i mladi i stari igraci gledaju da izmuljaju nesto prilikom servisa, zalosno. Od njih posle nastaju osobe koje npr postanu treneri, pa rukovodioci u savezu, pa upravljaju raznim budzetima...da li bi ste poverili pare nekome ko svesno krsi pravila igre? Ja ne bih.
Eto npr jedna prica veli (ne garantujem u istinitot, ako su lagali mene i ja lazem vas; ali gde ima dima ima i vatre) da su pre mnogo godina pravila serviranja poostrena zbog naseg doskorasnjeg predsednika stss-a, a tadasnjeg vrhunskog svetskog igraca, Kalinica, jer je nabacivao loptu unazad na reket a ne u vis, i tako sticao prednost. I eto sad ovih dana odjednom imamo mnoge optuzbe protiv njega za pronevere para, zloupotrebu polozaja, omogucavanje sticanja materijalne koristi clanovima svoje porodice, ili kako se vec sve to strucno kaze.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Postod Nikola » 02.01.2015, 16:28

Meni niko sem tebe nije rekao u zivotu da serviram nepravilno ali tvoje misljenje je to.Ne zelim da komentarisem tu izjavu:)
Nikola

BH Donic Acuda s2 1.8

Postod ivan » 02.01.2015, 17:20

To sto ti niko nije rekao da serviras nepravilno, ne znaci da serviras pravilno :) A i sam si rekao da sudije nemaju muda.

Nije tesko procitati pravila (evo ih ovde : viewtopic.php?f=4&t=217 , crveni deo je najvazniji), evo ukratko dve tri stvari, lopta se baca sa DLANA (a ne sa prstiju), i u pocetnom polozaju ruka sa lopticom ne sme biti unutar povrsine stola, nego izvan. Takodje ne sme ruka sa loptom da bude ISPOD nivoa stola (i svetskom prvaku Jiang Jialiangu su uzeli poen zbog ovoga u ekipnom mecu protiv Waldnera '89-te; a i nekima od mojih protivnika u reg ligi prethodnih sezona). Sad pogledaj prve cetiri tvoje serve u videu ispod i uveri se da su sve 4 nepravilne. Naravno, ne kazem da si dobio neku prednost tim servisom, mislim da nisi uopste. Ne shvataj ovo licno, i ja verovatno nekad odserviram nepravilno, ali se maksimalno trudim da to ne radim. Ovo je mozda vise test za ostale ucesnike diskusije, da proverimo da li neko ima muda da primeti nepravilnu servu. Ili da opovrgne.

ivan

Postod gimi » 02.01.2015, 17:22

Mislim da vam je to sa sankcionisanjem nepravilnih servi prilicno pipava i jalova rabota, i da realno ne mozete otici dalje od "apelovanja", "skretanja paznje" i tome slicno. Da pojasnim zasto...

Iako je jedino i apsolutno tacno da postoje samo pravilna i nepravilna serva, u praksi, kao i u svim ovim dijalozima, pravi se razlika izmedju dve vrste nepravilne serve - one potpuno bezazlene, i one kojom se stice neka prednonst. Ako resite da sankcionisete, to se mora odnositi na SVAKU nepravilnu servu, a ne samo na "ovu drugu"... a koliko ljudi po vama servira pravilno u ligi? Po meni, ne vise od 20% i upravo u tome lezi glavni problem sa celom pricom. Poput one u kojoj je zabranjena trava bilo djavolje delo, dok je zabranjeni lepak bio sasvim prihvatljiv. Kriterijumi moraju biti jasno definisani i odnositi je jednako na sve (sa izuzetkom osoba sa invaliditetom naravno... btw veoma mi je drago sto je Buda bio tu, kao i svi ostali Obrenovcani).

Dakle, ljudi u ligi koji serviraju nepravilno je mnogo, verovatno znatno vise nego sto vecina smatra. Vecina njih to radi slucajno i/ili iz neznanja/navike i potpuno je bezazleno. I naravno, vecina njih toga uopste nije svesno. Ukoliko resite da uvedete sankcije, predlazem da se jedna sezona pauzira u takmicarskom smislu, i da se cela provede u vezbanju servi, uz strucnu pomoc, konsultacije i ispravke gresaka. Mada, nisam bas siguran da bi jedna sezona bila dovoljna.
Drugim recima, smatram da bi to pretvorilo ligu u cirkus, iz prostog razloga sto skoro niko ne servira pravilno.

Ve'lki pozdrav i srecna nova godina svima! :wave:
Korisnikov avatar
gimi

Pridružio se: 13.08.2011, 19:51
Reket: maaa koga boli...

PrethodniSledeća

Povratak na Takmičenja